Wkurza mnie...

cudaczek121

#6193801 Napisano: 09.05.2016 16:01:13
Wkurza mnie,że w tym roku nie mogę wygrać nic o wartości wyższej niż 200 zł i przypominam sobie,że miałam zagrać w jakimś konkursie dopiero jak zobaczę wyniki na forumemotka Ustawianie przypomnień nic nie pomagaemotka
0 0

asantesana

#6193906 Napisano: 09.05.2016 18:13:20
Myślałam, że będę oryginalna pisząc, że wkurza mnie niewygrywanie w loteriach, a okazuje się, że w tej kwestii też nie jestem pierwsza...
0 0

jokan

#6193919 Napisano: 09.05.2016 18:36:12
leman8 napisał(a):

Wkurzają mnie loterie w Biedronce - ani 100, ani piłki ...

pocieszę Cię, że mnie tez to wkurza, stos coli leży....
0 0

mysia

#6193940 Napisano: 09.05.2016 19:29:49

bruce napisał(a):

taalvikki napisał(a):

bruce napisał(a):

kalka napisał(a):

Ja już ryczę ... 
Ja, obca baba czuję jak coś ściska za gardło, kiedy pomyślę o tym nieszczęściu, a co przeżywają rodzice dzieciątka...!?

emotka Żal każdego człowieka, który przedwcześnie odchodzi, a najbardziej - Dziecka.

dlaczego najbardziej dziecka? a tego, który przedwcześnie nie odchodzi, to już nie żal? w ogóle to gdzie jest granica "przedwczesności"? wiele osób umiera każdego dnia i każdego jakoś tam szkoda, choć tak naprawdę to w żałobie płacze się głównie nad sobą i nad tymi, co zostali, niż nad tymi, którzy umarli.

wkurza mnie... robienie z dzieci nadludzi.

Bardzo trudno odpowiedzieć mi na tak zadane pytanie. Odpowiadam zgodnie z moim własnym odczuciem: nie wiem. Czemu w mediach podczas podawania bilansu jakiejkolwiek tragedii (np. wojny, bombardowania, wypadku drogowego, katastrofy lotniczej czy budowlanej) zazwyczaj oddzielnie podaje się ilość dzieci, jakie wówczas zginęły? Nie wiem, ale chyba jednak jest jakiś powód, skoro tak się robi. Czy to jest "robienie z nich nadludzi", jak sama piszesz? Nie wiem. Ja na pewno tego tak nie odbieram, ale bardzo możliwe, że się mylę. To jedynie moje osobiste odczucia. Kiedy przed laty konała moja kuzynka, ciocia powiedziała: "Ja już jestem nad grobem, to ja powinnam umrzeć, a nie - to Dziecko". Ciocia nie była nad grobem, była w sile wieku, żyła jeszcze potem ponad 30 lat, a jednak tak to odczuwała i chyba wiedziała, co ma na myśli, porównując swój wiek z wiekiem kuzynki i wyznaczając dla siebie samej nieokreśloną przecież żadnymi kanonami granicę "przedwczesności", o którą pytasz. Minęło sporo lat i teraz ja mam te same osobiste odczucia - jako rodzic bez wahania oddałabym własne życie za życie Dziecka (gdybym tylko mogła) i też uważałabym, że to ono odchodzi przedwcześnie, a nie - ja, chociaż jestem nieco młodsza od mojej cioci. Przypuszczam, że to samo zrobiliby rodzice tej dziewczynki. To, że płaczę nad tym Dzieckiem, które wczoraj zginęło, nie oznacza, że nie płaczę nad innymi ludźmi, którzy też ponieśli śmierć w różnych okolicznościach i umierają każdego dnia. Jeżeli o nich napiszesz na tym portalu, na pewno też pochylę głowę w milczeniu.

Pewnie takie odczucia ma każdy, kto ma dzieci, nie wszyscy potrafią to zrozumieć.. emotka
0 0

mczarna

#6193954 Napisano: 09.05.2016 20:02:45
Wkurza mnie ten gościu z Jastrzębia , co jest oskarżony o podpalenie domu i 5 krotne zabójstwo...Jak on właśnie kłamie przed kamerami..., ten jego synek też nieźle ściemnia.TVN Uwaga.
0 0

mczarna

#6193957 Napisano: 09.05.2016 20:09:04
Mysia napisał(a):

bruce napisał(a):

taalvikki napisał(a):

bruce napisał(a):

kalka napisał(a):

Ja już ryczę ... 
Ja, obca baba czuję jak coś ściska za gardło, kiedy pomyślę o tym nieszczęściu, a co przeżywają rodzice dzieciątka...!?

emotka Żal każdego człowieka, który przedwcześnie odchodzi, a najbardziej - Dziecka.

dlaczego najbardziej dziecka? a tego, który przedwcześnie nie odchodzi, to już nie żal? w ogóle to gdzie jest granica "przedwczesności"? wiele osób umiera każdego dnia i każdego jakoś tam szkoda, choć tak naprawdę to w żałobie płacze się głównie nad sobą i nad tymi, co zostali, niż nad tymi, którzy umarli.

wkurza mnie... robienie z dzieci nadludzi.

