Wkurza mnie...

pioge7

#6239448 Napisano: 10.08.2016 00:02:40
joan napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Wkurzają mnie komentatorzy podczas meczu naszych w TVP 1 teraz emotka  nie wiem czy tylko u mnie jest głos szybciej niż obraz ale psują całą zabawę emotka  

Coś u Ciebie nie tak, masz kablówkę?

No a tak w ogóle, to nasi siatkarze mogliby już zakończyć spotkanie, bo kto nie wygrywa 3:0... emotka

Cyfrowy Polsat emotka  ale teraz już ok emotka  
Co do powiedzenia pluj ile się da.... emotka emotka
0 0

joan

#6239450 Napisano: 10.08.2016 00:06:35
pioge7 napisał(a):

(...) Co do powiedzenia pluj ile się da.... emotka emotka

Zaobserwowałam u siebie pewną prawidłowość: kiedy siedzę na trybunach chcę, by mecz trwał jak najdłużej. Kiedy siedzę przed tv chcę, by mecz trwał jak najkrócej emotka
0 0

pioge7

#6239453 Napisano: 10.08.2016 00:07:52
joan napisał(a):

pioge7 napisał(a):

(...) Co do powiedzenia pluj ile się da.... emotka emotka

Zaobserwowałam u siebie pewną prawidłowość: kiedy siedzę na trybunach chcę, by mecz trwał jak najdłużej. Kiedy siedzę przed tv chcę, by mecz trwał jak najkrócej emotka

Hahaha emotka  na trybunach nie siedziałem więc nie wiem jak to jest... Ale ja zawsze mowię... Szybkie 3:0 koniec stresu i alulu emotka  
1 joan 0

delvitto

#6240182 Napisano: 11.08.2016 23:13:55
przez cały dzień nic nikogo nie wkurzało, więc zrobię wpis:)
wkurzył mnie inPost, a dokładniej, wysyłka przesyłki do paczkomatu ( z allegro). Z tego co mi wiadomo, inpost współpracuje z allegro, dlatego ma opcję wysyłania paczek trochę taniej , i w większym gabarycie. Ostatnio swoją paczkę musiałam z powrotem wziąć do domu, bo otworzyła się najwęższa przegródka, i nie mogłam zmieścić tam paczkiemotka  okazuje się, że funkcja importu danych z allegro automatycznie wstawiła gabaryt A, czyli najmniejszy, pomimo, iż w allegro i inpost jest zupełnie inny opis. Nie mogłam ponownie wysłać paczki korzystając z allegro. bo te dane zostały już wykorzystane, musiałam wygenerować nowy list przewozowy, w droższej taryfie;( Napisałam reklamację do inpost, ale nie dostałam żadnego potwierdzenia, a dziś piąty dzień, i nikt mi nic nie odpisał, próbuję dzwonić na infolinię, też bez skutku;(
A może ja coś źle zrobiłam, przygotowując paczkę? Ale chyba po to jest import z allegro, by wszystko działało sprawnie? Mam teraz kolejną paczkę do nadania, i po prostu nie wiem, jak to teraz zrobić:(
0 0

luckymen

#6240184 Napisano: 11.08.2016 23:16:08
delvitto napisał(a):

wkurzył mnie inPost, a dokładniej, wysyłka przesyłki do paczkomatu ( z allegro). Z tego co mi wiadomo, inpost współpracuje z allegro, dlatego ma opcję wysyłania paczek trochę taniej , i w większym gabarycie. Ostatnio swoją paczkę musiałam z powrotem wziąć do domu, bo otworzyła się najwęższa przegródka, i nie mogłam zmieścić tam paczkiemotka  okazuje się, że funkcja importu danych z allegro automatycznie wstawiła gabaryt A, czyli najmniejszy, pomimo, iż w allegro i inpost jest zupełnie inny opis. Nie mogłam ponownie wysłać paczki korzystając z allegro. bo te dane zostały już wykorzystane, musiałam wygenerować nowy list przewozowy, w droższej taryfie;( Napisałam reklamację do inpost, ale nie dostałam żadnego potwierdzenia, a dziś piąty dzień, i nikt mi nic nie odpisał, próbuję dzwonić na infolinię, też bez skutku;(
A może ja coś źle zrobiłam, przygotowując paczkę? Ale chyba po to jest import z allegro, by wszystko działało sprawnie? Mam teraz kolejną paczkę do nadania, i po prostu nie wiem, jak to teraz zrobić:(

tam się ręcznie wybiera jaki gabaryt paczki jest, domyślnie jest A, ale można to zmienić przecież
0 0

delvitto

#6240192 Napisano: 11.08.2016 23:28:21
luckymen napisał(a):

delvitto napisał(a):

tam się ręcznie wybiera jaki gabaryt paczki jest, domyślnie jest A, ale można to zmienić przecież

