WC - rozmowy o wszystkim

joan

#6492503 Napisano: 26.05.2018 11:05:22
cb656 napisał(a):

joan napisał(a):

kuweta w kuchni? A myślałam, że dwie kuwety ulokowane w moim salonie to lekkie dziwactwo emotka

Widziałem w kilku domach takie rozwiązanie. Fakt, że mnie to lekko zniesmacza, nie znaczy absolutnie nic - to owi ludzie tak sobie wybrali i oni z tym żyją. Ja nie muszę, czasem tylko bywam tam gościem. Z reguły jednak w tej kuchni nie spożywam posiłków emotka
Na marginesie: w innym domu, gdy chciałem skorzystać z toalety, trafiłem tam akurat na kotkę w kuwecie, która na mój widok w drzwiach zareagowała identycznie jak człowiek, to znaczy zesztywniała, zjeżyła się, prychnęła ze złością: TERAZ MUSISZ?! PRZY TOBIE NIE ZROBIĘ! emotka i ostentacyjnie opuściła pomieszczenie otworem w kratce wentylacyjnej w drzwiach emotka

No ba, przecież liczy się komfort mieszkańców. Chodzi mi raczej o to, że - przykładowo u mnie - kuchnia to miejsce, gdzie brzęczy lodówka, buczy czajnik elektryczny, hałasuje zmywarka, pryska woda w zlewie, bulgocze zawartość garnków, podskakują pokrywki, krzątają się ludzie... czy to na pewno oaza spokoju i ciszy sprzyjająca opróżnianiu pęcherza? emotka
0 0

Gość: kermit

#6492664 Napisano: 27.05.2018 15:17:21
Mam wystawiony przedmiot na allegro. Pisze do mnie pan z pytaniem czy … oferta jest aktualna (yyy no chyba skoro ją widać??). Nie chcę być niegrzeczna, więc choć to jakieś gł*pie odpisuję, że tak owszem. Pan przyjmuje do wiadomości i milczy. Kurtyna

agakaz2

#6492667 Napisano: 27.05.2018 16:01:02
kermit napisał(a):

Mam wystawiony przedmiot na allegro. Pisze do mnie pan z pytaniem czy … oferta jest aktualna (yyy no chyba skoro ją widać??). Nie chcę być niegrzeczna, więc choć to jakieś gł*pie odpisuję, że tak owszem. Pan przyjmuje do wiadomości i milczy. Kurtyna

Chyba z OLX pomylił emotka
1 @gnieszk@ 0

glena

#6492673 Napisano: 27.05.2018 17:01:26
kermit napisał(a):

Mam wystawiony przedmiot na allegro. Pisze do mnie pan (jak domyślam się z adresu mailowego, gdyż podpisu brak) z pytaniem: A gdzie można tą książkę kupić? Nie chcę być niegrzeczna, więc choć to całkiem głupie odpisuję, że poprzez allegro. Pan nie milczy. Kurtyny brak. Następują kolejne maile (i moje grzeczne odpowiedzi, lecz już ze wskazaniem, że może transakcja byłaby błędem, gdyż nie mogę zagwarantować mu, że przedmiot spełni jego oczekiwania - dodam, że mailujemy w sprawie książki wystawionej w opcji kup teraz za 2zł50gr). 
Gdzie można tą książkę obejrzeć?
A jak kupię i okaże się że książka jest w złym stanie?
A można kupić tak normalnie, poza allegro?
A jeśli kupię przez allegro, to mogę odebrać osobiście? W jakiej okolicy?
W takim razie, nie mogę tego kupić.
Już myślę, że następuje koniec i kurtyna, lecz po kilku dniach pan odzywa się znowu.
W sobotę mogę odebrać o dowolnej porze.
Może Pani podać godzinę i adres?

Monika11

#6492761 Napisano: 28.05.2018 08:46:31
andii napisał(a):

Heloooo
Czy  działa Wam poczta na onecie? emotka

trwa łączenie z serwerem -proszę czekać emotka  Już od paru minut nie działa
1 andii 0

tupotka

#6492763 Napisano: 28.05.2018 08:47:04
andii napisał(a):

Heloooo
Czy  działa Wam poczta na onecie? emotka

Nie działa emotka  Trwa łączenie z serwerem i na tym się kończy emotka
1 andii 0

ace

#6492797 Napisano: 28.05.2018 10:44:45
Powiedzcie mi, czy jak pojadę do serwisu w sprawie założenia kołpaków to oni wymieniają wszystkie czy tylko jeden (ew. 2 jeśli drugi będzie uszkodzony) czy cały zestaw? Bo w sprzedaży widzę tylko całe komplety (pomijając olx i allego na których pewnie w 95% pochodzą z kradzieży). A pytam bo ukradli mi jeden kołpak, a drugi odczepili, a mam ubezpieczenie ac. Ale rozumiem, że jeśli koszt wymiany będzie niższy niż podana kwota w ubezpieczeniu (u mnie to chyba 300zł) to i tak pokryję wymianę z własnej kasy? I jak to działa? Jeśli wymiana będzie kosztowała więcej niż 300zł to oni zwrócą mi całą kwotę czy tylko tą różnicę powyżej 300zł? Wiem, że najłatwiej by było zadzwonić i się zapytać, ale dodzwonienie się na infolinię (do odpowiedniej osoby) graniczy z cudem. Po pracy zahaczę o jakiś oddział to może mi powiedzą, ale ja od wczoraj mam zszargane nerwy i chciałabym wiedzieć już emotka
0 0

joan

#6492799 Napisano: 28.05.2018 10:48:29
ace napisał(a):

