WC - rozmowy o wszystkim

fosik

#6780501 Napisano: 11.05.2021 15:26:11
joan napisał(a):

Jak dobrze pójdzie (ODPUKAĆ!)... na początku czerwca spędzę kilka dni w Lublinie. To będzie nasza pierwsza wizyta w tym mieście -> chętnie posłucham podpowiedzi w temacie: gdzie smacznie zjeść bezmięsne obiady, które muzeum warto odwiedzić, gdzie znajdę ciekawy mural / nieoczywistą perełkę / cichą bliskość natury emotka

Może ktoś z Was mieszka w tych pięknych okolicach? emotka

Polecam Muzeum Wsi Lubelskiej - taki skansen, gdzie można poczuć się bliżej natury oraz zobaczyć zwierzęta na żywo
0 0

joan

#6780502 Napisano: 11.05.2021 15:31:18
fosik napisał(a):

Polecam Muzeum Wsi Lubelskiej - taki skansen, gdzie można poczuć się bliżej natury oraz zobaczyć zwierzęta na żywo

Dziękuję, skanseny to zdecydowanie moje klimaty emotka
A ogród botaniczny? Warto tam pójść, czy może lepiej wybrać jakiś park / skwerek / las?
1 donia7 0

fosik

#6780529 Napisano: 11.05.2021 17:07:27
joan napisał(a):

fosik napisał(a):

Dziękuję, skanseny to zdecydowanie moje klimaty emotka
A ogród botaniczny? Warto tam pójść, czy może lepiej wybrać jakiś park / skwerek / las?

O to muzeum wsi lubelskiej powinno się spodobać ️
w ogrodzie botanicznym nie byłam, ale dopytałam siostry i mówi, że jak najbardziej warto
0 0

joan

#6780547 Napisano: 11.05.2021 17:52:05
fosik napisał(a):

O to muzeum wsi lubelskiej powinno się spodobać ️
w ogrodzie botanicznym nie byłam, ale dopytałam siostry i mówi, że jak najbardziej warto

Dziękuję za wskazówki, już siebie tam widzę oczami wyobraźni na kocu / w hamaku emotka
2 nkba, fosik 0

dwaburekoty

#6780613 Napisano: 11.05.2021 21:02:11
joan napisał(a):

Jak dobrze pójdzie (ODPUKAĆ!)... na początku czerwca spędzę kilka dni w Lublinie. To będzie nasza pierwsza wizyta w tym mieście -> chętnie posłucham podpowiedzi w temacie: gdzie smacznie zjeść bezmięsne obiady, które muzeum warto odwiedzić, gdzie znajdę ciekawy mural / nieoczywistą perełkę / cichą bliskość natury emotka

i pewnie nie będzie to wizyta ostatnia. Lublin jest PRZEPIĘKNY!!!! Mam wspaniałe krajoznawcze wspomnienia z tym miastem.
Zazdro wielkie!!!!!
2 joan, fosik 0

fosik

#6780630 Napisano: 12.05.2021 00:03:58
dwaburekoty napisał(a):

joan napisał(a):

i pewnie nie będzie to wizyta ostatnia. Lublin jest PRZEPIĘKNY!!!! Mam wspaniałe krajoznawcze wspomnienia z tym miastem.
Zazdro wielkie!!!!!

Zwłaszcza stare miasto  emotka  Również do obejrzenia i pospacerowania koniecznie  emotka  Warto też zjeść słynne lody w „Bosko” na starym mieście, gdzie zawsze ustawiały się długie kolejki ludzi. Wiem też, że na starym mieście są podziemne trasy, chociaż i tu nie byłam to warto wziąć pod uwagę  emotka  Można też wybrać się do Muzeum na Majdanku - dawnego nazistowskiego obozu koncentracyjnego. 
życzę udanego zwiedzania, mam nadzieję, że się spodoba  emotka    A w dalszych okolicach - jeżeli jedzie się autem i jest to po trasie można wpaść na chwilę do Kazimierza Dolnego :) 
1 joan 0

agusiac87

#6783369 Napisano: 23.05.2021 21:27:17
Czy ktoś mnie może oświecić....

Dawno nie korzystalam z allegro-sprzedaz

Chcę wystawic przedmiot i mam od razu opcję "wystaw lokalnie"  - nie ma już możliwości wystawienia oferty "nielokalnie" ?emotka  Tzn chodzi mi o zwykłe wystawienie aukcji tak jak to się odbywało kiedyś....
0 0

halliday

#6783375 Napisano: 23.05.2021 22:00:45
agusiac87 napisał(a):

Czy ktoś mnie może oświecić....

