WC - rozmowy o wszystkim

Gość: marcinek1985

#6493798 Napisano: 01.06.2018 14:29:15
cb656 napisał(a):

marcinek1985 napisał(a):

Mam pytanko emotka
Dostałem smsa od Smolara - wygrana tygodniowa II stopnia - Redbull. Niestety sprawdzam paragony i pisze nie wygrałeś emotka . Nie wiem czy jest sens drukować oświadczenie i wysyłać tymbardziej, że nie wiem który to paragon.... Jak się z nimi lepiej skontaktować? Telefonicznie czy mailowo?
Pozdrawiam emotka

Miałem tak samo, tylko odwrotnie, tzn. na liście wygranych tak, esemesa brak. Dzwonię i pytam, o co tu kaman, dlaczego nie dostałem SMS-a i czy mogą to zweryfikować? Gość miał chyba zły dzień, bo bardzo opryskliwie reagował na zasadzie "znów jakiś marudzi, o co im chodzi". Po naszej rozmowie tego samego dnia dostałem też zapomnianego SMS-a emotka Smolar wali foszki, jak im wytknąć ich błędy i niedoróbki.

dzięki za info emotka

czyli jak się do nich odezwę to wpiszą mnie na czarną listę emotka  
0 0

Gość: marcinek1985

#6493803 Napisano: 01.06.2018 14:35:27
cb656 napisał(a):

marcinek1985 napisał(a):

czyli jak się do nich odezwę to wpiszą mnie na czarną listę  emotka  

Diabli wiedzą. Ja bym słał jednak oświadczenie. No gorzej, jak nie wiesz który paragon... to rodzi się pytanie, czy sprawdzałeś na stronie wszystkie potencjalne paragony? Ogólnie to nie czuję tego "problemu". Czy nie możesz po prostu wysłać wszystkich? I tak wygrana tylko jedna.
...no chyba, że każdy paragon to inna osoba emotka

no skoro można wygrać tylko 1 nagrodę to wysyłam 2 paragony więcej z pewnością redbulli nie piłem więc i zgłoszeń innych nie było  emotka  a tak chciałem lecieć do Brazylii emotka
0 0

lola.lola

#6493827 Napisano: 01.06.2018 15:59:59
Potrzebuję porady...emotka
Dostałam od znajomego zaproszenie na wesele (jako osoba towarzysząca) pod koniec czerwca. Biorąc pod uwagę, że ostatni raz byłam na weselu w 2010 roku byłabym wdzięczna za wskazówki dotyczące ubioru... słyszałam, że kiedyś była taka zasada, że nie wypada na wesele ubrać się w czarną sukienkę. Osobiście celowałam właśnie w czerń lub granat (bo w tych kolorach najlepiej się czuję). W związku z tym, że kreacja Victorii Beckham, którą założyła na ślub Harrego i Meghan była szeroko komentowana (jedni mówili, że założenie ciemnogranatowej sukni to duże faux pas, drudzy że szczyt klasy i elegancji emotka  ) byłabym wdzięczna za wskazówki, jak to wygląda u nas emotka
0 0

monnikk

#6493841 Napisano: 01.06.2018 17:36:50

lola.lola napisał(a):
   )byłabym wdzięczna za wskazówki, jak to wygląda u nas 

U mnie różnie. Część rodziny uważa, że obojętnie co założysz, ważne żebyś była. Inni natomiast mają mnóstwo reguł: czarne absolutnie nie- bo to nie pogrzeb i nie czas żałoby,  białe/ kremowe/ecru nie- bo to zarezerwowane dla panny młodej. O zastrzeżeniach do granatu nie słyszałam.
1 lola.lola 0

glena

#6493853 Napisano: 01.06.2018 18:35:53
marcinek1985 napisał(a):

Mam pytanko emotka

Dostałem smsa od Smolara - wygrana tygodniowa II stopnia - Redbull. Niestety sprawdzam paragony i pisze nie wygrałeś emotka . Nie wiem czy jest sens drukować oświadczenie i wysyłać tymbardziej, że nie wiem który to paragon.... Jak się z nimi lepiej skontaktować? Telefonicznie czy mailowo?

Pozdrawiam emotka

Poczekaj jeszcze - czasem na stronie wyniki się pojawiają z jakimś poślizgiem. Po drugiej - pamiętaj przy sprawdzaniu, że jeśli nr paragonu zaczyna się od zera, to go nie wpisujesz. 
0 0

ace

#6493872 Napisano: 01.06.2018 20:44:53
kumulacja napisał(a):

kumulacja napisał(a):

Dzisiaj dowiedziałam się, że mój brat chciałby przejść na dietę wegetariańską. Ale nie wie, jak się do tego zabrać emotka
Dlatego pytam Was, czy znacie jakieś ciekawe strony na facebooku i inne, dobre książki czy czasopisma.
Bo nie chciałabym, aby sobie zaszkodził. Pragnę, żeby był zdrowszy i się odmłodził.
Wierzę w Wasze cenne wiadomości.

