Wkurza mnie...

nawrotkatv

#7277451 Napisano: 09.07.2025 18:24:01
Kujawski! A raczej mój kurier jakiś dziwny.
Ja wiem, troche tam zgarnełam ale pierwszy raz spotykam się z sytuacja ze kurier nie dzwoni - wyszłam odprowadzic dzieciaki - przesylka wróciłą bo nikogo nie było w domu, tato wyszedł do sklepu takze przesyłka nie dotarła. Szału mozna dostać, bo nie wiesz kiedy przyjedzie kurier. Nie da sie być w domu 24/h trzeba wyjsć do pracy, do sklepu po dzieci cokolwiek. Na szczescie miła pani sama wysłąła nr do kuriera. Dzwonie "- no byłem, ale nie było nikogo, to przesyłka wraca" Nosz kurrrr!
1 cb656 0

halliday

#7277496 Napisano: 09.07.2025 20:25:14
cb656 napisał(a):

halliday napisał(a):

Zmiana cennika w Play od 1 marca ceny w cenniku usług podstawowych będą wynosić odpowiednio:

• minuta krajowego połączenia głosowego i wideo do wszystkich krajowych sieci komórkowych i stacjonarnych – 0,79 zł,
  • wiadomość SMS do wszystkich krajowych sieci komórkowych i stacjonarnych – 0,79 zł,
  • wiadomość MMS do wszystkich krajowych sieci komórkowych – 0,79 zł.
Więc kto ma starter Play na kartę zalecam jak najszybciej przenieść numer do innej sieci. Bo np. sms konkursy pod numer typu 4321 będą kosztować nasz 0,79gr.

A za to w orange rezygnują pod koniec lutego z opłaty za brak aktywności więc to jest na plus dla tej sieci.

Niestety, Orange dołączyło jakiś czas temu do tej żałosnej stawki.  emotka https://doladowania.orange.pl/taryfy
Orange FREE
Koszt SMS w kraju: 0,79 zł,
Koszt MMS: 0,79 zł,
Rozmowy: 0,79 zł/min.,
Internet: 0,79 zł/1 MB

Co dziwne, NJU na kartę jest nadal tańsze. emotka
W kraju i w roamingu UE za standardowe połączenia na numery komórkowe i stacjonarne, SMS-y i MMS-y, internet płacisz z konta głównego zgodnie z cennikiem w nju na kartę tj.: 39 gr/minuta/SMS/MMS/1 MB , aż Twoje wydatki w miesiącu osiągną 19 zł.
https://www.njumo...erta/nju-na-karte/19

w playu chyba już podwyższyli do 99gr.
0 0

as32572

#7277688 Napisano: 10.07.2025 15:09:47
Wkurza mnie wszechobecny ChatGPT - mam wrażenie, że już widzę wszedzie teksty pisane przez niego, to się tak rzuca w oczy, że nie wiem.
1 cb656 0

agakaz2

#7277690 Napisano: 10.07.2025 15:14:11
as32572 napisał(a):

Wkurza mnie wszechobecny ChatGPT - mam wrażenie, że już widzę wszedzie teksty pisane przez niego, to się tak rzuca w oczy, że nie wiem.

czas przywyknąć i zaakceptować. mnie też to wkurza a dzis kierownik poinformował mnie ze zastąpią nas automaty AI przykre to
0 0

agnesita

#7277806 Napisano: 10.07.2025 20:26:06
Tym razem kupiłam prawidłowego żywca w żabce a kodu brak od wczoraj ;/
0 0

nanajka81

#7277875 Napisano: 11.07.2025 08:53:12
Spamer na fejsie, który pod postem konkursowym Foxy twierdzi, że mam założone fejkowe konto i komentuje innych, pisząc im że mają wklejony ręcznik na zdjęciach (bo mają ) Hejterze, wiem że jesteś z tego forum i wiedz że nie poniżam się do czegoś takiego. Za stara jestem
0 0

netka2000

#7277876 Napisano: 11.07.2025 09:06:34
agnesita napisał(a):

O ile się nie mylę, żeby brać udział w konkursach Żabki trzeba w aplikacji podać nr telefonu i adres email.
0 0

ktosiek1

#7277878 Napisano: 11.07.2025 09:09:28
agakaz2 napisał(a):

as32572 napisał(a):

czas przywyknąć i zaakceptować. mnie też to wkurza a dzis kierownik poinformował mnie ze zastąpią nas automaty AI przykre to

Konkurs Peroni w Żabce. Zadanie do wyboru stworzyć obrazek za pomocą AI lub (samemu?) napisać tekst. Dla AI przewidziano 3 nagrody główne, dla tekstu 2 nagrody. Widocznie zamiast czytać człowieka agencja woli obejrzeć obrazek wygenerowany przez AI. I chyba w tym kierunku świat (nie tylko konkursowy) zmierza ...
0 0

agnesita

#7277909 Napisano: 11.07.2025 11:02:04
netka2000 napisał(a):

agnesita napisał(a):

O ile się nie mylę, żeby brać udział w konkursach Żabki trzeba w aplikacji podać nr telefonu i adres email.

