Wkurza mnie...

joan

#6370931 Napisano: 23.06.2017 09:05:56
pionas napisał(a):

Obraźliwe komentarze to fragment.Nie wiem czy autor ma tutaj konto bo dostałem oficjalne pismo na maila stąd reakcja.
Autor zdjęć uważa iż nie używał żadnych programów do obróbki zdjęć i ma na to dowody, jeśli takie otrzymam i będę w stanie ocenić że faktycznie był w stanie wykonać dwa zdjęcia z różnymi produktami na którym będą te same osoby w tych samych pozycjach to będzie więcej karniaków...

Wkurza mnie pogoda za oknem ;/

Po pierwsze: nie obraziłam autora, bo nie odniosłam się do żadnego konkretnego zdjęcia, a tylko opisałam tendencję w konkursach. I ona nie dotyczyła w ogóle kwestii obróbki zdjęć. Czy teraz każdy uczestnik konkursów fotograficznych może zawnioskować dla mnie o karniaka? Czyżby się szykowała blokada konta?

Po drugie: cytat numer dwa to nie słowa moje, a innej forumowiczki, nie mają ze mną nic wspólnego. Proszę sprawdzić.

Wkurza mnie, że Pionas musi się zajmować takimi "urażonymi zgłoszeniami" emotka

wrrrryyy

#6370966 Napisano: 23.06.2017 10:28:40
pionas napisał(a):

Obraźliwe komentarze to fragment.Nie wiem czy autor ma tutaj konto bo dostałem oficjalne pismo na maila stąd reakcja.
Autor zdjęć uważa iż nie używał żadnych programów do obróbki zdjęć i ma na to dowody, jeśli takie otrzymam i będę w stanie ocenić że faktycznie był w stanie wykonać dwa zdjęcia z różnymi produktami na którym będą te same osoby w tych samych pozycjach to będzie więcej karniaków...

Wkurza mnie pogoda za oknem ;/

Żeby tylko pozy i osoby na zdjęciach były te same. „Autor zdjęć” ma również władze nad chmurami, bo nawet układ zachmurzenia na zdjęciach jest identyczny.
Wiec w sprawie brzydkiej pogody za oknem może warto do niego uderzyć emotka Ma tę moc... Bez programów do obróbki zdjęć emotka

Gość: katrin22

#6371071 Napisano: 23.06.2017 14:12:24
A które zdjęcie było "obrażane i wyśmiewane"?, chodzi o tego mężczyznę w letnim stroju, co leży na trawie z wyciągniętą ręką i co chwila/ konkurs zmieniają się przedmioty w niej?
1 brucee 0

Astronautka

#6371143 Napisano: 23.06.2017 16:17:51
żal żal i jeszcze raz żal....ujawnij się po nicku osobniku bez tej części ciała, którą liżą sobie psy, że moja wypowiedź " zawsze znajdzie się ktoś nieuczciwy, chcący pójść na łatwiznę" 
tak strasznie cię uraziła.... dla mnie ta sytuacja jest żałosna, śmieszna i kuriozalna... prawda boli prawda, że trzeba się posuwać do takich praktyk... poczułam się jak w przedszkolu, gdzie biegało się do Pani, że on mnie bije.... nie masz odwagi się ujawnić? takie rzeczy załatwia się po MĘSKU!!!!
dajcie mi nawet 10 punktów karnych bo jak dla mnie sami się ośmieszacie!

zezowaty_kot

#6371152 Napisano: 23.06.2017 16:35:43
A śmiałam się z Niemców i Szwedów, że dają się gwałcić i zabijać, oby tylko nie urazić nikogo, kto się może poczuć urażony emotka

Absurd. Toczyła się otwarta dyskusja i pewien jegomość obraził się, bo jego radosna twórczość nie spotkała się z ukłonami ze strony tłuszczy. Łomatko i bosko, koniec świata blisko.
Paaaaneeee... Pan tłuszczy nie uciszy, będą gadać jeszcze wincyj. Tylko już nie na tym forum emotka

Ps. jest taka niepisana zasada, że mniejszym upodleniem okazuje się być płacz w samotności niż "jesteś u facetki" emotka

anialistopad

#6371156 Napisano: 23.06.2017 16:46:31
O jakie zdjęcia wchodzi? o co ta cała burza,bo nie rozumiem nic? A wkurza mnie syn ,zawalił z angielskiego i ma 3 ,a miał zawsze 4 i 5 z tego przedmiotu 
0 0

