Wkurza mnie...

joan

#6210367 Napisano: 08.06.2016 16:45:45
bruce napisał(a):

emotka Tu już któryś raz z kolei czytam takie wpisy: że ktoś np. oddaje za darmo coś, podaje to na forum, ktoś inny chce skorzystać z tego czegoś i... tego czegoś już nie ma, bo ktoś jeszcze inny skorzystał i nie napisał o tym. Ludzie, więcej szacunku dla siebie nawzajem! emotka

Te kody nie były podane publicznie & dostałam je na PW, więc nie było opcji, żeby inny forumowicz z nich skorzystał - oprócz osoby, która je zaoferowała...
0 0

bethan

#6210381 Napisano: 08.06.2016 16:53:03
bruce napisał(a):

joan napisał(a):

Te kody nie były podane publicznie & dostałam je na PW, więc nie było opcji, żeby inny forumowicz z nich skorzystał - oprócz osoby, która je zaoferowała...

Brak słów...

Może pomyłka? Bo jaki byłby cel w dawaniu za friko zużytych kodów emotka
Ale i tak kiepska sprawa
0 0

monkakk

#6210383 Napisano: 08.06.2016 16:55:28
joan napisał(a):

Tygo(dnia) świra odsłona kolejna:

Dwie osoby napisały na naszym forum, że mają do oddania za darmo wejściówkę Cinema-City ważną do dziś. Zgłosiłam się na PW, dostałam kody i zaprosiłam moją mamę na film "Księga dżungli".

Jakież było moje zdziwienie, gdy menedżer w kinie oświadczył jednoznacznie, że oba w/w kody zostały już wykorzystane, a dokładnie:
- 20.05. w Starogardzie,
- 29.05. w Katowicach.

emotka

PS: Kto nie widział "Księgi dżungli", tego namawiam na wizytę w kinie, naprawdę warto się wybrać, a z dzieckiem niestrachliwym koniecznie emotka

o masakra... emotka  na czarną listę ich ...
0 0

joan

#6210394 Napisano: 08.06.2016 17:04:56
bethan napisał(a):

Może pomyłka? Bo jaki byłby cel w dawaniu za friko zużytych kodów emotka
Ale i tak kiepska sprawa

Bo to kumulacja: dwie osoby mylą się jednocześnie emotka

Kiepsko to wyglądało przy kasie - dosłownie próbowali mi wmówić, że ich chcę naciągnąć i wyłudzić bilet na zużyte kody, sam menedżer ich historię w systemie sprawdzał emotka
0 0

bethan

#6210401 Napisano: 08.06.2016 17:15:36
joan napisał(a):

Kiepsko to wyglądało przy kasie

No dokładnie, o tym mówię. Jak tak można?!
0 0

zaczytana-pola

#6210422 Napisano: 08.06.2016 17:37:22
koniczynka123 napisał(a):

No nie przesadzajcie. Tydzień temu byłam u lekarza, zażartowałam czy wzrosła liczba pań w ciąży w związku z 500+. I co? Ano taka sama liczba jak w latach ubiegłych, zresztą na wsi też jakoś nie widzę aby przybyła liczba ciężarnych. Mamy we wsi 4 rodziny (jak wy to mówicie patalogiczne) i jakoś żadna z nich nie myśli o "robieniu dzieci" dla tych 500 zł. A w ogóle to ciekawe czy każdy z Was ma bliski kontakt z "rodzinami patologicznymi", że wypowiada się w tym temacie??? Rodzice z innych krajów od dawna mają 150 euro na dziecko i nikt im tego nie wypomina. Też w tym roku urodziłam cudowną córcie i czuje się przez takie komentarze jak jakiś darmozjad emotka

Ala, przecież nikt nie napisał, że tylko w patologicznych rodzinach rodzą się dzieci. Myślę, że zbyt osobiście to odebrałaś. Wg mnie program 500+ to rozwiązanie, które wcale nie przyniesie oczekiwanych przez rząd rezultatów. Ale dobrze, że dzieje się cokolwiek w tym temacie. Mogliby tylko nie dzielić dzieci na biedniejsze/ bogatsze/ pierwsze/ kolejne. Ja sama mieszkam na wsi. Mieszkałam na wsi i na wsi chcę mieszkać do końca życia. Nie widzę teraz żadnego wzrostu liczby kobiet w ciąży. I tu naprawdę nie chodzi o to, że każdy, kto dostanie 500 zł na dziecko jest jak to nazwałaś "darmozjadem". Są jednak skrajne sytuacje- jak wszędzie. Rodzice piją, balangują. Matki rodzą dzieci dla zasiłków itp. Ale nie można tu wrzucać ludzi do jednego wora. Odpowiadając na pytanie, czy mam kontakt z takimi rodzinami. Owszem- znam dwie takie rodziny. I żal mi tylko tych dzieci, które patrzą na wiecznie pijaną matkę i pijanego ojca. Napisałam tak, jak napisałam dlatego, że wkurzyło mnie takie określenie, że "na wioskach" jest tak i tak. W miastach wcale nie jest lepiej w tym temacie.
0 0

