Wkurza mnie...

snowflake

#6216535 Napisano: 18.06.2016 23:50:30
ziolko napisał(a):

wkurza mnie, że towarzystwo w sąsiednim bloku się popiło a teraz fałszują głośno rózne piosenki na balkonie... cały repertuar - disco polo, religijne, weselne itp... kilkanaście metrów od moich okien emotka emotka emotka  i jak tu spać?? jak mają mordy rozdarte?? 
Taaak tak.. marudzę, ale jestem zmęczona po całym dniu roboty i chciałabym normalnie spać, a nie mogę emotka emotka

Mam podobnie...tylko u mnie w bliskiej odległości jest wesele emotka Aktualnie śpiewają "Wódko ma" Baciarów emotka emotka

Edit:  teraz "Facet to świnia" emotka
0 0

ziolko

#6216538 Napisano: 19.06.2016 00:02:10
snowflake... współczuję emotka  idę jakoś spać, bo zaraz będę spała na klawiaturze 
0 0

taalvikki

#6216539 Napisano: 19.06.2016 00:37:49
asantesana napisał(a):

Ktoś tu ostatnio biadolił, ze to świństwo wyrzucać laysy do kosza, przecież można rozdać, inni się ucieszą. No to taka sytuacja - zrobiłam dzisiaj mały zapas, a jako, ze nie jem chipsów dzwonie do siostrzeńca, który je uwielbia, żeby podjechał po nie (jeździ dużo na rowerze), przesypię mu do czegoś, ale nie bardzo może, bo gra na komputerze, a poza tym kondycja mu siadła bla bla... Dzwonię do drugiej osoby bliżej, nie bardzo może podejść, może w poniedziałek, ale do poniedziałku to już bez opakowania nie teges. Trzecia osoba nie odbiera, bo w weekendy to ona się resetuje i nie rozmawia z ludźmi.
Kosz na śmieci przynajmniej mnie nie wkurza. 

to, że masz takich znajomych nie jest argumentem za tym, by wyrzucać żarcie.  :)

a co do pieśni weselnych, to polecam jakoś działać i interweniować, skoro jest już po 22. kiedy nikt nie działa, to tacy biesiadnicy myślą, że mogą robić, co chcą.
0 0

visserarthur

#6216541 Napisano: 19.06.2016 02:42:56
ziolko napisał(a):

wkurza mnie, że towarzystwo w sąsiednim bloku się popiło a teraz fałszują głośno rózne piosenki na balkonie... cały repertuar - disco polo, religijne, weselne itp... kilkanaście metrów od moich okien emotka emotka emotka  i jak tu spać?? jak mają mordy rozdarte?? 
Taaak tak.. marudzę, ale jestem zmęczona po całym dniu roboty i chciałabym normalnie spać, a nie mogę emotka emotka

Nie marudzisz, ale potrzeba trochę siły, żeby zawalczyć o swoje. Mi udało się wychować sąsiadów, bo się sprowadzili i każdy myślał, że wprowadzi swoje zasady przywiezione z okolicznych wsi i miasteczek. Teraz jak chcą zrobić jakąś imprezkę, to zostawiają mi karteczki w drzwiach, że np. "mają urodziny i proszą o wyrozumiałość"- wtedy czasem planuję sobie jakoś inaczej wieczór. Do siebie też po 22 nikogo nie zapraszam na nocne hałasy, uważam, że do takich rzeczy stworzone są odpowiednie miejsca, a i za dnia proszę swoich gości, by się za głośno nie zachowywali, bo może ktoś wrócił z pracy gdzieś obok i chce odpocząć emotka .
0 0

ziolko

#6216566 Napisano: 19.06.2016 11:09:14
następnym razem będę interweniować... bo akurat w tym mieszkaniu mieszka ktoś imprezowy, kto dość często baluje. Najbardziej wkurzające jest to, że jak latem śpi się przy otwartym oknie, a tu w nocy nagle rozlega się rżenie albo piski jakiejś lali i roznosi się po całym osiedlu emotka  dosłownie kiedyś obudziłam się z walącym sercem i pytaniem, co się dzieje emotka  a tu po prostu lala postanowiła się pośmiać i ogólnie było tam wesoło.. o 3 w nocy emotka  a śmiech ma dość specyficzny, nie na nerwy normalnego człowieka emotka
0 0

darog

#6216573 Napisano: 19.06.2016 11:31:15
Wkurzają mnie oferty które dostaje na PW.. Typu:

"choć się zamienimy, daj mi Ray Bany (550 zł) a ja tobie vileomatik vileda (130 zł)" i ponawia propozycje 3x dzień po dniu..Nie reaguje na panna na delikatne wtyki "sprawdź ceny produktów na jakie chcesz zamiane"... dziś znowu- czy się zamieniamy? .. bo ona tak świetnie by wyglądała!.. taka z niej laska."!. ku..de czy to już forum matrymonialne??

Normalnie laski myśla,że faceci zupełnie niekumaci... ile co i jak... KURKA WODNA!  Toć to świadczy o zupełnej głupocie składającego takie oferty...
0 0

tadziuuu

#6216576 Napisano: 19.06.2016 11:35:00
darog napisał(a):

Wkurzają mnie oferty które dostaje na PW.. Typu:

"choć się zamienimy, daj mi Ray Bany (550 zł) a ja tobie vileomatik vileda (130 zł)" i ponawia propozycje 3x dzień po dniu..Nie reaguje na panna na delikatne wtyki "sprawdź ceny produktów na jakie chcesz zamiane"... dziś znowu- czy się zamieniamy? .. bo ona tak świetnie by wyglądała!.. taka z niej laska."!. ku..de czy to już forum matrymonialne??

Normalnie laski myśla,że faceci zupełnie niekumaci... ile co i jak... KURKA WODNA!  Toć to świadczy o zupełnej głupocie składającego takie oferty...

kwestia tego że ludzie nie czytają w dużej części ze zrozumieniem co im się pisze emotka  Mnie też to wkurza emotka

A może laska chciała wdzięków użyć?:P 
0 0

gosposia07

#6216585 Napisano: 19.06.2016 12:05:16
defed napisał(a):

buncia88 napisał(a):

Daj jeden rower, bo po co Ci dwa

Pozwolę sobie na przekleństwo: co za mugolskie sępy! emotka

ooo, skąd ja to znam ! U mnie nawet nie chodziło o nagrody , ale w rzeczy  które kupowałam i w których chodziło , czy miało moje dziecko,( czego nie dostałam za darmo, nie wygrałam). Moja siostrzyczka również ma te same teksty "Daj ten rower/ fotelik samochodowy/wózek/ łóżeczko/ubrania do chrztu/ bo przecież już NIE POTRZEBUJESZ. Tyle,że czasami starałam się coś sprzedać, żeby kupić coś nowego...Ja rozumiem sytuacje, kiedy sama CHCĘ jej coś oddać, ale  nie na zasadzie "DAJ", bo ona wiecznie nie ma , albo jej żal kasę wydać, lepiej wydępić od kogoś.  Mi manna z nieba nie spada, ja na to wszystko muszę sobie zarobić, kiedy ona tymczasem siedzi na dupsku i nic nie robi emotka emotka
0 0

darog

#6216588 Napisano: 19.06.2016 12:14:21
gosposia07 napisał(a):

defed napisał(a):

buncia88 napisał(a):

ooo, skąd ja to znam ! U mnie nawet nie chodziło o nagrody , ale w rzeczy  które kupowałam i w których chodziło , czy miało moje dziecko,( czego nie dostałam za darmo, nie wygrałam). Moja siostrzyczka również ma te same teksty "Daj ten rower/ fotelik samochodowy/wózek/ łóżeczko/ubrania do chrztu/ bo przecież już NIE POTRZEBUJESZ. Tyle,że czasami starałam się coś sprzedać, żeby kupić coś nowego...Ja rozumiem sytuacje, kiedy sama CHCĘ jej coś oddać, ale  nie na zasadzie "DAJ", bo ona wiecznie nie ma , albo jej żal kasę wydać, lepiej wydępić od kogoś.  Mi manna z nieba nie spada, ja na to wszystko muszę sobie zarobić, kiedy ona tymczasem siedzi na dupsku i nic nie robi emotka emotka

