Wkurza mnie...

ReneK

#6873528 Napisano: 01.08.2022 21:08:50
@gnieszk@ napisał(a):

Zakupiłam dziś Heineken na loterie Lidl. Teraz chciałam zarejestrować zgłoszenie. A tu owszem loteria tak jak w bazie do 1 sierpnia, ale zakup do 31 lipca ☹️

Wiele osob odczuło dziś tą istotną pomyłkę w opisie! emotka
1 @gnieszk@ 0

fan-mandaryny

#6873551 Napisano: 02.08.2022 00:53:34
emotka Wkurżyłem się niemiłosiernie na siebie, jak się dowiedziałem, że przegapiłem superloterię Heinekena w Lidlu, gdzie można było wygrać s*ajfona. Tyle spraw, praca, życie rodzinne i jak zwykle brak czasu. Chyba zacznę sobie robić jakieś alerty. No ale takie są plusy mieszkania z dala od miasta. 50 km ro Lidla to przesada. Jo chyba, ze do inter, czy czy Carrefoura pojadę za jednym zamachem... Trzeba zlecać znajomym, którzy łaskawie się zgodzą i nierzadko pomylą - kupią nie to co trzeba lub w ilości, kwocie nie tej, co trzeba. No ale o to nie mam pretensji - liczą się dobre chęci i często poznaje się wtedy człowieka, ile jest on w stanie dać coś od siebie, nawet jeśli robi coś przy okazji. Sam nigdy nie wmawiam sobie i nie czuję, że robię komuś przysługę, tymczasem często jest tak, że inni lubią wykorzystać kogoś na maksa, a po jakimś czasie budzisz się z ręką w nocniku, że ty sam nigdy nie otrzymałeś od tej osoby niczego w zamian. Zadajesz sobie pytanie: dlaczego? Przecież ja byłem bezinteresowny... Nawet nie oczekiwałem wdzięczności, czyniąc komuś przysługę, ale wręcz przeciwnie: to ja byłem szczęśliwy, ze mogłem komuś pomóc.
Nie lubię być na niczyjej łasce. Wolę wszystko sam sobie załatwiać. Mówiłem kiedyś temu komuś o tej loterii, ale ten ktoś widocznie zapomniał. Mogłem sam przecież pamiętać.
Ostatnio odkryłem, że tu na forum można sobie życie uprościć. Forumowicze są tu bardzo życzliwi. No ale zaspałem i nie mogę odżałować tej loterii.
1 andii 0

magdalena-chili

#6873562 Napisano: 02.08.2022 08:22:07

Ostatnio odkryłem, że tu na forum można sobie życie uprościć. Forumowicze są tu bardzo życzliwi. No ale zaspałem i nie mogę odżałować tej loterii.

Tu na poziomie konkursu jest taka opcja jak PRZYPOMNIJ. emotka  DZIALA i sprawdza się emotka  
No i forumowicze pomogą. Niekonkursowi ludzie nie czują tematu. A tu? Ktos Ci sprzeda paragon, wymienicie się na inny paragon, a jak się lepiej znacie to i Ci ktoś podaruje emotka  
Edit: naprawdę,  tak życzliwych i super Czlowiekow tu można spotkać, ze sama się dziwię emotka  

pioge7

#6874270 Napisano: 04.08.2022 16:50:40
kupowanie węgla emotka emotka emotka emotka emotka
5 tydzień nic emotka
0 0

nanajka81

#6874277 Napisano: 04.08.2022 17:25:50
pioge7 napisał(a):

5 tydzień nic emotka

czyli wciąż się nie udało emotka A ile teraz za tonę śpiewają dziady jedne?
1 pioge7 0

aurorcia

#6874280 Napisano: 04.08.2022 17:28:48
pioge7 napisał(a):

5 tydzień nic emotka

Nie ma się co denerwować, jeżeli chodzi o PGG to ja po 3 miesiącach kupiłam emotka , więc wszystko przed Tobą.
1 pioge7 0

bianka33

#6874281 Napisano: 04.08.2022 17:36:44
Czy tylko mi czas tak szybko leci? Dzisiaj odkryłam, że za kilka dni minie dokładnie 3,5 roku odkąd ostatni raz widziałam się z przyjaciółką z czasów szkolnych. A ciągle mam wrażenie, że to było w tamtym roku. O tempie w konkursowym świecie to już nie wspomnę. Dziś usiadłam do konkursowych notatek, a one z lutego, kiedy to już sierpień się kończy... 

pioge7

#6874285 Napisano: 04.08.2022 17:47:02
nanajka81 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

5 tydzień nic emotka

Niecale 900 zł tona ekogroszek na pgg
A w składach koło 2500 zł 

Pellet 2100 zł się udało dorwać 
Węgiel próbuję bratu kupić 

aurorcia napisał(a):

pioge7 napisał(a):

5 tydzień nic emotka

Nie ma się co denerwować, jeżeli chodzi o PGG to ja po 3 miesiącach kupiłam emotka , więc wszystko przed Tobą.