nkba

#6210424 Napisano: 08.06.2016 17:41:25

nkba napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

nkba napisał(a):

nkba napisał(a):

nkba napisał(a):

To niestety było do przewidzenia emotka na wioskach w pobliżu mojego miasta to która może to w ciążę zachodzi emotka

A myślisz, że w miastach jest inaczej? Najwięcej patologii w miastach mieszka. Tam ludzie są bardziej anonimowi.

Moje miasto jest malutkie i jest to jednak mniej widoczne.

No nie przesadzajcie. Tydzień temu byłam u lekarza, zażartowałam czy wzrosła liczba pań w ciąży w związku z 500+. I co? Ano taka sama liczba jak w latach ubiegłych, zresztą na wsi też jakoś nie widzę aby przybyła liczba ciężarnych. Mamy we wsi 4 rodziny (jak wy to mówicie patalogiczne) i jakoś żadna z nich nie myśli o "robieniu dzieci" dla tych 500 zł. A w ogóle to ciekawe czy każdy z Was ma bliski kontakt z "rodzinami patologicznymi", że wypowiada się w tym temacie??? Rodzice z innych krajów od dawna mają 150 euro na dziecko i nikt im tego nie wypomina. Też w tym roku urodziłam cudowną córcie i czuje się przez takie komentarze jak jakiś darmozjad emotka

Chyba się nie rozumiemy.Cel z założenia jak najbardziej szczytny tyle, ze w praktyce wychodzi co innego. Przeczytaj kilka postów wcześniej co napisała Defed i od czego zaczęła się dyskusja. Gdybym nie była pewna to bym przecież bzdur nie pisała wyssanych z palca. Wiem jak żyją ci ludzie i wiem jakie większość z nich ma priorytet: nachlać się! Piszę o swoim rejonie, może u Ciebie jest inaczej i oby takich było jak najwięcej! U nas (jak zauważyłam ja sama) na wzrost urodzeń miało głównie wpływ: 1) becikowe, 2) roczny tysiak (lub dopłata do tysiaka) z opieki dla niepracujących matek, 3) 500+.

Bruce - okropnie żal mi tych dzieciaczków emotka Długo by pisać...
0 0

nkba

#6210490 Napisano: 08.06.2016 19:56:54
bruce napisał(a):

nkba napisał(a):

Bruce - okropnie żal mi tych dzieciaczków emotka Długo by pisać...

Co Ci będę pisać - sama wiesz... emotka emotka

emotka
0 0

pioge7

#6210518 Napisano: 08.06.2016 20:34:31
ale mnie szef dziś wkurzył.... no dosłownie jakbym mógł: emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka
0 0

moskala22

#6210523 Napisano: 08.06.2016 20:49:50
pioge7 napisał(a):

ale mnie szef dziś wkurzył.... no dosłownie jakbym mógł: emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka

mnie szefowa wkur*** od tygodnia - dzisiaj skończyło się to trzaskaniem drzwiami, epitetami, których nie bedę tu przytaczać i próbą przeproszenia mnie ciastem truskawkowym z kruszonką emotka
0 0

majonez

#6210531 Napisano: 08.06.2016 21:00:38
monkakk napisał(a):

joan napisał(a):

Dwie osoby napisały na naszym forum, że mają do oddania za darmo wejściówkę Cinema-City ważną do dziś. Zgłosiłam się na PW, dostałam kody i zaprosiłam moją mamę na film "Księga dżungli".

