Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

cudaczek121

#6249309 Napisano: 02.09.2016 16:06:05
Co do zasady popieram zamknięcie wątku Paragony, ale odnoszę wrażenie, że niektórzy tutaj próbują być bardziej papiescy od papieża.Naprawdę w życiu zawsze mówicie prawdę i nikogo w życiu nie zdarzyło Wam się oszukaćemotka Zagranie bez paragonu to takie samo oszustwo jak każde inne.
0 0

defed

#6249316 Napisano: 02.09.2016 16:14:16
cudaczek121 napisał(a):

Co do zasady popieram zamknięcie wątku Paragony, ale odnoszę wrażenie, że niektórzy tutaj próbują być bardziej papiescy od papieża.Naprawdę w życiu zawsze mówicie prawdę i nikogo w życiu nie zdarzyło Wam się oszukaćemotka Zagranie bez paragonu to takie samo oszustwo jak każde inne.

Nawet jak ktoś śle 20 zgłoszeń mając tylko 1 paragon, a wygra 2 nagrody, to powinien ogłosić na forum szczęśliwą nowinę, że BĘDZIE REZERWA, skoro mamy robić tu sobie dobrze emotka  Jeśli chodzi o kwestię paragonową, to mnie rezerwy bolą najbardziej.
A aspekt moralny?
"Widzę to co widzę i w ogóle się nie wstydzę. 
Niech się wstydzi ten co robi, nie ten co widzi!

petunija1

#6249317 Napisano: 02.09.2016 16:15:55
cudaczek121 napisał(a):

zdarzyło

Zdarzyło i owszem -nie jestem święta.
Tylko ta burza jest raczej w kwestii osób,którym to weszło w krew.
Subtelna różnica?... emotka

notta

#6249319 Napisano: 02.09.2016 16:16:54
anialistopad napisał(a):

Czy zdjęcia przy konkursie powinny być większe? taka ankieta jest owszem,a gdzie czy zamknąć wątek paragony? Kazdy powinien móc się wypowiedzieć za lub przeciw .To fakt nie każdy tu siedzi 24 na dobe i czyta każdy wątek z zapartym tchem .Pionas zrób ankietę i będzię po sprawie,żyjemy w demokratycznym kraju i nie ograniczaj swobody wypowiedzi innym osobom .Niech wszyscy sie wypowiedzą i będzię dobrze,ankieta powinna wisieć na stronce z dobry miesiąc tak,by kazdy mógł ją zobaczyć i zagłosować 

A mnie zaczyna zastanawiać jedno... Jeśli wprowadzane były zmiany na forum poprzednio czy dot. dodawania konkursów do bazy była informacja wcześniej, było też omawiane to w topie Czas na zmiany gdzie można było o tym porozmawiać. Ustalić od kiedy do kiedy i na jakich zasadach. Teraz nie wiem co się stało i nawet kiedy? Czy pod osłoną nocy (ostatnio to całkiem modne w naszej polityce) robi się "dobrą zmianę", a ludzie gorszego sortu nie mają prawa głosu.

Moim zdaniem nie idzie to w dobrą stronę.. co do zasady za jakiś czas  podzielimy się na tych "lepszych" czy "gorszych", zaraz zablokuje się dostęp do bazy np. konków promocyjnych bo jedni dodają ich sporo inni mniej i nie mają prawa z nich korzystać lub zamkniemy tematy Wygrane na wymianę/sprzedaż bo to też przecież skarbnica wiedzy np. dla Urzędu Skarbowego < temat też ostatnio omawiany na forum>.  

Wniosek jest jeden: trzeba było zrobić tak jak zawsze przy okazji wprowadzania poprzednich zmian i nie byłoby zamieszania emotka  

mysia

#6249321 Napisano: 02.09.2016 16:17:22
vickichelm napisał(a):

Mysia napisał(a):

vickichelm napisał(a):

blackana napisał(a):

vickichelm napisał(a):

Chyba nie jestem w temacie ... Gdzie się podział wątek paragonowy?

Został zamknięty emotka

A mogę wiedzieć dlaczego?!? Już jakiś czas tu jestem i może z dwa razy kupiłam jakiś paragon w przypadku tzw. nadprogramowej wygranej zreszta Ci co mnie znają to wiedzą, że nigdy nie gram bez. Ale zamknięcie tego wątku od tak bo taki ktoś miał kaprys jest wg mnie chamskie... Nigdzie nawet nie ma o tym żadnej informacji. To forum jest ponoć założone dla innych... więc może ktoś mógłby zrobić jakieś głosowanie? Czy taka samowolka...