Gość: kermit

#6371158 Napisano: 23.06.2017 16:50:43
Wkurza mnie "dobra zmiana", która nastąpiła wczoraj na forum. Karniaki były nawet zabawne, ale...
Dzisiejsza sytuacja. Forumowiczka daje dwa linki do zdjęć w wątku  plagiaty. Wiadomo, sam wątek sugeruje pewne oskarżenie, ale w jej poście nie ma żadnych obraźliwych słów, wyśmiewania, krytykowania,  nie ma nawet słowa plagiat, po prostu pokazuje dwa zdjęcia. Każdy może ocenić je po swojemu... Ja coś tam piszę cytując jej post. Po chwili otrzymuję dwie wiadomości.
1 Od autorki zdjęcia CAPSLOCKIEM ŻE TO NIE JEST ŻADEN PLAGIAT.
2 Od autorki postu, żebym usunęła swój wpis, w którym cytuję ten jej wpis, bo autorka zdjęcia do niej napisała, że oskarżanie o plagiat jest karalne.
Tak ma wyglądać to forum??? Że strach coś napisać , bo karniak, a może za chwilę ban? I bardzo prosiłabym o poinformowanie mnie za co w takim razie można dostać punkt karny (regulamin). Bo za chwilę się okaże, że za wszystko. Wystarczy, że ktoś poczuje się urażony, że np. napisałam jego imię z małej litery?

Gość: gosia16

#6371163 Napisano: 23.06.2017 16:58:23
kermit napisał(a):

Wkurza mnie "dobra zmiana", która nastąpiła wczoraj na forum. Karniaki były nawet zabawne, ale... Dzisiejsza sytuacja. Forumowiczka daje dwa linki do zdjęć w wątku  plagiaty. Wiadomo, sam wątek sugeruje pewne oskarżenie, ale w jej poście nie ma żadnych obraźliwych słów, wyśmiewania, krytykowania,  nie ma nawet słowa plagiat, po prostu pokazuje dwa zdjęcia. Każdy może ocenić je po swojemu... Ja coś tam piszę cytując jej post. Po chwili otrzymuję dwie wiadomości.
1 Od autorki zdjęcia CAPSLOCKIEM ŻE TO NIE JEST ŻADEN PLAGIAT.
2 Od autorki postu, żebym usunęła swój wpis, w którym cytuję ten jej wpis, bo autorka zdjęcia do niej napisała, że oskarżanie o plagiat jest karalne.
Tak ma wyglądać to forum??? Że strach coś napisać , bo karniak, a może za chwilę ban? I bardzo prosiłabym o poinformowanie mnie za co w takim razie można dostać punkt karny (regulamin). Bo za chwilę się okaże, że za wszystko. Wystarczy, że ktoś poczuje się urażony, że np. napisałam jego imię z małej litery?

Ja dzisiaj napisałam,że wygrałam z Nestle emotka  A jak ktoś poczuje się urażony,bo on nie wygrał .to dostane karniaka?

#6371166 Napisano: 23.06.2017 17:04:17
gosia16 napisał(a):

kermit napisał(a):

Wkurza mnie "dobra zmiana", która nastąpiła wczoraj na forum. Karniaki były nawet zabawne, ale... Dzisiejsza sytuacja. Forumowiczka daje dwa linki do zdjęć w wątku  plagiaty. Wiadomo, sam wątek sugeruje pewne oskarżenie, ale w jej poście nie ma żadnych obraźliwych słów, wyśmiewania, krytykowania,  nie ma nawet słowa plagiat, po prostu pokazuje dwa zdjęcia. Każdy może ocenić je po swojemu... Ja coś tam piszę cytując jej post. Po chwili otrzymuję dwie wiadomości. 1 Od autorki zdjęcia CAPSLOCKIEM ŻE TO NIE JEST ŻADEN PLAGIAT.

Ja dzisiaj napisałam,że wygrałam z Nestle  emotka  A jak ktoś poczuje się urażony,bo on nie wygrał .to dostane karniaka?

Oczywiście, że tak. Ja np. ciągle nie mogę wygrać w Nestle i takie wpisy powodują, że jest mi przykro, a czemu za urażenie ma być karniak a za przykro już nie?

radosna

#6371171 Napisano: 23.06.2017 17:13:52
Teraz rozumiem radosną, że nie udziela się na forum tutejszym.
Ona woli siedzieć cichutko w kąciku i być autorką miłych wierszy.
Bo jakby kogoś np. cb656 obsmarowała, to karniaka by dostała  emotka
0 0

fineessa

#6371187 Napisano: 23.06.2017 17:35:02
anialistopad napisał(a):

O jakie zdjęcia wchodzi? o co ta cała burza,bo nie rozumiem nic? A wkurza mnie syn ,zawalił z angielskiego i ma 3 ,a miał zawsze 4 i 5 z tego przedmiotu 

Chodzi o to zdjęcie latającego Pana przy grillu?
0 0

cc_investigator

#6371198 Napisano: 23.06.2017 18:25:58
aurorcia napisał(a):

joan napisał(a):

BTW: błędy interpunkcyjne urażają moje uczucia patriotyczne względem języka ojczystego. Uwaga, będę nominować delikwentów do nagrody... karnej! emotka

