Wkurza mnie...

agakaz2

#7280651 Napisano: 21.07.2025 12:09:34
radziosny napisał(a):

To oni w pocztexie nie mają powiadomień sms czy coś? emotka
Ważne, że wszystko dobrze się skończyło. Można już ochłonąć emotka
Na naszym forum rządzą inne prawa i trzeba brać poprawkę na to.

na naszym forum parę razy juz kogoś "zlinczowali" eh
1 radziosny 0

misiamarysia

#7280654 Napisano: 21.07.2025 12:13:09
as32572 napisał(a):

rufus napisał(a):

Wkurzaja mnie odpowiedzi wklejone z chata gpt. Przeciez to jest tak widoczne.  emotka

Witaj w klubie,już o tym pisałam ale z każdym dniem wkurza mnie coraz bardziej.
Co więcej teraz zastanawiam się czy powinnam dawać "-" w moich hasłach,bo to nieodłączny element wypowiedzi chata, a ja też najczęściej tak piszę.
Zwycięskie zgłoszenie z Familijnych jedno z początku to widać że przynajmniej w dużej części skopiowane z chata,jak nie w całości.

A po czym to widać? Nie znam się na tym czacie za bardzo, ale sama często używam "-", więc się zaniepokoiłam.

as32572

#7280660 Napisano: 21.07.2025 12:36:21
misiamarysia napisał(a):

as32572 napisał(a):

rufus napisał(a):

Wkurzaja mnie odpowiedzi wklejone z chata gpt. Przeciez to jest tak widoczne.  emotka

Co więcej teraz zastanawiam się czy powinnam dawać "-" w moich hasłach,bo to nieodłączny element wypowiedzi chata, a ja też najczęściej tak piszę.
Zwycięskie zgłoszenie z Familijnych jedno z początku to widać że przynajmniej w dużej części skopiowane z chata,jak nie w całości.

A po czym to widać? Nie znam się na tym czacie za bardzo, ale sama często używam "-", więc się zaniepokoiłam.

Nie ma już tego zgłoszenia z poprzednich tygodni, tam coś było o wyprawie maluchem nad morze.
Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale chat ma swój styl, musiałabyś coś z niego wygenerować, żeby zobaczyć. 
Na przykład, chociaż nie jest on jakiś wybitny, no ale "-" jest w każdej propozycji emotka :
🐾 Mój kot to mistrz – w jednej łapie styl, w drugiej bezczelność, a w oczach "królewski zakaz dotyku".
😸 Mój kot to mistrz zen – medytuje 20 godzin dziennie i zawsze ma rację.
👑 Mój kot nie chodzi. On króluje. Nie miauczy – wydaje rozkazy. Mistrz codzienności i chaosu.

misiamarysia

#7280661 Napisano: 21.07.2025 12:42:05
as32572 napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

as32572 napisał(a):

rufus napisał(a):

Nie ma już tego zgłoszenia z poprzednich tygodni, tam coś było o wyprawie maluchem nad morze.
Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale chat ma swój styl, musiałabyś coś z niego wygenerować, żeby zobaczyć. 
Na przykład, chociaż nie jest on jakiś wybitny, no ale "-" jest w każdej propozycji emotka :
🐾 Mój kot to mistrz – w jednej łapie styl, w drugiej bezczelność, a w oczach "królewski zakaz dotyku".
😸 Mój kot to mistrz zen – medytuje 20 godzin dziennie i zawsze ma rację.
👑 Mój kot nie chodzi. On króluje. Nie miauczy – wydaje rozkazy. Mistrz codzienności i chaosu.

O proszę, takie rzeczy!!! Dziękuję Ci za odpowiedź, zainteresuję się z czystej ciekawości. 

0 0

kiwiwi

#7280664 Napisano: 21.07.2025 12:49:10
misiamarysia napisał(a):

as32572 napisał(a):

rufus napisał(a):

AI używa myślnika poprawniej niż przeciętny użytkownik internetu. Stosuje rozróżnienie co do długości kresek : dywiz, pauza i półpauza. Ta najkrótsza kreska to dywiz czyli łącznik, najpowszechniej stosowana i mylona z myślnikiem. AI nie robi takich błędów. Ale uważanie, że tekst z myślnikami jest na pewno tekstem stworzonym przez AI jest bardzo dużym nieporozumieniem. Niektórzy ludzie naprawdę przykładają dużą wagę do poprawności i stylistyki.

as32572

#7280665 Napisano: 21.07.2025 12:53:11
kiwiwi napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

as32572 napisał(a):

rufus napisał(a):

AI używa myślnika poprawniej niż przeciętny użytkownik internetu. Stosuje rozróżnienie co do długości kresek : dywiz, pauza i półpauza. Ta najkrótsza kreska to dywiz czyli łącznik, najpowszechniej stosowana i mylona z myślnikiem. AI nie robi takich błędów. Ale uważanie, że tekst z myślnikami jest na pewno tekstem stworzonym przez AI jest bardzo dużym nieporozumieniem. Niektórzy ludzie naprawdę przykładają dużą wagę do poprawności i stylistyki.

