WC - rozmowy o wszystkim

sabaka

#7056732 Napisano: 30.10.2022 08:30:01
fan-mandaryny napisał(a):

Mam paragon z Biedronki opisany jako "MultiPrincMl 16*13g   1x6,66" - czy to paczka wafelków Prince Polo?

Obstawiam że raczej Princessa 

fan-mandaryny

#7056746 Napisano: 30.10.2022 09:39:38
sabart napisał(a):

fan-mandaryny napisał(a):

Mam paragon z Biedronki opisany jako "MultiPrincMl 16*13g   1x6,66" - czy to paczka wafelków Prince Polo?

Obstawiam że raczej Princessa 

Dzięki serdeczne. Pozdrawiam 🌷😊
0 0

Finezyjna

#7056773 Napisano: 30.10.2022 10:32:56
aleksandra008 napisał(a):

caramela napisał(a):

Czy ktoś wie jak aktywować Tidal z vouchera ? Chodzi mi głównie o tą część dodawania karty. 

no trzeba niestety dodać i pilnować terminu żeby nie pobrali opłaty.

Najlepiej od razu anulować subskrypcję.

0 0

angel24

#7056775 Napisano: 30.10.2022 10:39:16
Cześć. Mam pytanie. Czy w razie wygranej w konkursie ferrero. Blik 500zł wypłacany w bankomacie, numer telefonu podany w konkursie musi być zarejestrowany w systemie blik? Nigdy nie wypłacałem z bankomatu blik więc z tad pytam. 
0 0

agakaz2

#7056777 Napisano: 30.10.2022 10:46:00
angel24 napisał(a):

Cześć. Mam pytanie. Czy w razie wygranej w konkursie ferrero. Blik 500zł wypłacany w bankomacie, numer telefonu podany w konkursie musi być zarejestrowany w systemie blik? Nigdy nie wypłacałem z bankomatu blik więc z tad pytam. 

telefon do wypłaty blikiem z bankomatu jest zbedny
0 0

asantesana

#7056823 Napisano: 30.10.2022 17:24:03
Kojarzy ktoś, czy na olx jest coś w stylu "trybu wakacyjnego" tak jak na vinted? Nie chce mi się usuwać wszystkich przesyłek olx, a znając życie, to akurat ktoś coś kupi jak wyjadę na kilka dni...
0 0

karkocka

#7056824 Napisano: 30.10.2022 17:28:05
asantesana napisał(a):

Kojarzy ktoś, czy na olx jest coś w stylu "trybu wakacyjnego" tak jak na vinted? Nie chce mi się usuwać wszystkich przesyłek olx, a znając życie, to akurat ktoś coś kupi jak wyjadę na kilka dni...

Nie ma emotka  

jomajd86

#7056841 Napisano: 30.10.2022 17:56:20
asantesana napisał(a):

Nie ma, ale zawsze możesz anulować zakup, bo nie ma za to komentarzy 
0 0

asantesana

#7056845 Napisano: 30.10.2022 18:03:21
jomajd86 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Można, ale wydaje mi się, że potem nie wystawisz drugi raz z przesyłką, kojarzę, że coś takiego już przerabiałam.
0 0

jomajd86

#7056906 Napisano: 31.10.2022 07:25:28
asantesana napisał(a):

jomajd86 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Można, ale wydaje mi się, że potem nie wystawisz drugi raz z przesyłką, kojarzę, że coś takiego już przerabiałam.

Ja musiałam ostatnio anulować zakup i normalnie mogę nadal wystawiać z wysyłką.

caramela

#7056957 Napisano: 31.10.2022 11:06:17
aleksandra008 napisał(a):

caramela napisał(a):

Czy ktoś wie jak aktywować Tidal z vouchera ? Chodzi mi głównie o tą część dodawania karty. 

no trzeba niestety dodać i pilnować terminu żeby nie pobrali opłaty

Właśnie tak myślałam, dziękuję za odpowiedź emotka  
0 0

cb656

#7056973 Napisano: 31.10.2022 12:19:20
visserarthur napisał(a):

Ps: Z racji, że jesteś taki pomocny, możesz mnie uświadomić, jak się robi kopiowanie z innego wątku? To przydatne, a ja nie ukrywam, że w sprawach internetowych jakoś mi nie idzie...

emotka Przecieram oczy z niedowierzania po przeczytaniu tego pytania...
Podpuszczasz mnie? Drażnisz się? emotka
No ale żeby nie było, że chowam wiedzę dla siebie, prosię brdzo, krok po kroku. emotka

Jest jakiś wpis, na który chcesz odpowiedzieć w topie A.
Klikasz standardowo "cytuj wiadomość" (dostępne w górnym, prawym obszarze wpisu), po czym po prostu kopiujesz tę cytowaną wypowiedź, przechodzisz do topu B, wklejasz w pole nowej wiadomości i kontynuujesz, czyli komentujesz lub odpowiadasz.

No wietrzę w tym jakiś podstęp, tylko nie wiem jaki? emotka emotka emotka

visserarthur

#7056985 Napisano: 31.10.2022 13:04:04
cb656 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Ps: Z racji, że jesteś taki pomocny, możesz mnie uświadomić, jak się robi kopiowanie z innego wątku? To przydatne, a ja nie ukrywam, że w sprawach internetowych jakoś mi nie idzie...