Jakież było moje zdziwienie, gdy menedżer w kinie oświadczył jednoznacznie, że oba w/w kody zostały już wykorzystane, a dokładnie:
- 20.05. w Starogardzie,
- 29.05. w Katowicach.

emotka

PS: Kto nie widział "Księgi dżungli", tego namawiam na wizytę w kinie, naprawdę warto się wybrać, a z dzieckiem niestrachliwym koniecznie emotka

Niekoniecznie na czarną listę
Miałem sam parenaście kodów które realizowałem i sprzedawałem.
Osoby które kupiły nie pisały całe szczęście że kody były nieważne, ale gdy ja realizowałem to okazało się że jeden kod zrealizowany, a na 100% wiedziałem że nikt go nie realizował (nie sprzedałem tego kodu ani sam nie realizowałem wcześniej).
0 0

pioge7

#6210541 Napisano: 08.06.2016 21:18:21
moskala22 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

mnie szefowa wkur*** od tygodnia - dzisiaj skończyło się to trzaskaniem drzwiami, epitetami, których nie bedę tu przytaczać i próbą przeproszenia mnie ciastem truskawkowym z kruszonką emotka

Hahahah emotka  mnie ciastem nie przeprosi... A jego wina też emotka  i teraz zwala na mnie emotka  no dosłownie szok... 
0 0

nkba

#6210597 Napisano: 08.06.2016 22:46:19

Nie myślałam Ilonar o Twoim poście ale o tym: "na wioskach w pobliżu mojego miasta to która może to w ciążę zachodzi". Wychodzi na to, że tylko "wieśniaki" starają się o dzieciaki. Tylko nikt nie pomyśli, że wielu rolników a raczej mieszkańców wsi ( bo mało kto u nas ma powyżej 1 h) z racji braku ubezpieczenia nie posiadało uprawień do zasiłków a dzieci utrzymać z ziemi ciężko... Poza tym wg zeszłorocznych zmian w przepisach z tym byciem rolnikiem będzie coraz gorzej emotka

A odnośnie picia, człowiek i tak nie jest w stanie wypić więcej niż 1/2 litra wódki na dzień więc wszystkiego nie przepije... I jeszcze pocieszający fakt: facet który pił od wielu lat bo nie był w stanie zaspokoić "potrzeb" rodziny od miesiąca należy do grupy AA, którą prowadzi znajomy-chce przestać pić bo kwota, którą dostanie na swoje dzieciaki spokojnie na życie im starczy.
Choć jestem wyjątkowo spokojną osobą to ogromnie wkurzają mnie wypowiedzi młodych osób, które nie mają na utrzymaniu rodzin i jeszcze nie wiedzą co znaczy "życie"...

A czy ja napisałam, że mam coś przeciwko wieśniakom? Wręcz przeciwnie. Sama czuję się po części wieśniarą i jakoś nie narzekam i jest mi z tym dobrze emotka   A świat wokół mnie jest taki, a nie inny. Spokojnej nocy dziewczyny emotka
0 0

kadett33

#6210670 Napisano: 09.06.2016 09:10:22
majonez napisał(a):

monkakk napisał(a):

joan napisał(a):

- 20.05. w Starogardzie,
- 29.05. w Katowicach.

emotka

Niekoniecznie na czarną listę
Miałem sam parenaście kodów które realizowałem i sprzedawałem.
Osoby które kupiły nie pisały całe szczęście że kody były nieważne, ale gdy ja realizowałem to okazało się że jeden kod zrealizowany, a na 100% wiedziałem że nikt go nie realizował (nie sprzedałem tego kodu ani sam nie realizowałem wcześniej).

u mnie taki sam przypadek z jednym kodem, 1 musiał być wysłany przez organizatora do dwóch osób.
0 0

Gość: cleopatra

#6210738 Napisano: 09.06.2016 10:14:22
ćwiczę, jestem na diecie a ten cellulit się przyczepił jak rzep do psiego ogona....ehhhh
0 0

katrin1

#6210819 Napisano: 09.06.2016 11:49:24
że skończyła się kasa na testowanie w c4, kupiłam produkty za 130 zł a mój list dopiero dziś został przekazany do doręczenia emotka
0 0

estrelitta

#6210838 Napisano: 09.06.2016 12:08:39
kurna nie trafię nigdy tego TV z Lay'sów emotka
0 0

dorcia

#6210846 Napisano: 09.06.2016 12:15:31
brak pufy ,a o telewizorze nie wspomnę. Kończę przygode z lays bo to nie ma sesnu wydawać tylko kasę  :/
0 0

nelunia

#6210849 Napisano: 09.06.2016 12:16:29
estrelitta napisał(a):

kurna nie trafię nigdy tego TV z Lay'sów emotka

Z mojego dnia wybrali osobę jedną przede mną i jedną za mnąemotka
0 0

tadziuuu

#6210895 Napisano: 09.06.2016 13:10:26
póki co wystopuje z lays emotka  
0 0