Ja polecam książkę Wege. Dieta roślinna w praktyce. (https://bonito.pl...oslinna-w-praktyce). Nie można zarzucić, że jakiś oszołom zielony ją napisał, bo wydana przez wydawnictwo lekarskie, więc dobra dla niedowiarków, którzy twierdzą, że zielona dieta to anemia i talerz pod tytułem #żrętrawę. Według mnie może być bardzo pomocna. Choć wydaje mi się, że na diecie wegetariańskiej trudno sobie zaszkodzić (w sensie jakimiś niedoborami), co innego wegańska, tu już trzeba bardziej uważać
1 joan 0

zdolnabestia

#6493874 Napisano: 01.06.2018 20:47:10
Dostałam dziś taką wiadomość na gadu gadu z numeru "10"

Uwaga! Zmiana właściciela GG!
Drogi Użytkowniku GG! Uprzejmie informujemy, że w związku ze sprzedażą komunikatora GG, Xevin Consulting Ltd wypowiada Tobie Umowę o świadczenie usługi komunikatora GG, ze skutkiem na dzień 31.07.2018 r. Począwszy od 01.08.2018 r. wszelkie usługi związane z komunikatorem GG będą świadczone przez England.pl Sp. z o.o. W dalszym ciągu będziesz mógł korzystać z komunikatora GG na dotychczasowych zasadach - jeżeli wyrazisz taką wolę, wówczas England.pl Sp. z o.o. zostanie administratorem Twoich danych osobowych.
Jeżeli chcesz w dalszym ciągu korzystać z komunikatora GG, zaakceptuj nowy regulamin: (tutaj link)
Jeżeli po okresie wypowiedzenia nie będziesz chciał/a dłużej korzystać z komunikatora GG, usuń konto lub zdecyduj później. Na podjęcie ostatecznej decyzji masz czas do 31.07.2018.

Czy ktoś jeszcze to dostał? Nie chcę klikać w podejrzany link.
0 0

ace

#6493876 Napisano: 01.06.2018 20:51:52
zdolnabestia napisał(a):

Dostałam dziś taką wiadomość na gadu gadu z numeru "10"

Uwaga! Zmiana właściciela GG!
Drogi Użytkowniku GG! Uprzejmie informujemy, że w związku ze sprzedażą komunikatora GG, Xevin Consulting Ltd wypowiada Tobie Umowę o świadczenie usługi komunikatora GG, ze skutkiem na dzień 31.07.2018 r. Począwszy od 01.08.2018 r. wszelkie usługi związane z komunikatorem GG będą świadczone przez England.pl Sp. z o.o. W dalszym ciągu będziesz mógł korzystać z komunikatora GG na dotychczasowych zasadach - jeżeli wyrazisz taką wolę, wówczas England.pl Sp. z o.o. zostanie administratorem Twoich danych osobowych.
Jeżeli chcesz w dalszym ciągu korzystać z komunikatora GG, zaakceptuj nowy regulamin: (tutaj link)
Jeżeli po okresie wypowiedzenia nie będziesz chciał/a dłużej korzystać z komunikatora GG, usuń konto lub zdecyduj później. Na podjęcie ostatecznej decyzji masz czas do 31.07.2018.

Czy ktoś jeszcze to dostał? Nie chcę klikać w podejrzany link.

o to gg jeszcze istnieje? hihi
0 0

calliope

#6493939 Napisano: 02.06.2018 08:40:01
Część z Was na pewno korzysta z tych kart więc można się niemiło zaskoczyć przy płaceniu nimi w sklepie...

z fb BZWBK:
"Szanowni Państwo, Bank Zachodni WBK został poinformowany o awarii systemu kart płatniczych Visa w Europie. Skutkuje to problemami z
autoryzacją części transakcji kartami tej organizacji realizowanymi
przez klientów banków w Polsce. Za utrudnienia serdecznie przepraszamy Przypominamy o możliwości realizacji płatności i wypłat z bankomatów na
terenie kraju za pomocą BLIK. Mogą Państwo także wypłacać gotówkę w
bankomatach Banku Zachodniego WBK oraz dokonywać płatności kartami
Mastercard."
1 brucee 0

bezaczek7

#6494086 Napisano: 03.06.2018 01:13:10
Zapytanie mam, dostalam dziwnego maila z tytulem jakby ktos wklepywal byle jakie literki z klawiatury, od maila z koncowka eu, do jakiegos lesio z wp. Wiecie cos na ten temat? Zalacznikow nie ma, wirus to chyba nie jest, albo jakas lepsza wersja, wczesniej mi nieznana. O co moze chodzic?
0 0

asiam

#6495240 Napisano: 06.06.2018 20:28:52
bezaczek7 napisał(a):