Nie grasz bez paragonu? A ta nadprogramowa wygrana to skąd? Wysłałaś więcej zgłoszeń niż miałaś paragonów..  cóż NIGDY nie grasz bez.. no tak uczciwy konkursowicz "co z tego że wysłałem 20 odpowiedzi, mam przecież 1 paragon!" to jest chamskie emotka

wiesz co akurat ze dwa razy mi się zdarzyło , że posłałam dwie odpowiedzi a np miałam jeden paragon.Co do mojego grania i uczciwości to nie mam sobie nic do zarzucenia to raz. Dwa sądzę,a wręcz jestem PEWNA że nawet tym najświętszym na tym forum TEŻ tak się zdarzyło emotka Ale nie ma co dyskutować. Śmiech na sali , że nagle każdy jest taki uczciwy. A niektóre osoby to juz całkiem. Granie bez paragonu jest be ale już granie na chomika , męża, babkę i jej ciotkę to jest całkowicie fair. Pójdę dalej - korzystanie z miliona starterków i podawanie czyichś danych matko-babki w przypadku wygranej też nie jest fe? Można mieć takie rozdwojenie jaźni? Niektórzy hipokryci powinni się nad sobą zastanowić.Na tym kończę dyskusję i dalej spokojnie sobie żyję emotka No i opłakuje zamknięcie wątku : PARAGONY - baj baj ! Tyle lat to było ok ale nagle w 2016 stało się to nieuczciwością !

Ok posłałaś to trzeba było zostać przy tej nagrodzie na którą paragon miałaś. Widzisz ja jeszcze jestem w grupie tych naiwnych co grają zawsze mając paragon, raz nawet zgubiłam i nie poszłam zaraz się ogłaszać, że kupie GŁUPIO mi było, a paragon się potem szczęśliwie w papierach znalazł emotka granie na męża itd. nie w każdym przypadku tak wygląda, np. mój facet sam gra, mój tata lubi grać, szczególnie w rmf fm (raz mu się udało być na antenie emotka ) i konkursach gdzie są bilety na mecz itd. i jeśli padnie to samo nazwisko to dlatego, że uczciwie sam grał! Mam dwa numery tel. (drugi bo chciałam neta z play). Najważniejsze jednak jest to że każdy gra jak chce, jego sumienie, ale jeśli istnieje wątek który wspiera nieuczciwych graczy to reagujemy. Wierz mi że gdyby powstał np: temat w którym ktoś proponuje czyjeś dane, inne numery telefonu do wykorzystania też byśmy reagowali. Ktoś chce kombinować, niech kombinuje, ale nie na tym forum, niech sobie założy osobne forum dla oszustów. Zdecydowałam się tu zarejestrować bo często czytałam pomocne odpowiedzi, miałam więcej informacji i dzięki temu zdobyłam dużo fajnych nagród. I nie kieruje mną zazdrość, bo ktoś jest lepszy, kieruje mną złość bo prawie nie gram w konkursach bez nr paragonu przez takich cwaniaków, a grając też w taki sposób miałabym więcej wygranych emotka

kemli

#6249326 Napisano: 02.09.2016 16:24:35
Skoro tacy chcemy być uczciwi to proponuje wprowadzić bany dla osób które grają na cała rodzine i sasiadow. Bo to tez przecież nieuczciwe emotka

Mi wątek nie przeszkadzał. Zdarzyło mi się (kiedyś) sprZedac paragony, jakieś odkupić. Zdarzało się tez odkupic kilka razy wygrana. Ale za dużo z tym zachodu wiec przeszłam ja "jasna stronę mocy".
I rownież jestem za ankieta. Bo sama jestem z tych którzy nie lubią prowadzić dyskusji z ludźmi których nie znam. I wynika to z tego ze nie mam zamiaru się denerowac czytając niektóre wypowiedzi. Bo o rzeczowa i kulturalna dyskusje czasem cieżko zwłaszcza w internecie.
Życzę wszystkim miłego dnia emotka

P.S. Tak. To pierwsze to ironia.

ewunia

#6249330 Napisano: 02.09.2016 16:33:11
Nagle tyle osób brzydzi się handlem paragonami, bo to przecież takie nie uczciwe... a ilu z nas nigdy nie kupiło, bądź nie sprzedało paragonu po zakończonym konkursie? Kto nigdy nie zagrał na członków bliższej lub dalszej rodziny? Który regulamin zezwala grać w imieniu męża, żony, babci, narzeczonej, sąsiadki itd. ? Kto posyła tylko po jednym zgłoszeniu na konkurs bez numeru paragonu? Jakaś ta Wasza moralność jest bardzo wybiórcza... nikt nikogo nie zmusza do sprzedawania paragonów po zakończonym konkursie, widać kto często szuka i takie osoby można zwyczajnie ignorować.

marionzzz

#6249331 Napisano: 02.09.2016 16:34:53
kemli napisał(a):