No ale żeby nie było, że chowam wiedzę dla siebie, prosię brdzo, krok po kroku. emotka

Klikasz standardowo "cytuj wiadomość" (dostępne w górnym, prawym obszarze wpisu), po czym po prostu kopiujesz tę cytowaną wypowiedź, przechodzisz do topu B, wklejasz w pole nowej wiadomości i kontynuujesz, czyli komentujesz lub odpowiadasz.

Pisałem, że nie potrafię. Podstępu brak. Już chyba wiem jak, to wypróbuję, jak będzie potrzeba.
Ps: Kopiowanie ok- wiem, ale nie wiedziałem, że jak się skopiuje do innego wątku, to cytowana osoba dostaje powiadomienie, więc trzeba chyba odpowiednio to zrobić, by powiadomienie się wyświetliło...
1 cb656 0

cb656

#7056993 Napisano: 31.10.2022 13:26:39
visserarthur napisał(a):

cb656 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Pisałem, że nie potrafię. Podstępu brak. Już chyba wiem jak, to wypróbuję, jak będzie potrzeba.
Ps: Kopiowanie ok- wiem, ale nie wiedziałem, że jak się skopiuje do innego wątku, to cytowana osoba dostaje powiadomienie, więc trzeba chyba odpowiednio to zrobić, by powiadomienie się wyświetliło...

By ktoś dpstał powiadomienie, wystarczy że do jego nicka w podstawowej formie przykleisz z przodu "małpę". Tyle, że na przykład przyklejenie dodatkowego znaku, choćby przecinka, skutkuje tym, że powiadomienie nie zostanie wysłane. Na przykład: visserarthur, czy dostałeś powiadomienie? 
0 0

visserarthur

#7056998 Napisano: 31.10.2022 13:45:38
cb656 tylko: cb656 dodał(a) odpowiedź w: WC - rozmowy o wszystkim
Przypomniało mi się, jak lokalne schronisko prosiło o oznaczanie ich na fb, aby mogli wygrać karmę i też nie wiedziałem jak się to robi, no i właśnie miałem dać @ przed nazwą. 
Ps: Nie mam problemu przyznać się, że nie posiadam kompetencji w jakiejś dziedzinie- nie ma opcji wiedzieć wszystko z każdej dziedziny emotka
1 cb656 0

zielonaszpilka

#7056999 Napisano: 31.10.2022 13:46:18
cb656 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

cb656 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

By ktoś dpstał powiadomienie, wystarczy że do jego nicka w podstawowej formie przykleisz z przodu "małpę". Tyle, że na przykład przyklejenie dodatkowego znaku, choćby przecinka, skutkuje tym, że powiadomienie nie zostanie wysłane. Na przykład: visserarthur, czy dostałeś powiadomienie? 

Zapewne dostał powiadomienie, bo odpowiadałeś na jego post emotka  ja mogę spróbować z przecinkiem visserarthur, dostałeś powiadomienie?;)
1 cb656 0

visserarthur

#7057001 Napisano: 31.10.2022 13:49:24
zielonaszpilka napisał(a):

cb656 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

cb656 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Zapewne dostał powiadomienie, bo odpowiadałeś na jego post emotka  ja mogę spróbować z przecinkiem visserarthur, dostałeś powiadomienie?;)

Tak: zielonaszpilka dodał(a) odpowiedź w: WC - rozmowy o wszystkim

cb656

#7057006 Napisano: 31.10.2022 14:08:43
visserarthur napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

Tak: zielonaszpilka dodał(a) odpowiedź w: WC - rozmowy o wszystkim

ERRATA: wycofuję się z tego przecinka. Kiedyś tak było, zgłaszałem Adrianowi, ale nie dostałem żadnej odpowiedzi, najprawdopodobniej poprawił to jak zwykle w pośpiechu i po cichu. Najważniejsze, że działa. Gdyby nie działało, to we wpisanym komentarzu nadal widoczna byłaby małpa. Skoro jej nie widać w tekście przy nicku, znaczy że powiadomienie poszło.
----
edit: pisałem o tym w sierpniu https://www.e-kon...+ma%C5%82pa#p6875092

cb656

#7057008 Napisano: 31.10.2022 14:12:00
visserarthur napisał(a):

Nie mam problemu przyznać się, że nie posiadam kompetencji w jakiejś dziedzinie - nie ma opcji wiedzieć wszystko z każdej dziedziny emotka

emotka emotka I bardzo dobrze, kto pyta, nie błądzi. Choć sądziłem, że w pytaniu chodziło o samo kopiowanie... emotka
Ja też nie mam z tym żadnego problemu, ani oporów. Stąd na przykład tyle moich pytań do Admina na forum emotka
Najgorzej tkwić w fałszywym przekonaniu, że się pozjadało wszystkie rozumy. emotka

visserarthur

#7057017 Napisano: 31.10.2022 14:40:14
cb656 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Nie mam problemu przyznać się, że nie posiadam kompetencji w jakiejś dziedzinie - nie ma opcji wiedzieć wszystko z każdej dziedziny emotka

emotka emotka I bardzo dobrze, kto pyta, nie błądzi. Choć sądziłem, że w pytaniu chodziło o samo kopiowanie... emotka
Ja też nie mam z tym żadnego problemu, ani oporów. Stąd na przykład tyle moich pytań do Admina na forum emotka
Najgorzej tkwić w fałszywym przekonaniu, że się pozjadało wszystkie rozumy. emotka

Chodziło o to, by skopiować tak, aby osoba, której się odpowiada w innym wątku, zobaczyła tę odpowiedź   emotka . Czyli @nick i hulaj dusza emotka
1 cb656 0