Powiedzcie mi, czy jak pojadę do serwisu w sprawie założenia kołpaków to oni wymieniają wszystkie czy tylko jeden (ew. 2 jeśli drugi będzie uszkodzony) czy cały zestaw? Bo w sprzedaży widzę tylko całe komplety (pomijając olx i allego na których pewnie w 95% pochodzą z kradzieży). A pytam bo ukradli mi jeden kołpak, a drugi odczepili, a mam ubezpieczenie ac. Ale rozumiem, że jeśli koszt wymiany będzie niższy niż podana kwota w ubezpieczeniu (u mnie to chyba 300zł) to i tak pokryję wymianę z własnej kasy? I jak to działa? Jeśli wymiana będzie kosztowała więcej niż 300zł to oni zwrócą mi całą kwotę czy tylko tą różnicę powyżej 300zł? Wiem, że najłatwiej by było zadzwonić i się zapytać, ale dodzwonienie się na infolinię (do odpowiedniej osoby) graniczy z cudem. Po pracy zahaczę o jakiś oddział to może mi powiedzą, ale ja od wczoraj mam zszargane nerwy i chciałabym wiedzieć już emotka

Zastanów się, czy jest sens taką pierdołę w ogóle zgłaszać z AC - czy to czasem nie przerywa Twojego okresu "bezszkodowości", skutkując w przyszłości zwiększeniem opłaty ubezpieczeniowej?
1 silvia8 0

ace

#6492802 Napisano: 28.05.2018 10:53:42
joan napisał(a):

ace napisał(a):

Zastanów się, czy jest sens taką pierdołę w ogóle zgłaszać z AC - czy to czasem nie przerywa Twojego okresu "bezszkodowości", skutkując w przyszłości zwiększeniem opłaty ubezpieczeniowej?

no już za późno, bo wczoraj byłam tak spanikowana, że zgłosiłam. Kobitka przyjęła wszystko, a dopiero później pojawiły się mi w głowie pytania. Zniżek nie tracę, bo jeszcze nie mam, a samochód ubezpieczony od końca stycznia, więc cała bezszkodowość moja to 4 miesiące emotka
0 0

androm

#6492804 Napisano: 28.05.2018 10:55:59
joan napisał(a):

ace napisał(a):

nie przyszłoby mi do głowy zgłaszanie jednego kołpaka z AC:) ja sama ja montowałam,demontowałam, a kołpak kup sobie za 10 zł jakiś podobny i przynajmniej Ci go nie ukradną jak taki tani

joan

#6492805 Napisano: 28.05.2018 10:56:49
ace napisał(a):

no już za późno, bo wczoraj byłam tak spanikowana, że zgłosiłam. Kobitka przyjęła wszystko, a dopiero później pojawiły się mi w głowie pytania. Zniżek nie tracę, bo jeszcze nie mam, a samochód ubezpieczony od końca stycznia, więc cała bezszkodowość moja to 4 miesiące emotka

Czasami zniżki są ukryte, sporo firm na dzień dobry daje -15%. A zawsze, kiedy coś drgnie z Twoim ubezpieczeniem, grozi Ci zwyżka emotka Nie wiem, co teraz, bo nie byłam w takiej sytuacji - jeśli będzie Ci się chciało, opisz proszę potem na forum, co i jak się wydarzy; może tym samym udzielisz wskazówek komuś innemu w potrzebie emotka
0 0

ace

#6492806 Napisano: 28.05.2018 11:02:00
joan napisał(a):

ace napisał(a):

Czasami zniżki są ukryte, sporo firm na dzień dobry daje -15%. A zawsze, kiedy coś drgnie z Twoim ubezpieczeniem, grozi Ci zwyżka emotka Nie wiem, co teraz, bo nie byłam w takiej sytuacji - jeśli będzie Ci się chciało, opisz proszę potem na forum, co i jak się wydarzy; może tym samym udzielisz wskazówek komuś innemu w potrzebie emotka

Jasne dam znać emotka Mam nadzieję że w fili ubezpieczyciela coś mi powiedzą jak to wygląda... No nic ostatecznie człowiek uczy się na błędach, coś stracę, ale zyskam wiedzę emotka
dziękuję emotka
1 joan 0

moskala22

#6493169 Napisano: 29.05.2018 16:55:29
Kod
HELP ME!!!HELP ME!!!

Noclegi, atrakcje itp. warte polecenia w okolicy Kielc pilnie poszukiwane (ale tylko sprawdzone)!!!!
0 0

picola

#6493174 Napisano: 29.05.2018 17:29:25
moskala22 napisał(a):

HELP ME!!!HELP ME!!!