Wszystko miałam podane wcześniej a kodu jak nie było tak nie ma, napisałam do żabki przez formularz ale kiedy odpowiedzą to też wielka niewiadoma
0 0

agakaz2

#7277913 Napisano: 11.07.2025 11:17:54
agnesita napisał(a):

netka2000 napisał(a):

agnesita napisał(a):

Wszystko miałam podane wcześniej a kodu jak nie było tak nie ma, napisałam do żabki przez formularz ale kiedy odpowiedzą to też wielka niewiadoma

ja czekam od 3 dni na kod Carlsberg eh
0 0

netka2000

#7277919 Napisano: 11.07.2025 11:28:48
agnesita napisał(a):

netka2000 napisał(a):

agnesita napisał(a):

Trzeba pisać do organizatora a nie do żabki
0 0

ReneK

#7277920 Napisano: 11.07.2025 11:32:11
netka2000 napisał(a):

agnesita napisał(a):

netka2000 napisał(a):

agnesita napisał(a):

Pisałam kilka dni temu do ORGANIZATORA i również cisza!emotka
0 0

agnesita

#7277942 Napisano: 11.07.2025 12:05:53
netka2000 napisał(a):

agnesita napisał(a):

netka2000 napisał(a):

agnesita napisał(a):

Ok, do nich tez napiszę,  ale zanim była ta nowa wersja aplikacji to gdy nie było kodu to wystarczyło do nich napisać i to zabka zawsze przyznawała brakujące kody a nie organizatorzy, jednak wolałam starą wersję
0 0

netka2000

#7277956 Napisano: 11.07.2025 12:23:34
agnesita napisał(a):

netka2000 napisał(a):

agnesita napisał(a):

netka2000 napisał(a):

agnesita napisał(a):

Ok, do nich tez napiszę,  ale zanim była ta nowa wersja aplikacji to gdy nie było kodu to wystarczyło do nich napisać i to zabka zawsze przyznawała brakujące kody a nie organizatorzy, jednak wolałam starą wersję

A ja wolę nowszą wersję. W starej same kłopoty, takie jak Ty masz teraz. Teraz śmiga jak jak dobrze naoliwiona maszyna. Może to wina smartfona?
0 0

agnesita

#7277962 Napisano: 11.07.2025 12:37:28
netka2000 napisał(a):

agnesita napisał(a):

netka2000 napisał(a):

agnesita napisał(a):

netka2000 napisał(a):

agnesita napisał(a):

A ja wolę nowszą wersję. W starej same kłopoty, takie jak Ty masz teraz. Teraz śmiga jak jak dobrze naoliwiona maszyna. Może to wina smartfona?

Smartfon to już mi poległ dawno temu, używam tableta z funkcja telefonu wygranego u karlsbada, gdy ten jeszcze doceniał moje odpowiedzi a teraz od dawna nic u nich i to też wkurza. Inne żabkowe kody wskakują beż problemu a tu z żywcem to widzę, że sporo osób nie ma kodu, nie tylko ja
0 0

Marietka

#7278446 Napisano: 13.07.2025 14:28:52
Hej!
Mnie wkurza to, że w końcu po dłuuugim czasie udało mi się coś wygrać i nie mogę znaleść paragonu albo to jeden z tych, ktòre się starły. Zdążyłam już zapomnieć o tym konkursie (był ok. 2 miesiące temu).
A tu taka niespodzianka emotka  w pierwszej chwili, a potem smutek i niedowierzanie, że jednak nie ma tego paragonu, normalnie przepadłemotka

Pozdrowionka

P.S. Życzę samych zweryfikowanych pozytywnie wygranych emotka
0 0

dwaburekoty

#7278466 Napisano: 13.07.2025 16:19:41
A mnie wkurza to, że sama zapisałam córkę na obóz zuchowy, cały rok na niego czekałam argumentując, że to świetna przygoda. Dzisiaj spakowałam dziecko, pożegnałam się przy autobusie - ona pewnie się dobrze bawi, a ja już nie mam paznokci, co dwie minuty sprawdzam telefon i obiecuję sobie, że za rok nie puszczę jej w ogóle emotka ....
1 kumulacja 0

samdej

#7278486 Napisano: 13.07.2025 17:55:25
Marietka napisał(a):

Hej!
Mnie wkurza to, że w końcu po dłuuugim czasie udało mi się coś wygrać i nie mogę znaleść paragonu albo to jeden z tych, ktòre się starły. Zdążyłam już zapomnieć o tym konkursie (był ok. 2 miesiące temu).
A tu taka niespodzianka emotka  w pierwszej chwili, a potem smutek i niedowierzanie, że jednak nie ma tego paragonu, normalnie przepadłemotka

Pozdrowionka

Wkurza mnie, bo dałbym łapkę w górę za pozdrowionka i życzenia, ale biorąc pod uwagę pierwszą część wpisu nie chciałabym aby ta łapka była odczytana jako aprobata  dla zaginionego paragonu. Ehh, i co tu zrobić emotka emotka
0 0

delfinka101

#7278487 Napisano: 13.07.2025 17:58:50
Marietka napisał(a):

Hej!

Pozdrowionka

Dlatego ja robię zdjęcie paragonom. Miałam kota na tymczasie który potrafił zrobić siku do  szuflady z paragonami. Nie do innej tylko do tej. Nauczyłam się robić zdjęcia i trzymam je rok na dysku.

stokrotka238

#7278523 Napisano: 13.07.2025 21:03:20
1.wysłałam zgłoszenie na smaki lata w dino, kupując Pur, a potem doczytałam, że to miał być ambi Pur emotka
2. Posiałam gdzieś paragon na konkurs pepsi na bp
3. Wygrywam same pierdoły! 😪
1 kumulacja 0