Dosłownie miałem "ekstra" ofertę, Rower Cono Sur (prawie 1500zł) - pewna pani proponowała mi..300zł...bo w regulaminie widziała że wart 1100zł..(czyli pełna świadomość)  tyle że raz traf chciał, że kwote nagrody zaniżyli.. w rzeczywistości rower  1450 zł z oficjalnej strony Plumbike.. a zreszta..nawet jak rower 1100zł.. to jak kurdemol można proponowac 300zł???
Jeden rower zamieniłem za nagrody warte (bony) warte 1000zł ale z człowiekiem z którym aż miło się gadało i rzeczowo.. to dla takich celów warto.
0 0

szindy

#6216607 Napisano: 19.06.2016 14:07:50
defed napisał(a):

buncia88 napisał(a):

buncia88 trzeba było powiedzieć: daj 1500zł to chętnie Ci rowerek oddam. Ja też potrzebuję nakarmić dzieci, opłacić rachunki.
0 0

freyja88

#6216613 Napisano: 19.06.2016 14:21:33
szindy napisał(a):

defed napisał(a):

buncia88 napisał(a):

buncia88 trzeba było powiedzieć: daj 1500zł to chętnie Ci rowerek oddam. Ja też potrzebuję nakarmić dzieci, opłacić rachunki.

A co to kogo obchodzi....Ty przecież jesteś "Lebrem", bo siedzisz w domu a nagrody same Ci spływają (bo "szczęściara" to było na początku, dopóki nie przychodziły coraz to lepsze nagrody). Nikogo nie obchodzi, ze robisz to, bo łatasz dziury w budżecie tylko to Twoje "hobby". Gdybym mogła wybrać sobie HOBBY to bym właśnie była w trakcie zwiedzania świata a, ze nie mam na to hobby kasy to jestem tu i gram w konkursach emotka
0 0

mysia

#6216620 Napisano: 19.06.2016 14:33:57
koper napisał(a):

Ja jeszcze uwielbiam teksty w stylu:
No dobra, weź przysyłaj mi linki do konkursów w których grasz, albo uważasz, że warto zagrać, bo nie chce mi się tego szukać i nie mam na to czasu. A Ty i tak szukasz dla siebie, to co Ci zależy wysłać to do mnie.
A możesz podesłać mi kilka przykładowych tekstów którymi coś wygrałaś w tej agencji, żebym wiedziała w jakim kierunku iść. 

ooo to mnie najbardziej wkurza, podeślij, daj znać a nawet napisz coś za mnie.. emotka też już się przestałam "chwalić" teraz jak ktoś pyta mnie o nowe rzeczy to muszę wymyślać gdzie kupiłam.. emotka mówię tylko najbliższej rodzinie i dobrej znajomej która zawsze cieszy się ze mną i nigdy nie pyta o szczegóły, po prostu mi gratuluje z ogromnym uśmiechem na twarzy emotka
0 0

delvitto

#6216717 Napisano: 19.06.2016 23:02:52
wkurzają mnie, i raczej na przyszłość będę unikać, konkursy w których nagrodę trzeba samemu w sklepie wynegocjować:( mam na myśli biedronkową warkę. Dziś poszłam odebrać spory zapas 4-paków heinekena, a wiedząc z forum, że są z tym kłopoty, zapobiegawczo wpierw poprosiłam panią kierownik o audiencję. Dowiedziałam się, że absolutnie, że tutaj akurat nigdy żadne bony ani kody nie są realizowane. Dopiero moje nieśmiałe uwagi że to konkurs ogólnopolski, i regulamin nie mówi nic, że odbiór jest w wybranych sklepach, skłoniły panią do zadzwonienia gdzieś, po czym, pytając "to jak, mam spróbować?", zaprosiła do kasy. Skanowanie zgrzewek i kodów trochę zajęło, bo również pani kasjerka była zaskoczona czymś takim;( kolejka z tyłu się patrzyła, kasjerka dopytywała o szczegóły, jak to zrobić, by wygrać? Jeden kod uparcie nie chciał się wbić;( Jako laureat konkursu czułam się zażenowana. Zdecydowanie wolę, gdy mi kurier przynosi coś do domu, niż stawać w takim centrum zainteresowania.
0 0