Skoro tak, to przypomniałam sobie, że ktoś komentował moje zdjęci w konkursie Visa, wtedy się nie ujawniłam, ale teraz drżyjcie! Całe forum, ba! Całe internety przeszukam na ten temat i zgłoszę kto i co pisał emotka

A czy ja się mogę czuć urażona tak mniej więcej po 1,5 roku od zdarzenia? Bo udało mi się coś wygrać i pół forum objechało mój "twór" jako niegodny nagrody głównej/nieregulaminową nagrodę itd emotka
0 0

#6371201 Napisano: 23.06.2017 18:28:13
cc_investigator napisał(a):

aurorcia napisał(a):

joan napisał(a):

BTW: błędy interpunkcyjne urażają moje uczucia patriotyczne względem języka ojczystego. Uwaga, będę nominować delikwentów do nagrody... karnej! emotka

Skoro tak, to przypomniałam sobie, że ktoś komentował moje zdjęci w konkursie Visa, wtedy się nie ujawniłam, ale teraz drżyjcie! Całe forum, ba! Całe internety przeszukam na ten temat i zgłoszę kto i co pisał emotka

A czy ja się mogę czuć urażona tak mniej więcej po 1,5 roku od zdarzenia? Bo udało mi się coś wygrać i pół forum objechało mój "twór" jako niegodny nagrody głównej/nieregulaminową nagrodę itd emotka

Chyba jeszcze nie uległo przedawnieniu więc śmiało możesz naskarżyć.emotka
0 0

wrrrryyy

#6371202 Napisano: 23.06.2017 18:29:17
kalinea napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Chodzi identyczne i prawie identyczne zdjęcia emotka
 https://www.e-kon.../plagiaty/strona/117
0 0

#6371206 Napisano: 23.06.2017 18:31:22
kalinea napisał(a):

anialistopad napisał(a):

https://www.e-kon.../plagiaty/strona/117
Możesz prześledzić, ale bardziej na dole strony. Chodzi o zdjęcia szalonego (nie wiem czy mogę napisać szalonego?) hmmm wesołego towarzystwa przy grillu, które potrafi zmienić produkty na zdjęciu w mgnieniu oka (nawet chmury nie zdążą drgnąć) i nie zmieniając pozycji ciała.
1 fineessa 0

zezowaty_kot

#6371225 Napisano: 23.06.2017 19:25:11
gosia16 teraz to przegięłaś tą wygraną, zgłaszam Cię i piszę pismo i to na mejjjjjlaaaa heloooł emotka

petunija1

#6371228 Napisano: 23.06.2017 19:30:52
Nie ma działu "smutno mi" to wpiszę się tutaj.
Od wczoraj wszyscy się tu obrażają emotka ,już sobie z tym nie radzę. emotka emotka
0 0

cudaczek121

#6371246 Napisano: 23.06.2017 19:57:23
petunija1 napisał(a):

Nie ma działu "smutno mi" to wpiszę się tutaj.Od wczoraj wszyscy się tu obrażają emotka ,już sobie z tym nie radzę. emotka emotka

A mi tak jakoś smutno, bo dziś jak byłam u siebie na poczcie, to pani tam pracująca powiedziała mi,że zmuszona jest się pożegnać ze mną i z innymi klientami tej poczty, których polubiła, gdyż musi od jakiegoś czasu sama pracować, bo szefostwo odmawia zatrudnienia drugiej osoby, a zresztą nikt tam nie chce pracować za psie pieniądze.Rozumiem jej decyzję, w końcu każdy człowiek uczciwie pracujący zasługuje na godne traktowanie i godziwe wynagrodzenie.
0 0

petunija1

#6371248 Napisano: 23.06.2017 20:00:21
cudaczek121 napisał(a):

petunija1 napisał(a):

Nie ma działu "smutno mi" to wpiszę się tutaj.Od wczoraj wszyscy się tu obrażają emotka ,już sobie z tym nie radzę. emotka emotka

A mi tak jakoś smutno, bo dziś jak byłam u siebie na poczcie, to pani tam pracująca powiedziała mi,że zmuszona jest się pożegnać ze mną i z innymi klientami tej poczty, których polubiła, gdyż musi od jakiegoś czasu sama pracować, bo szefostwo odmawia zatrudnienia drugiej osoby, a zresztą nikt tam nie chce pracować za psie pieniądze.Rozumiem jej decyzję, w końcu każdy człowiek uczciwie pracujący zasługuje na godne traktowanie i godziwe wynagrodzenie.

emotka
0 0

joan

#6371252 Napisano: 23.06.2017 20:10:44
cudaczek121 napisał(a):

emotka

W mojej okolicy wszędzie brakuje personelu. Ostatnio słyszałam rozmowę dwóch pracownic piekarni - szef powiedział im, że jeśli chcą iść w tym roku na urlop... SAMODZIELNIE mają znaleźć nową osobę do pracy. No bez jaj emotka
0 0