Dawno nie korzystalam z allegro-sprzedaz

Chcę wystawic przedmiot i mam od razu opcję "wystaw lokalnie"  - nie ma już możliwości wystawienia oferty "nielokalnie" ? emotka  Tzn chodzi mi o zwykłe wystawienie aukcji tak jak to się odbywało kiedyś....

tak można wystawić nielokalnie, wystarczy przejść do wystaw lokalnie i tam pod formularzem jest przycisk wystaw na allegro zwykłym i wróci ci do starego formularza.

pikawka

#6783402 Napisano: 24.05.2021 09:15:22
Od wczoraj mam problem z otwarciem i załadowaniem strony e konkursy. Czy to tylko u mnie czy ogólnie jest coś na rzeczy? emotka
0 0

magy2020

#6784030 Napisano: 26.05.2021 16:08:42
Szukam kogoś , kto ostatni rejestrował samochód w wydziale komunikacji . Mam pytanie.
0 0

olunka

#6784048 Napisano: 26.05.2021 17:30:21
magy2020 napisał(a):

Szukam kogoś , kto ostatni rejestrował samochód w wydziale komunikacji . Mam pytanie.

w grudniu rejestrowałam:)
0 0

olunka

#6784049 Napisano: 26.05.2021 17:31:56
a ja mam pytanie odnośnie biletów, które były do wygrania z Tymbarka u Smolara - emultiblety, najpierw były wazne do 31.07.2020, potem jak sie do nich napisało to przysyłali nowe wazne do 31.12.2020, czy może ktos wie czy one sa wazne czy znowu trzeba pisac do Smolara?
0 0

basiag

#6784099 Napisano: 26.05.2021 21:46:16
olunka napisał(a):

a ja mam pytanie odnośnie biletów, które były do wygrania z Tymbarka u Smolara - emultiblety, najpierw były wazne do 31.07.2020, potem jak sie do nich napisało to przysyłali nowe wazne do 31.12.2020, czy może ktos wie czy one sa wazne czy znowu trzeba pisac do Smolara?

ja już odpuściłam, ale jak by przedłużali to dajcie znać emotka
0 0

olunka

#6784100 Napisano: 26.05.2021 21:53:56
basiag napisał(a):

olunka napisał(a):

a pisałas do nich?
0 0

basiag

#6784102 Napisano: 26.05.2021 21:55:15
olunka napisał(a):

basiag napisał(a):

olunka napisał(a):

a pisałas do nich?

nie, myślałam że przepadły i odpuściłam
0 0

olunka

#6784106 Napisano: 26.05.2021 21:59:03
basiag napisał(a):

olunka napisał(a):

basiag napisał(a):

olunka napisał(a):

a pisałas do nich?

to ja jutro napiszę i zobaczymy
0 0

kiedystobylo

#6784139 Napisano: 27.05.2021 09:16:21
Kochani, to mój pierwszy pełny konkursowy rok i właśnie zaczynają się drugie konkursowe wakacje. 

Z uwagi na to, że w wakacje nie muszę przebywać w miejscu zamieszkania (miasto), bo pracuję przede wszystkim z komputerem, najczęściej jestem na wyjeździe/ w domu w górach, gdzie żaden kurier nie dojechał nigdy (u rodziców, więc granie na rodziców też odpada). 

Jak rozwiązujecie kwestie konkursowych przesyłek, kiedy jesteście na wakacjach? Znając jeszcze tę tendencję niektórych agencji do niewysyłania informacji o nadaniu przesyłki? W zeszłym roku o tydzień przedłużyłam pobyt w mieście, żeby zdążyła dojść Kiora (byli uprzejmi, bo zgodzili się wysłać numer paczki). Dużo fajnych konkursów teraz, a strach grać. Karlsbad nawet nie ma w regulaminie daty ostatecznej wysyłki. Jak sobie z tym radzicie?
0 0

zielonaszpilka

#6784143 Napisano: 27.05.2021 09:53:06
kiedystobylo napisał(a):

Kochani, to mój pierwszy pełny konkursowy rok i właśnie zaczynają się drugie konkursowe wakacje. 

Z uwagi na to, że w wakacje nie muszę przebywać w miejscu zamieszkania (miasto), bo pracuję przede wszystkim z komputerem, najczęściej jestem na wyjeździe/ w domu w górach, gdzie żaden kurier nie dojechał nigdy (u rodziców, więc granie na rodziców też odpada). 

Jak rozwiązujecie kwestie konkursowych przesyłek, kiedy jesteście na wakacjach? Znając jeszcze tę tendencję niektórych agencji do niewysyłania informacji o nadaniu przesyłki? W zeszłym roku o tydzień przedłużyłam pobyt w mieście, żeby zdążyła dojść Kiora (byli uprzejmi, bo zgodzili się wysłać numer paczki). Dużo fajnych konkursów teraz, a strach grać. Karlsbad nawet nie ma w regulaminie daty ostatecznej wysyłki. Jak sobie z tym radzicie?

Podaje adres siostry albo teściów albo proszę kurierów, żeby zostawili u jednego z kilku sąsiadów, z którymi wzajemnie sobie odbieramy paczki. 
1 kumulacja 0

monia24

#6784587 Napisano: 28.05.2021 22:04:43
olunka napisał(a):

basiag napisał(a):

olunka napisał(a):

basiag napisał(a):

olunka napisał(a):

a pisałas do nich?

Olunka masz jakąś wiadomość w tej sprawie?
0 0

olunka

#6784601 Napisano: 28.05.2021 23:33:45
monia24 napisał(a):

olunka napisał(a):

basiag napisał(a):

olunka napisał(a):

basiag napisał(a):

olunka napisał(a):

a pisałas do nich?

Olunka masz jakąś wiadomość w tej sprawie?

nie napisałam, jutro wyjezdżam i nie dałam rady
1 monia24 0