benasia

#6216742 Napisano: 20.06.2016 00:07:33
dopiero zobaczyłam,że konkurs Leonowy w Tesco się skończył a ja nie zagrałam  emotka
0 0

monisss

#6216757 Napisano: 20.06.2016 08:11:09
wkurza mnie, że nic nie wygrywam emotka a co do poprzednich postów to teraz widze, ze zeby grac w konkursach i wygrywac to trzeba sporo czasu poswiecic... wiec jak ktos mowi,ze to latwo przychdzi... to nie wie co mowi! nie warto ludziom mowic,ze sie wygrywa wartosciowe rzeczy.. po co?  żeby potem Ci ludzie gadali za waszymi plecami ?:P 
0 0

29renata

#6216776 Napisano: 20.06.2016 09:13:48
nasze autostrady - wczoraj odcinek 10 km przejechaliśmy w czasie 60 minut!!!! Czy muszę dodawać, że taka przyjemność jest płatna???
0 0

ondine

#6216780 Napisano: 20.06.2016 09:35:12
Moja niemoc i perspektywa nadchodzącego weekendu. I wkurza mnie, że ten się już skończył emotka
0 0

goralmac

#6216787 Napisano: 20.06.2016 09:57:10
wkurza mnie jak wy gadacie na tzw. Mugoli. Ja zacząłem grać w konkursach namówiony przez moją mamę ktora gra juz kilka lat. Zanim zacząłem tez wydawalo mi sie że te wygrane przychodzą łatwo, lekko i przyjemnie i jak sęp czekałem na kolejne wygrane. Dopiero teraz doceniłem ile to czasu trzeba poświęcić i uwagi, a do tego pomimo tego wszystkiego nie zawsze się wygrywa. Więc nie denerwujcie się na takich ludzi co tak sądzą i nie próbujcie im tego wytłumaczyć tylko spróbujcie ich w to wciągnąć. Wtedy może to docenią. Ja sam namówiłem dwóch kolegów próbują, nic nie wygrywają ale zdanie zmienili.
0 0

joan

#6216800 Napisano: 20.06.2016 10:08:34
luko922 - trafiłeś na buraka iście cukrowego, skoro nazwał Cię hanysem = so sweet emotka

darekgryko - laska Ci chyba chciała do tych okularów w naturze dopłacić emotka

goralmac - nikogo już nie będę namawiała na konki; konkursowanie potrafi wyzwolić w ludziach cechy bagienne najgorszej maści, których nie mam ochoty poznać  ;)  

29renata napisał(a):

nasze autostrady - wczoraj odcinek 10 km przejechaliśmy w czasie 60 minut!!!! Czy muszę dodawać, że taka przyjemność jest płatna???

My z kolei jechaliśmy pół godziny krócej, niż poprzednio i nawet chyba mniej bluzgałam na innych kierowców. Ale jednak droga na tyle daleka, że sensowniej byłoby dokupić ze 2-3 noclegi byle gdzie, najlepiej w jakiejść górskiej wiosce przy rozwidleniu szlaków.
A wkurza mnie, że muszę nadrobić 3 dni nieobecności na forum, a deszcz miękko pada i zaprasza do drzemki emotka
0 0

monisss

#6216840 Napisano: 20.06.2016 10:58:38
[quote=a myślałam, że jestem oryginalna w stwierdzeniu burak cukrowy emotka
joan]luko922 - trafiłeś na buraka iście cukrowego, skoro nazwał Cię hanysem = so sweet emotka

darekgryko - laska Ci chyba chciała do tych okularów w naturze dopłacić emotka

goralmac - nikogo już nie będę namawiała na konki; konkursowanie potrafi wyzwolić w ludziach cechy bagienne najgorszej maści, których nie mam ochoty poznać  ;)  

29renata napisał(a):

My z kolei jechaliśmy pół godziny krócej, niż poprzednio i nawet chyba mniej bluzgałam na innych kierowców. Ale jednak droga na tyle daleka, że sensowniej byłoby dokupić ze 2-3 noclegi byle gdzie, najlepiej w jakiejść górskiej wiosce przy rozwidleniu szlaków.
A wkurza mnie, że muszę nadrobić 3 dni nieobecności na forum, a deszcz miękko pada i zaprasza do drzemki emotka
0 0