nie koniecznie. Gabaryt można zmienić jak nadajesz swoją paczkę prywatnie, wszystko wtedy można zmierzyć i dokładnie obliczyć. Opłata za paczkę dla allegro jest po prostu niższa, i niejako "z urzędu" posiada gabaryt C, czyli największy. Dokładnie w tabeli opłat jest to opisane. Nie rozumiem, dlaczego miałabym ręcznie wybierać gabaryt, skoro import z allegro ma mi zapewnić tę usługę, którą opisał w cenniku?
0 0

mczarna

#6240194 Napisano: 11.08.2016 23:30:50
Wkurza mnie pogoda i te jesienne temperatury nad jeziorem, nad morzem...W zeszlym roku i wcześniej super upał. .
0 0

taalvikki

#6240197 Napisano: 11.08.2016 23:39:15
bloomcia napisał(a):

Biedronka......... robią ludzi w balona naciąganymi promocjami. Czytajcie uważnie te ich super okazje.

Obiadki Bobovita 190g w promocji przy zakupie 3szt. Na półce może 5 rodzajów obiadów. Wszystkie przecenione oprócz jednego rodzaju! Produkty przecenione są wymienione małym drukiem, ale nagłówek promocji sugeruje, że wszystkie o pojemności 190g są przecenione. Wrrr... W konsekwencji minus prawie 5zł.

Druga sprawa. Przeceniony pstrąg tęczowy patroszony, ale... w niebieskim opakowaniu! W czerwonym, pstrąg tęczowy, łososiowy to juz inna rybka, mimo, że kartka o promocji znajduje się w lodówce tuż nad "fałszywym" produktem, będącym blisko dwukrotnie droższym, a obok już tylko pusta przerwa między produktami w lodówce.

Moja wina że nie doczytałam, ale nawet kierowniczka przyznała, że Biedronka robi to celowo i dużo osób się nabiera, przez brak wnikliwego czytania. NIE LUBIĘ!

ja się już, wiedziona (też) konkursami, nauczyłam po kilka razy sprawdzać wszelkie regulaminy i małe druczki, bo wiem, że na mojej niewiedzy ludzie chętnie zarobią. aczkolwiek w Biedronce raczej się nie nacinam. co innego TESCO. tam mogliby konkurować z cygańskimi taborami - i żadne czytanie drobnych druczków nie pomoże, bo ich nieraz nie ma.  ;p
0 0

visserarthur

#6240200 Napisano: 12.08.2016 00:00:04
delvitto napisał(a):

luckymen napisał(a):

delvitto napisał(a):

nie koniecznie. Gabaryt można zmienić jak nadajesz swoją paczkę prywatnie, wszystko wtedy można zmierzyć i dokładnie obliczyć. Opłata za paczkę dla allegro jest po prostu niższa, i niejako "z urzędu" posiada gabaryt C, czyli największy. Dokładnie w tabeli opłat jest to opisane. Nie rozumiem, dlaczego miałabym ręcznie wybierać gabaryt, skoro import z allegro ma mi zapewnić tę usługę, którą opisał w cenniku?

Po prostu na Allegro masz tak, że czy A, czy B, czy C, to płacisz tyle samo, ale nie masz z automatu wygenerowanego gabarytu C, bo wyobraź sobie, co by było, gdyby każdemu z Allegro, nawet z malutką paczuszką zaznaczało z automatu gabaryt C...
0 0

delvitto

#6240203 Napisano: 12.08.2016 00:14:23
visserarthur napisał(a):

delvitto napisał(a):

luckymen napisał(a):

delvitto napisał(a):

Po prostu na Allegro masz tak, że czy A, czy B, czy C, to płacisz tyle samo, ale nie masz z automatu wygenerowanego gabarytu C, bo wyobraź sobie, co by było, gdyby każdemu z Allegro, nawet z malutką paczuszką zaznaczało z automatu gabaryt C...

ale mi się wydawało, że wraz ze zmianą gabarytu rosła cena? Jutro zrobię tą przesyłkę, to zobaczę, czy faktycznie przy imporcie z allegro można tak zrobić, dzięki emotka
0 0

cherry_coke

#6240216 Napisano: 12.08.2016 07:42:23
delvitto napisał(a):

ale mi się wydawało, że wraz ze zmianą gabarytu rosła cena? Jutro zrobię tą przesyłkę, to zobaczę, czy faktycznie przy imporcie z allegro można tak zrobić, dzięki emotka

Cóż, jest to spora wada tego 'systemu', ponieważ jeśli wystąpi jakiś błąd (choćby w adresie) to nie możesz nic poprawić, ale jeśli błędnie wybierzesz gabaryt, to możesz wejść w zakładkę import z allegro i obok wyboru rodzaju przesyłki możesz wybrać etykietę już wygenerowaną. Wtedy 'odprawiasz' paczkę ponownie wybierając prawidłowy gabaryt. Dzięki temu nadal możesz wysłać przesyłkę jako paczkę allegro, a nie normalnie przez inpost więc nie przepłacasz zakładając, że uznają Ci reklamację i zwrócą kasę. Oczywiście zwracają ją na konto inpost. 
Niestety rozpatrzenie reklamacji trwa długo. 
0 0

Gość: ewak

#6240228 Napisano: 12.08.2016 09:00:51
pioge7 napisał(a):

bloomcia napisał(a):

Biedronka......... robią ludzi w balona naciąganymi promocjami. Czytajcie uważnie te ich super okazje.