Zapytanie mam, dostalam dziwnego maila z tytulem jakby ktos wklepywal byle jakie literki z klawiatury, od maila z koncowka eu, do jakiegos lesio z wp. Wiecie cos na ten temat? Zalacznikow nie ma, wirus to chyba nie jest, albo jakas lepsza wersja, wczesniej mi nieznana. O co moze chodzic?

wg. mnie spam z kradzionego adresu @
0 0

asiam

#6495242 Napisano: 06.06.2018 20:30:23
Mam pytanie. W kwietniu dostałam @,że wygrałam piłkę z podpisem Dudka w loterii Heineken. Odesłałam dane formularzem i piłka nie doszła. Czy ktoś ma jakieś info na temat wysyłki tych nagród ?
0 0

agakaz2

#6495245 Napisano: 06.06.2018 20:34:43
asiam napisał(a):

Mam pytanie. W kwietniu dostałam @,że wygrałam piłkę z podpisem Dudka w loterii Heineken. Odesłałam dane formularzem i piłka nie doszła. Czy ktoś ma jakieś info na temat wysyłki tych nagród ?

Ja mam wygrana z 23.03 także ten tego
0 0

asiam

#6495257 Napisano: 06.06.2018 20:56:56
agakaz2 napisał(a):

asiam napisał(a):

Jeżeli dobrze zrozumiałam "ten tego" emotka   to też jeszcze  nie otrzymałaś.
0 0

agakaz2

#6495258 Napisano: 06.06.2018 20:57:49
asiam napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

asiam napisał(a):

Jeżeli dobrze zrozumiałam "ten tego" emotka   to też jeszcze  nie otrzymałaś.

Tak właśnie nie mam jeszcze  emotka
0 0

bezaczek7

#6495288 Napisano: 06.06.2018 22:43:55
asiam napisał(a):

Ja mam wpisana koncem lutego w kalendarzu. Takze tego ten emotka  kojarze wpis z forum, ze ktos byl odebrac osobiscie ta wieksza nagrode i podobno w agencji twierdzili, ze jeszcze pilek nie dostali, to bylo ok miesiac temu na forum napisane. Pytalam o swoja pilke, zaciekawiona czy ktos cos wie.
1 agakaz2 0

mczarna

#6495295 Napisano: 06.06.2018 23:22:46
bezaczek7 napisał(a):

asiam napisał(a):

Ja mam wpisana koncem lutego w kalendarzu. Takze tego ten emotka  kojarze wpis z forum, ze ktos byl odebrac osobiscie ta wieksza nagrode i podobno w agencji twierdzili, ze jeszcze pilek nie dostali, to bylo ok miesiac temu na forum napisane. Pytalam o swoja pilke, zaciekawiona czy ktos cos wie.

Ja też czekam,po tamtym wpisie na forum,że jeszcze ich nie ma to czekam spokojnie,mam wygrana w kwietniu. Piłka piłką ale np. o szczegółach z meczem to od razu napisali,że info 5 dni przed meczem,więc trzeba wyluzować i spokojnie czekać...
0 0

martunik3

#6495362 Napisano: 07.06.2018 09:40:29
Piszę w sprawie nie dotyczącej konkursów. Proszę o poradę, wczoraj 8letni syn miał gorączkę 38, a dziś pojawiają się typowo ospowe krostki. Czy coś powinnam podać synowi, jakieś lekarstwo ogólne dostępne zanim udamy się do lekarza? Proszę o rady. 
0 0

wea86

#6495366 Napisano: 07.06.2018 09:57:33
martunik3 napisał(a):

Piszę w sprawie nie dotyczącej konkursów. Proszę o poradę, wczoraj 8letni syn miał gorączkę 38, a dziś pojawiają się typowo ospowe krostki. Czy coś powinnam podać synowi, jakieś lekarstwo ogólne dostępne zanim udamy się do lekarza? Proszę o rady. 

Jeśli to ospa to na pewno nie dawaj ibuprofenu na gorączkę, tylko paracetamol (jeśli trzeba będzie zbijać). Fajna jest pianka PoxClin na krostki, moje dzieciaki dostawały jeszcze heviran, ale to na receptę.

pioge7

#6495604 Napisano: 07.06.2018 20:45:34
https://www.siepomaga.pl/nikos-kinas2
jeśli ktoś może .... tak mało brakuje... emotka każda złotówka się liczy
1 brucee 0