Ja nie uważam, że każdy tekst z myślinikiem to AI, ale mam obawy, że ktoś może tak przyjąć dla ułatwienia powiedzmy.
Całokształt wypowiedzi bardziej wskazuje, że coś jest w stylu chata.
Tak samo chat stawia przecinek przed and jak go poprosiłam o tekst po angielsku i jeszcze mi wytłumaczył, że tak jest poprawniej. Ale w wielu rzeczach się myli (jeszcze).

kiwiwi

#7280677 Napisano: 21.07.2025 13:08:04
as32572 napisał(a):

kiwiwi napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

as32572 napisał(a):

rufus napisał(a):

Ja nie uważam, że każdy tekst z myślinikiem to AI, ale mam obawy, że ktoś może tak przyjąć dla ułatwienia powiedzmy.
Całokształt wypowiedzi bardziej wskazuje, że coś jest w stylu chata.
Tak samo chat stawia przecinek przed and jak go poprosiłam o tekst po angielsku i jeszcze mi wytłumaczył, że tak jest poprawniej. Ale w wielu rzeczach się myli (jeszcze).

Jasne, rozumiem obawy. Widziałam chyba nawet na tym forum jakiś wpis, gdzie ktoś argumentował, że w jakimś konkursie były "dłuższe kreski" i to dla tej osoby było jednoznaczne z faktem użycia AI. Dlatego niestety bezpieczniej jest chyba pisać niepoprawnie emotka
A ChatGPT i inne modele językowe potrafią popełniać koszmarne błędy, a nawet się przy nich upierać, więc zasada ograniczonego zaufania jest bardzo wskazana przy korzystaniu z nich.

atyde25

#7280683 Napisano: 21.07.2025 13:24:33
Odpisali mi z Magnum według nich jedną cyfrę z numeru paragonu zjadłam i dlatego reklamacja negatywna.
No i co zrobisz jak nic nie zrobisz emotka
Myślałam ,że może paragony pomyliłam czy coś. A tu powtórka z Unilevera sprzed ponad 15 lat jak mi blender zabrali bo niby też coś było nie tak z numerem paragonu.
0 0

atyde25

#7280684 Napisano: 21.07.2025 13:26:17
Tak miałam ochotę odpisać gdzie sobie mogą 20 zł wsadzić ale sobie dałam siana.

cudaczek121

#7280696 Napisano: 21.07.2025 13:52:10
nanajka81 napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Powinnam teraz założyć sprawę sądową jak Limasti Gimperowi.
Ja tu nie siedzę 24 na dobę i nie czytam każdego posta bo mam też inne obowiązki życiowe.
Ja pikolę normalnie jestem w szoku co tu się odwaliło.

Jestem zdziwiona że po wysyłce nie wysłałaś kupującej nr przesyłki do śledzenia, przecież każdy wie jak poczta polska teraz działa i przesyłek sobie trzeba samemu pilnować. Nie raz nie dostałam awizo ale dzięki temu że miałam numer mogłam sprawdzić gdzie przesyłka jest. To co się tu odwaliło to twoje zaniedbanie. Jak coś sprzedajesz to rób to dobrze a wtedy takich akcji nie będzie.

Jak się coś na forum sprzedaje to z ostrożności procesowej warto jednak mimo natłoku obowiązków zajrzeć na forum czy aby na pewno wszystko w porządku z przesyłką, aby potem właśnie uniknąć takich pomówien.Ja swego czasu pożyczałam Iwonie M. z Tykocina/Bialegostoku z tego forum pieniądze i niestety bardzo się sparzyłam.Byc może stali bywalcy kojarzą ta osobę.Swego czasu wykłócała się tu na forum, że jakieś tam wpisy są niezgodne z prawem i obraźliwe, a tymczasem to, co ona zrobila ze mną też było bardzo nieuczciwe i przez własną głupotę, naiwność i dobre serce straciłam sporo pieniędzy No, ale nie należy mierzyć wszystkich jedna miarą.

kalka

#7281095 Napisano: 22.07.2025 21:56:18
cudaczek121 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Powinnam teraz założyć sprawę sądową jak Limasti Gimperowi.
Ja tu nie siedzę 24 na dobę i nie czytam każdego posta bo mam też inne obowiązki życiowe.
Ja pikolę normalnie jestem w szoku co tu się odwaliło.

Jestem zdziwiona że po wysyłce nie wysłałaś kupującej nr przesyłki do śledzenia, przecież każdy wie jak poczta polska teraz działa i przesyłek sobie trzeba samemu pilnować. Nie raz nie dostałam awizo ale dzięki temu że miałam numer mogłam sprawdzić gdzie przesyłka jest. To co się tu odwaliło to twoje zaniedbanie. Jak coś sprzedajesz to rób to dobrze a wtedy takich akcji nie będzie.