Obiadki Bobovita 190g w promocji przy zakupie 3szt. Na półce może 5 rodzajów obiadów. Wszystkie przecenione oprócz jednego rodzaju! Produkty przecenione są wymienione małym drukiem, ale nagłówek promocji sugeruje, że wszystkie o pojemności 190g są przecenione. Wrrr... W konsekwencji minus prawie 5zł.

Druga sprawa. Przeceniony pstrąg tęczowy patroszony, ale... w niebieskim opakowaniu! W czerwonym, pstrąg tęczowy, łososiowy to juz inna rybka, mimo, że kartka o promocji znajduje się w lodówce tuż nad "fałszywym" produktem, będącym blisko dwukrotnie droższym, a obok już tylko pusta przerwa między produktami w lodówce.

Moja wina że nie doczytałam, ale nawet kierowniczka przyznała, że Biedronka robi to celowo i dużo osób się nabiera, przez brak wnikliwego czytania. NIE LUBIĘ!

0 0

Gość: ewak

#6240229 Napisano: 12.08.2016 09:01:54
Właśnie naciełam się na tego pstraga, a ze przy kasie za mna tłum, nie chciałam robic zamieszania i wzięłam...niezadowolona
0 0

noisy0000

#6240432 Napisano: 12.08.2016 14:29:13
Wkurza mnie, że postęp medycyny jest coraz większy a do tej pory nikt nie wymyślił żadnego ratunku dla ludzi, borykających się z problematyczną cerą emotka  wizyty u różnych dermatologów, zabiegi laserowe i kwasowe - nic nie przynosi efektu a pieniądze z portfela znikają  emotka  ręce opadają....
0 0

paula9891

#6240442 Napisano: 12.08.2016 14:34:08
Mnie wkurza to, że ostatnio nie mam weny, ani siły w niczym brać udziału, a jak już biorę, to jestem pewna, że to co napisałam nie zasługuje na nagrodę. Straszny pesymizm mi się włączył...
0 0

mmika26

#6240481 Napisano: 12.08.2016 15:07:01
Nie wiem czy mogę tutaj, ale wkurza mnie firma pseudokurierska K-EX - dostałam smsa wczoraj przed 21, że dzisiaj (?! czyli wczoraj jeszcze?!) kurier dostarczy mi paczkę... myślę sobie wtf? o której niby?, wchodzę na ich stronę, sprawdzam, a paczka ma status odebrana o 13 z minutami i niby moim nazwiskiem podpisane, byłam w domu, ale kuriera ani paczki na oczy nie widziałam. Na infolinię od rana dzwonię i nic, na maila zero odpowiedzi, przyszedł dziś kurier z inną paczką z K-exa więc pytam o wczorajszą paczkę, a on mi wciska, że to może ta, więc pokazuję, że mają inne numery i skąd indziej były wysłane na co słyszę, że on nic nie wie, że to nie on był... ostatnio paczkę zostawił pod drzwiami bez informowania mnie o tym, kiedyś w innej części miasta i wysłał mi smsa, żebym sobie odebrała, jeszcze innym razem zadzwonił i powiedział, że jedzie na działkę, jak chcę to mogę przyjechać odebrać sobie paczkę... wtf?? czy oni są poważni? czy ktoś dodzwonił się na ich infolinię kiedyś???
0 0

mia

#6240510 Napisano: 12.08.2016 15:58:24
Wkurza mnie, że znów się kotłuje w wątku Paragony, jak w wiadrze pełnym robaków, i w dodatku cały czas pełzają tam te same osobistości.emotka
Zaczynam się poważnie zastanawiać, czy nie pieprznąć w kąt morale, i nie przenieść się tam, zamiast siedzieć jak ta kwoka nad klaserem pełnym bezużytecznych paragonów...

tosca

#6240561 Napisano: 12.08.2016 17:37:29
mia napisał(a):

Wkurza mnie, że znów się kotłuje w wątku Paragony, jak w wiadrze pełnym robaków, i w dodatku cały czas pełzają tam te same osobistości.emotka
Zaczynam się poważnie zastanawiać, czy nie pieprznąć w kąt morale, i nie przenieść się tam, zamiast siedzieć jak ta kwoka nad klaserem pełnym bezużytecznych paragonów...