Bardzo trudno odpowiedzieć mi na tak zadane pytanie. Odpowiadam zgodnie z moim własnym odczuciem: nie wiem. Czemu w mediach podczas podawania bilansu jakiejkolwiek tragedii (np. wojny, bombardowania, wypadku drogowego, katastrofy lotniczej czy budowlanej) zazwyczaj oddzielnie podaje się ilość dzieci, jakie wówczas zginęły? Nie wiem, ale chyba jednak jest jakiś powód, skoro tak się robi. Czy to jest "robienie z nich nadludzi", jak sama piszesz? Nie wiem. Ja na pewno tego tak nie odbieram, ale bardzo możliwe, że się mylę. To jedynie moje osobiste odczucia. Kiedy przed laty konała moja kuzynka, ciocia powiedziała: "Ja już jestem nad grobem, to ja powinnam umrzeć, a nie - to Dziecko". Ciocia nie była nad grobem, była w sile wieku, żyła jeszcze potem ponad 30 lat, a jednak tak to odczuwała i chyba wiedziała, co ma na myśli, porównując swój wiek z wiekiem kuzynki i wyznaczając dla siebie samej nieokreśloną przecież żadnymi kanonami granicę "przedwczesności", o którą pytasz. Minęło sporo lat i teraz ja mam te same osobiste odczucia - jako rodzic bez wahania oddałabym własne życie za życie Dziecka (gdybym tylko mogła) i też uważałabym, że to ono odchodzi przedwcześnie, a nie - ja, chociaż jestem nieco młodsza od mojej cioci. Przypuszczam, że to samo zrobiliby rodzice tej dziewczynki. To, że płaczę nad tym Dzieckiem, które wczoraj zginęło, nie oznacza, że nie płaczę nad innymi ludźmi, którzy też ponieśli śmierć w różnych okolicznościach i umierają każdego dnia. Jeżeli o nich napiszesz na tym portalu, na pewno też pochylę głowę w milczeniu.

Pewnie takie odczucia ma każdy, kto ma dzieci, nie wszyscy potrafią to zrozumieć.. emotka

Może dlatego ,że dzieci sa bardziej bezbronne, nie myślą tak jak dorośli, a to dorośli są za nich odpowiedzialni i własnie okazało się jak tatuś zadbał o szambo...?Taalvikki- Ty dzieci nie masz, nie lubisz ich,bo jesteś jeszcze pewnie w takim wieku ( w obecnych czasach),że takie sprawy Ci nie w głowie, zrozumiesz jak będzies kiedyś miała swoje...Albo i nie- mam parę koleżanek,które dzieci nie lubią i nie myślą by je mieć, no ale to ich wybór.
0 0

shell

#6194180 Napisano: 10.05.2016 10:09:29
Loterie.
Praktycznie nic na nich nie wygrywam.
Wolę konkursy kreatywne emotka
0 0

ace

#6194293 Napisano: 10.05.2016 12:10:20
Wkurza mnie Nałęczowianka. Porobiłam zapasy wody, a tu zero boników emotka A moje palce w starych butach do biegania już sobie wywietrzniki zaczęły robić emotka
0 0

szczupak

#6194298 Napisano: 10.05.2016 12:23:17
A mnie wkurza ze niektórzy chcą sklep z piłkami z biedronki otworzyć a ja ani jednej nie moge wygrać a 3 potrzebuje żeby wojny w rodzinie nie byloemotka
0 0

ola26

#6194702 Napisano: 10.05.2016 22:05:04
A mnie wkurza mój zakuty,pusty łebemotka  Chyba tylko ja jestem taka tępa,że kupuję nowy telefon i nie biorę pod uwagę faktu,że muszę do niego wyciąć kartę sim emotka  Poprzedni utopiłam w kiblu, kolejny dzień bez telefonuemotka
A zlecenia na pierdółki,które sobie szyję po pracy uciekają i uciekają,bo nie ma jak się do mnie dodzwonićemotka
0 0

Gość: zwierzyniec

#6194878 Napisano: 11.05.2016 11:07:11
bruce napisał(a):

Mnie wkurza, że sporo akcji promocyjnych zaczyna się ostatnio "szumnie i dumnie", a potem nie kończy jednak  - czy ja wiem? - rewelacyjnymi konkursami z masą wypasionych nagród. Może za dużo sobie wyobrażałam, ale i Napoleon ze swoimi francuskimi powiedzonkami, i jubileusz Kauflanda, i nowe pomysły reklamowane w Lidlu, i przejście dawnych real-i pod skrzydła auchan-ów (jako bi 1), 

u mnie jeden real zmieniony w Auchan, drugi w arel, no niby wygrałam w tym konkursie Auchan, bony, ale najbardziej żałuję reali, bo mieli najpierw swój program "10", później można było gromadzić punkty Payback, a do "Skarbonki" Auchan nie przystąpiłam. Braku reali nie mogę odżałować emotka
0 0

Gość: poprostuanette

#6194891 Napisano: 11.05.2016 11:22:41
bruce napisał(a):