Noclegi, atrakcje itp. warte polecenia w okolicy Kielc pilnie poszukiwane (ale tylko sprawdzone)!!!!

polecam Binkowski Resort, dobry standard, siłownia, spa, szczególnie polecam seanse saunowe i bardzo dobre, zróżnicowane śniadania. Resor położony w lesie lecz tuż przy wjeździe do miasta. My tam byliśmy tydzień na feriach, więc korzystaliśmy głównie z pobliskiego stoku narciarskiego, letnich atrakcji nie znam emotka
1 moskala22 0

moskala22

#6493178 Napisano: 29.05.2018 17:59:09
picola napisał(a):

moskala22 napisał(a):

HELP ME!!!HELP ME!!!

polecam Binkowski Resort, dobry standard, siłownia, spa, szczególnie polecam seanse saunowe i bardzo dobre, zróżnicowane śniadania. Resor położony w lesie lecz tuż przy wjeździe do miasta. My tam byliśmy tydzień na feriach, więc korzystaliśmy głównie z pobliskiego stoku narciarskiego, letnich atrakcji nie znam emotka

Dziękuję za polecenie, zarezerwowałam sobie tam nocleg
1 picola 0

Gość: amif

#6493435 Napisano: 30.05.2018 15:22:40
pierwszej osobie, która się zgłosi do mnie (dane, nr paragonu, @) wygram ręcznik Belriso o 16

kreatia

#6493464 Napisano: 30.05.2018 17:51:44
poleci któraś dobrą prostownicę? do prostowania i kręcenia, z regulacją temp. najlepiej z jonizacją. emotka
0 0

joan

#6493531 Napisano: 31.05.2018 00:23:37
kumulacja napisał(a):

Dzisiaj dowiedziałam się, że mój brat chciałby przejść na dietę wegetariańską. Ale nie wie, jak się do tego zabrać emotka
Dlatego pytam Was, czy znacie jakieś ciekawe strony na facebooku i inne, dobre książki czy czasopisma.
Bo nie chciałabym, aby sobie zaszkodził. Pragnę, żeby był zdrowszy i się odmłodził.
Wierzę w Wasze cenne wiadomości.

Tutaj ciekawa opcja - pomagają krok po kroku przejść na zieloną stronę talerza emotka http://www.zostan...ostan-wege-na-30-dni

Smaczne przepisy ma min. Jadłonomia: http://www.jadlonomia.com Polecam np. leczo.

Stron na FB nie znam, bo po prostu wrzucam w Googla zestaw słów typu cukinia suszone pomidory przepis wegetariański i mam w kilka sekund pomysł na danie. Z tym, że pichcę jedynie przepisy znanych blogerów oraz te, które tak wychodzą na zdjęciach, że aż ślinka cieknie emotka

Czasopism jest wiele, ale sporo kosztują -> wystarczy jedna wizyta w Empiku, żeby mocno nadwyrężyć budżet. Wolę te pieniądze wydać na produkty spożywcze emotka Z książek ciekawe są obie części pt. "Jadłonomia" (dania wyrafinowane); albo jakakolwiek książka kucharska Beaty Pawlikowskiej (dania proste).

Warto też wybrać się np. na jakieś targi typu Veganmania, żeby poznać nowe smaki i poszerzyć horyzonty.

emotka
2 kumulacja, ace 0

Gość: marcinek1985

#6493793 Napisano: 01.06.2018 14:04:10
Mam pytanko emotka

Dostałem smsa od Smolara - wygrana tygodniowa II stopnia - Redbull. Niestety sprawdzam paragony i pisze nie wygrałeś emotka . Nie wiem czy jest sens drukować oświadczenie i wysyłać tymbardziej, że nie wiem który to paragon.... Jak się z nimi lepiej skontaktować? Telefonicznie czy mailowo?

Pozdrawiam emotka
0 0

onmyown

#6493797 Napisano: 01.06.2018 14:28:09
cb656 napisał(a):

marcinek1985 napisał(a):

Mam pytanko emotka
Dostałem smsa od Smolara - wygrana tygodniowa II stopnia - Redbull. Niestety sprawdzam paragony i pisze nie wygrałeś emotka . Nie wiem czy jest sens drukować oświadczenie i wysyłać tymbardziej, że nie wiem który to paragon.... Jak się z nimi lepiej skontaktować? Telefonicznie czy mailowo?
Pozdrawiam emotka

Miałem tak samo, tylko odwrotnie, tzn. na liście wygranych tak, esemesa brak. Dzwonię i pytam, o co tu kaman, dlaczego nie dostałem SMS-a i czy mogą to zweryfikować? Gość miał chyba zły dzień, bo bardzo opryskliwie reagował na zasadzie "znów jakiś marudzi, o co im chodzi". Po naszej rozmowie tego samego dnia dostałem też zapomnianego SMS-a emotka Smolar wali foszki, jak im wytknąć ich błędy i niedoróbki.

Do mnie sms-y z wygranymi od Smolara z numeru 7055 notorycznie nie dochodzą... A na stronie info o wygranej. Ciekawa jestem ile nagród mi przepadło zanim uruchomili stronkę, na której można sprawdzić wyniki
0 0