Skoro tacy chcemy być uczciwi to proponuje wprowadzić bany dla osób które grają na cała rodzine i sasiadow. Bo to tez przecież nieuczciwe emotka

czemu zaraz nieuczciwe emotka jeśli uczciwie zrobili zakupy, wydali pieniądze  i  mają uczciwe paragony  i na ojca, i na sąsiada i na chomika to czemu to nieuczciwe? przecież nie grali bez paragonów emotka

leona

#6249334 Napisano: 02.09.2016 16:35:38
Nie kupuję i nie sprzedaję paragonów. Jako politologa trochę rażą mnie te wtręty polityczne amatorskie i oparte na propagandzie i nieznajomości historii, ale zniosę. Jednak hipokryzja tu bywa wielka. Osoby walczące o uczciwość paragonową (też mi się marzy jak utopia), w innym wątku chwalą się, że wygrały np. w Auchan "dla przyjaciółki" - granie na cudze dane okazuje się już jest akceptowalne. Trudno mi pojąć takie dwoiste postawy.

joan

#6249335 Napisano: 02.09.2016 16:42:51
anialistopad - wątek został zamknięty, gdy byłam poza domem, więc upłynęło sporo czasu, zanim przeczytałam info od Pionasa. I przy tym info są łapki:
37 x ZA
0 x PRZECIW

W pewnym sensie: to też jest ankieta mówiąca o nastrojach w społeczności konkursowej emotka Bo można zagłosować anonimowo.

isiulka

#6249336 Napisano: 02.09.2016 16:43:09
Taaa i w ambasadzie innowacji tez nie powinno się podawać odpowiedzi do wyzwań! Toż to pożywka dla leniwców. W informują nie powinno się wpisywać, że dzwonią z jakiejś agencji, bo zaraz ktoś będzie koczował, a tak to może przegapi i będzie rezerwa...emotka ahhh te konkursowe dylematy.

ewunia

#6249341 Napisano: 02.09.2016 16:52:45
joan napisał(a):

anialistopad - wątek został zamknięty, gdy byłam poza domem, więc upłynęło sporo czasu, zanim przeczytałam info od Pionasa. I przy tym info są łapki:
37 x ZA
0 x PRZECIW

W pewnym sensie: to też jest ankieta mówiąca o nastrojach w społeczności konkursowej emotka Bo można zagłosować anonimowo.

Owszem można dać łapkę i będzie anonimowo przed innymi forumowiczami, ale przed adminem już nie emotka
0 0

luko922

#6249344 Napisano: 02.09.2016 16:59:00
A też się wypowiem: wisi mi to emotka

Jak będę musiał znaleźć paragon, bo zgubię - a tak mi się zdarzało - to znajdę na PW emotka .
Czy to wpłynie na to, że będzie więcej rezerw? WĄTPIĘ.  

mczarna

#6249351 Napisano: 02.09.2016 17:04:24
kumarek napisał(a):

Pytanie mam. Z jakiego dnia informują Torby OREO I MILKA? Z góry dziękuję.

Zadałam to samo pytanie ale zaginęło w "paragonowej" dyskusji. Ktoś może odpowiedzieć?
0 0

joan

#6249352 Napisano: 02.09.2016 17:05:52
mczarna napisał(a):

kumarek napisał(a):

Zadałam to samo pytanie ale zaginęło w "paragonowej" dyskusji. Ktoś może odpowiedzieć?

Mnie wychodzi z kalkulacji, że za 28.08.2016.
1 mczarna 0

defed

#6249355 Napisano: 02.09.2016 17:12:09
luko922 napisał(a):

A też się wypowiem: wisi mi to emotka

Jak będę musiał znaleźć paragon, bo zgubię - a tak mi się zdarzało - to znajdę na PW emotka .
Czy to wpłynie na to, że będzie więcej rezerw? WĄTPIĘ.  

Są także konkursy bez rezerwy.
Najpierw jest gra na 20 haseł z 1 paragonem, potem ruch w paragonach z argumentami, że "skoro i tak nie ma rezerwy"...a to irytuje, jak puszczanie fikcyjnych kodów na loterie... bo potencjalnie nagrody przepadają.
1 mia 0

Just222

#6249357 Napisano: 02.09.2016 17:23:59
joan napisał(a):

mczarna napisał(a):

kumarek napisał(a):

Mnie wychodzi z kalkulacji, że za 28.08.2016.

Ja dziś wygrałam z 29.08
1 mczarna 0

akaska

#6249358 Napisano: 02.09.2016 17:24:12
A propos paragonów: czy w konkursie Spar zakup 4 produktów oznacza różne towary, czy można np. Kupić 2 jogurty i 2 batoniki spośród tych 20 promowanych? Bo nie wiem czy wysyłać, czy kupić co innego...
0 0

defed

#6249363 Napisano: 02.09.2016 17:33:04
Wygrane dziś noże z Kamisa to już są rezerwy czy jeszcze "normalna" partia? 
Czy jestem jedyna osobą, której nie wylosowali? emotka  
0 0

blumchen

#6249364 Napisano: 02.09.2016 17:33:55
Czy oświadczenie laureata z konkursu olimpiada w Freshmarkecie można podpisać imieniem i nazwiskiem wpisanymi z klawiatury w dokumencie word czy musi być dla tej agencji oświadczenie podpisane własnoręcznie i zeskanowane?
0 0