Mnie też to wkurza,a jeszcze bardziej konkursy promocyjne,w których nie trzeba podawać numeru paragonu.Osobiście gram w nie sporadycznie ze względu na ograniczony budżet.Wybieram tylko te,w których nagrody bardzo by mi się przydały do życia.Niestety po kolejnych porażkach coraz bardziej przestaję wierzyć w skuteczność swoich pojedynczych,uczciwych zgłoszeń.No  bo jak ma się udać,skoro niektórzy wysyłają ich mnóstwo bez wymaganego uprzedniego zakupu produktów konkursowych,a potem jeszcze oficjalnie bez żadnego skrępowania szukają jeleni,którzy sprzedadzą paragon za grosze,albo sami oferują wygraną w zamian za zapłatę.Nie dziwię się tym,których celem jest wygranie na całą rodzinę (choć przyznam,że pazerność ludzka czasem mnie przeraża),ale tym,którzy wspomagają takie osoby.Gdyby nieuczciwi grający nie mieli możliwości zdobycia paragonu po rozstrzygnięciu konkursu raz,drugi,czy trzeci,kolejnym nie ryzykowaliby,aby w razie wygranej nie czuć rozczarowania.A tak,ktoś odda za grosze,drugi ktoś zgarnia cenną nagrodę,a trzeci się wkurza,że nawet nie będzie miał szansy na stanie się zgodnie z regulaminem rezerwowym zwycięzcą.
Chyba dam sobie spokój z tymi konkursami,bo szkoda moich nerwów.
Ot się wygadałam.... 
3 ziolko, mia, andii 0

delfinka101

#6240574 Napisano: 12.08.2016 18:25:13
tosca napisał(a):

mia napisał(a):

Mnie też to wkurza,a jeszcze bardziej konkursy promocyjne,w których nie trzeba podawać numeru paragonu.Osobiście gram w nie sporadycznie ze względu na ograniczony budżet.Wybieram tylko te,w których nagrody bardzo by mi się przydały do życia.Niestety po kolejnych porażkach coraz bardziej przestaję wierzyć w skuteczność swoich pojedynczych,uczciwych zgłoszeń.No  bo jak ma się udać,skoro niektórzy wysyłają ich mnóstwo bez wymaganego uprzedniego zakupu produktów konkursowych,a potem jeszcze oficjalnie bez żadnego skrępowania szukają jeleni,którzy sprzedadzą paragon za grosze,albo sami oferują wygraną w zamian za zapłatę.Nie dziwię się tym,których celem jest wygranie na całą rodzinę (choć przyznam,że pazerność ludzka czasem mnie przeraża),ale tym,którzy wspomagają takie osoby.Gdyby nieuczciwi grający nie mieli możliwości zdobycia paragonu po rozstrzygnięciu konkursu raz,drugi,czy trzeci,kolejnym nie ryzykowaliby,aby w razie wygranej nie czuć rozczarowania.A tak,ktoś odda za grosze,drugi ktoś zgarnia cenną nagrodę,a trzeci się wkurza,że nawet nie będzie miał szansy na stanie się zgodnie z regulaminem rezerwowym zwycięzcą.
Ot się wygadałam.... 

Dlatego wątek paragony dałabym  tylko dla tych którzy dodadzą 25 konkursów i wtedy  nikt by nie robił nowego nicku...a najlepiej całkowicie zlikwidować

ziolko

#6240575 Napisano: 12.08.2016 18:32:33
tosca napisał(a):

mia napisał(a):

Ot się wygadałam.... 

też mnie to wkurza... a jeszcze bardziej, jak słyszę usprawiedliwienie dla wspierania takiego postępowania. Czyli od osób, które sprzedają te paragony za grosze "nie wygrałam/em, to chociaż zwróci się za zakupy".
Czyli lepszy zwrot kilku złotych, ale niech cwaniaki i sępy obmierzłe mają cenne nagrody, tak??? ale mi się marzy, żeby ten "samarytanin" kiedyś miał przypadek, że będzie na liście rezerwowej za tym oszustem i sępem, ale odda mu paragon za te kilka złotych. Niech później żałuje, że za kilka złotych odstąpił swoją wymarzona wygraną... 
Może później jeden z drugim zmądrzeje i nie będzie sprzedawać paragonów za bezcen.

Ale z drugiej strony ile jest ogłoszeń, że ktoś coś kupi "za rozsądną cenę"? rozsądna, czyli ile?  50% wartości sklepowej? a może 20%? takie sępienie też mnie wkurza emotka  tak samo jak cwaniaki na allegro, czy olx, co chcieliby za grosze coś kupić a najlepiej, żeby im jeszcze dopłacić emotka emotka