Jak się coś na forum sprzedaje to z ostrożności procesowej warto jednak mimo natłoku obowiązków zajrzeć na forum czy aby na pewno wszystko w porządku z przesyłką, aby potem właśnie uniknąć takich pomówien.Ja swego czasu pożyczałam Iwonie M. z Tykocina/Bialegostoku z tego forum pieniądze i niestety bardzo się sparzyłam.Byc może stali bywalcy kojarzą ta osobę.Swego czasu wykłócała się tu na forum, że jakieś tam wpisy są niezgodne z prawem i obraźliwe, a tymczasem to, co ona zrobila ze mną też było bardzo nieuczciwe i przez własną głupotę, naiwność i dobre serce straciłam sporo pieniędzy No, ale nie należy mierzyć wszystkich jedna miarą.

Po wielu perypetiach i niestety po nagłośnieniu przesyłka została odebrana (parę godzin później zostałaby zwrócona), a dzisiaj trafiła już do mnie emotka Dziękuję Ci atyde25 za przesyłkę, a Wam Kochani za interwencję emotka (dzięki niej dowiedziałam się dosłownie w ostatniej chwili kto dostarcza i gdzie odebrać paczkę). I moja serdeczna prośba do Wszystkich Forumowiczów: komunikujmy się ze sobą tak, by unikać niedomówień.

Conqrs

#7281615 Napisano: 24.07.2025 17:25:56
Dino opis paragonów , podchodziłam do kasy 3 razy. Na kapsułkach do prania Vizir- paragon „kapsułki do prania”, to samo Ariel. Paragon na maszynki Gillete/Venus to „maszynki do golenia”, mimo że na pulpicie kasowym była nazwa Gilette. Co jest na paragonie dowiedziałam się po zakupie… A tekst już napisany…
0 0

kiwiwi

#7281619 Napisano: 24.07.2025 17:34:34
Conqrs napisał(a):

Dino opis paragonów , podchodziłam do kasy 3 razy. Na kapsułkach do prania Vizir- paragon „kapsułki do prania”, to samo Ariel. Paragon na maszynki Gillete/Venus to „maszynki do golenia”, mimo że na pulpicie kasowym była nazwa Gilette. Co jest na paragonie dowiedziałam się po zakupie… A tekst już napisany…

Jeżeli konkurs jest tylko w jednej sieci, to raczej wszyscy będą mieli takie same słabe opisy i organizator ma tego świadomość  emotka
0 0

nanajka81

#7281726 Napisano: 25.07.2025 08:38:27
agakaz2 napisał(a):

rufus napisał(a):

mnie nie tyle odpowiedzi co filmy wstawiane człowiek myśli że to real a tu ups

w konkursie Andante na fejsie takich odpowiedzi z użyciem chataAI jest od zasr*...
0 0

notta

#7281728 Napisano: 25.07.2025 08:44:53
a mnie wkurza wygrywanie drobnicy... emotka

ewikewikk

#7282109 Napisano: 26.07.2025 22:09:44
Conqrs napisał(a):

Zrób zdjęcie paragonu i produktu - razem.
0 0

ZetZ

#7282131 Napisano: 27.07.2025 10:42:02
Conqrs napisał(a):

W poprzednim konkursie na Dzień Ojca opis: maszynka do golenia, akceptowali (ten sam organizator), więc na spokojnie. emotka
0 0

fbmonika1966

#7282165 Napisano: 27.07.2025 12:46:00
Favita i żywiec kapsle,noo ilee tego mam wysłać!!! Milion, nic i nic,kurczaka blada mnie bierze😖😡😠
0 0

delfinka101

#7282185 Napisano: 27.07.2025 14:36:59
fbmonika1966 napisał(a):

Favita i żywiec kapsle,noo ilee tego mam wysłać!!! Milion, nic i nic,kurczaka blada mnie bierze😖😡😠

Wysłałam już ponad 1000 kodów żywiec. W tym roku posucha. Najwyższe wygrane to 2x 100 z. Rok temu miałam kilka x 500, kilka 200, kilkanaście 100 i masę monetek. W tym roku bieda
1 maryam 0

anaesth

#7282194 Napisano: 27.07.2025 16:04:37
ewikewikk napisał(a):

Conqrs napisał(a):

Zrób zdjęcie paragonu i produktu - razem.

Nie wiem, czy to się sprawdzi w konkursach Everydayme. Tam po wklejeniu zdjęcia paragonu tworzy się taka jakby ramka wycinająca tło. Nie powinni robić problemu z opisami. Tak jak pisze ZetZ - mi też przeszedł normalnie opis "maszynka d/gol", więc myślę, że mój "plyn d/pluk 1,239l" (Lenor) też przejdzie  emotka
1 ewikewikk 0