Mnie wkurza, że sporo akcji promocyjnych zaczyna się ostatnio "szumnie i dumnie", a potem nie kończy jednak  - czy ja wiem? - rewelacyjnymi konkursami z masą wypasionych nagród. Może za dużo sobie wyobrażałam, ale i Napoleon ze swoimi francuskimi powiedzonkami, i jubileusz Kauflanda, i nowe pomysły reklamowane w Lidlu, i przejście dawnych real-i pod skrzydła auchan-ów (jako bi 1), i wreszcie sławetna już loteria paragonowa sugerowały mi spore szanse dla dużej ilości konkursowiczów, świetne konkursy oraz "przedsięwzięcia" promocyjne, a tu - kompletne nic... emotka Takie ciekawe akcje można by przecież tych pomysłów zorganizować... emotka

ciężko dorównać temu co zrobiła Biedronka w tamtym roku... emotka
0 0

#6194898 Napisano: 11.05.2016 11:28:37
bruce napisał(a):

poprostuanette napisał(a):

ciężko dorównać temu co zrobiła Biedronka w tamtym roku... emotka

I to dziwi mnie niepomiernie - zamiast sobie reklamę robić - wręcz odwrotnie. emotka Przecież konkursy ze sporą ilością atrakcyjnych nagród, odpowiednio nagłośnione w mediach, to zysk parokrotny co najmniej! emotka

szkoda że w tym roku żadnego okrągłe jubileuszu nie mają emotka Chyba że znów zaszaleją i nas zaskcozą
0 0

#6194905 Napisano: 11.05.2016 11:36:10
bruce napisał(a):

poprostuanette napisał(a):

szkoda że w tym roku żadnego okrągłe jubileuszu nie mają emotka Chyba że znów zaszaleją i nas zaskcozą

Może "okrągła" ilość nowo otwartych sklepów w konkretnym regionie albo takaż sama ilość kilometrów kwadratowych największego parkingu w kraju? emotka Jak mają ciekawy pomysł na konkurs, pretekst zawsze się znajdzie. emotka Gorzej, że tych pomysłów coraz mniej... emotka

akurat Biedronka i tam ma te konkury najciekawsze. Bardzo lubię ich loterie cocacolowe emotka
0 0

lola.lola

#6194959 Napisano: 11.05.2016 12:34:21
Wkurza mnie pogoda... wolny dzień - rano słońce, piękne błękitne niebo, zero chmur.. Godzina 12:33 - ciemne, burzowe chmury! emotka
0 0

zaczytana-pola

#6194960 Napisano: 11.05.2016 12:36:08
lola.lola napisał(a):

Wkurza mnie pogoda... wolny dzień - rano słońce, piękne błękitne niebo, zero chmur.. Godzina 12:33 - ciemne, burzowe chmury! emotka

Mnie również. Miałam popracować w ogródku, a tu wiatr, ciemne chmury i zapowiedź deszczu emotka
0 0

tereniagno

#6194962 Napisano: 11.05.2016 12:39:04
magnus napisał(a):

Loterie, loterie, loterie ....emotka emotka
i te piekielne kody z Lays emotka  projektant  ma predyspozycje na Noblaemotka

Kody w tych paczkach powalająemotka Nawet przez lupę trudno odczytaćemotka
0 0

norweska20

#6194967 Napisano: 11.05.2016 12:41:52
wkurza mnie że .....tracę sama nadzieję ( a ta podobno jest w stanie zdziałać cuda ) że kiedyś ugram coś konkretnego ...kiedyś byłam o tym przekonana , że musi kiedyś nadejść mój czas , teraz już sama w to przestaje wierzyć .................
0 0

Gość: ewikewik

#6194992 Napisano: 11.05.2016 13:09:15
Do szału doprowadzają mnie organizatorzy konkursów internetowych gdzie na wyniki czeka się ponad miesiąc albo dłużej. Gdzie ja biorę w nich udział zawsze w ostatnim dniu. To czekanie mnie wkurza na maksa. Co w takim Filmweb mają do roboty, że ponad miesiąc w wynikach nic się nie dzieje? Kiedyś napisałam do jakiegoś organizatora, że to kpina jakaś to mi się zaczął tłumaczyć, że stroną się zajmuje po pracy a że nie ma czasu... To po co robią konkursy jak nie mają na nie czasu? Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
0 0

Gość: logos89

#6194993 Napisano: 11.05.2016 13:11:47
ewikewik napisał(a):

Do szału doprowadzają mnie organizatorzy konkursów internetowych gdzie na wyniki czeka się ponad miesiąc albo dłużej. Gdzie ja biorę w nich udział zawsze w ostatnim dniu. To czekanie mnie wkurza na maksa. Co w takim Filmweb mają do roboty, że ponad miesiąc w wynikach nic się nie dzieje? Kiedyś napisałam do jakiegoś organizatora, że to kpina jakaś to mi się zaczął tłumaczyć, że stroną się zajmuje po pracy a że nie ma czasu... To po co robią konkursy jak nie mają na nie czasu? Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Ja na wyniki LG "Dobre Historie" czekam od lutego i chyba się nie doczekam 
0 0