Pocieszyłaś.... Ni jak nie mogę dojść dalej jak do kasy... Mam koszyk, kasę i potem pada na amen... emotka
0 0

aurorcia

#6874288 Napisano: 04.08.2022 17:53:52
pioge7 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

5 tydzień nic emotka

Pocieszyłaś.... Ni jak nie mogę dojść dalej jak do kasy... Mam koszyk, kasę i potem pada na amen... emotka

U mnie tak było za każdym razem, nawet jak udało się kupić to dowiedziałam się z maila, bo strona tradycyjnie zamuliła i wszystko padło, więc żadnego info o tym, że kupione na stronie nie miałam, dopiero mail i info na stronie jak weszło się w swój profil.
0 0

nanajka81

#6874289 Napisano: 04.08.2022 17:55:21
pioge7 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

5 tydzień nic emotka

aurorcia napisał(a):

pioge7 napisał(a):

5 tydzień nic emotka

trzymam kciuki aby w końcu się udało!  Dopłaty będą to i za 2.500 można brać choć jedną tonę... U nas już tona ponad 3,400 emotka

banka-manka

#6874291 Napisano: 04.08.2022 17:58:31
pioge7 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

5 tydzień nic emotka

Gdzie taki tani ten węgiel? 
W rejonie składnice wołają już 3,5 tys zł/tona i jeszcze rozchodzi się mega szybko. 
Dwa tygodnie temu był już po 2,9 tys zł. 

W końcu uda Ci się upolować.
Luzem łatwiej niż workowany.
Dobrą opcją podobno jest zakup zwykłego, a potem przemiał na eko. Ten zwykły węgiel łatwiej kupić. Tylko więcej zachodu z kruszeniem, jest część starty, ale lepiej taki niż po cenach normalnych.

Do mnie dziś dotarły kolejne dwie tony, została jedna do upolowania i po limicie na ten rok (eko workowany). 
0 0

pioge7

#6874294 Napisano: 04.08.2022 18:12:06
banka-manka napisał(a):

Gdzie taki tani ten węgiel? W rejonie składnice wołają już 3,5 tys zł/tona i jeszcze rozchodzi się mega szybko. 

o to mi dałaś do myślenia. Cenę, którą podałem to cena, kiedy zaczynałem kupować na pgg. Czyli sprzed 5 tyg. Czyli znając realia, już większa emotka
ja próbuje luzem, to 5 ton, bo brat chciał 3 tony workowanego, ale od razu powiedziałem, że jak mam próbować to tylko ten, bo jakby się udało raz to drugim razem w brakującą trzecią tonę nie będę celować, więc chce to 5 ton. Ale to co się dzieje, to przechodzi ludzkie pojęcie. emotka będzie musieć kupić już za to 3 tysiące czy coś chociaż 1 tonę, bo małe dziecko będzie w domu od października, więc musi coś mieć, a w styczniu ma obiecane od kuzyna, który ma z kopalni węgiel, a nie wykorzystuje wszytskiego więc odsprzedaje, więc do stycznia coś będą kombinować jak się nie uda emotka
0 0

banka-manka

#6874298 Napisano: 04.08.2022 18:29:06
pioge7 napisał(a):

banka-manka napisał(a):

Gdzie taki tani ten węgiel? W rejonie składnice wołają już 3,5 tys zł/tona i jeszcze rozchodzi się mega szybko. 

o to mi dałaś do myślenia. Cenę, którą podałem to cena, kiedy zaczynałem kupować na pgg. Czyli sprzed 5 tyg. Czyli znając realia, już większa emotka
ja próbuje luzem, to 5 ton, bo brat chciał 3 tony workowanego, ale od razu powiedziałem, że jak mam próbować to tylko ten, bo jakby się udało raz to drugim razem w brakującą trzecią tonę nie będę celować, więc chce to 5 ton. Ale to co się dzieje, to przechodzi ludzkie pojęcie. emotka będzie musieć kupić już za to 3 tysiące czy coś chociaż 1 tonę, bo małe dziecko będzie w domu od października, więc musi coś mieć, a w styczniu ma obiecane od kuzyna, który ma z kopalni węgiel, a nie wykorzystuje wszytskiego więc odsprzedaje, więc do stycznia coś będą kombinować jak się nie uda emotka

Na PGG ceny raczej nie poszły w górę, na Tauronie ostatnio była bardzo podwyżka. 
Tona już 1400 zł + kurier. Nieopłacalne, tym bardziej że tam węgiel znika w 15 sekund, jak masz słabszy internet to nawet nie zauważysz, że węgiel był na sklepie. 

Trzymam za Was kciuki.
W końcu się uda.
1 pioge7 0

pioge7

#6874299 Napisano: 04.08.2022 18:32:20
banka-manka napisał(a):

pioge7 napisał(a):

banka-manka napisał(a):

Na PGG ceny raczej nie poszły w górę, na Tauronie ostatnio była bardzo podwyżka. 
Tona już 1400 zł + kurier. Nieopłacalne, tym bardziej że tam węgiel znika w 15 sekund, jak masz słabszy internet to nawet nie zauważysz, że węgiel był na sklepie. 

Trzymam za Was kciuki.
W końcu się uda.

no na tauronie próbowałem raz emotka wchodzę, patrzę jest, nim się zalogowałem, już nie było emotka  
dziękuję emotka próbować będę ale jakoś nie wierzę w swoje szanse emotka

joan

#6874313 Napisano: 04.08.2022 19:51:51
melancholia napisał(a):

Czy tylko mi czas tak szybko leci? Dzisiaj odkryłam, że za kilka dni minie dokładnie 3,5 roku odkąd ostatni raz widziałam się z przyjaciółką z czasów szkolnych. A ciągle mam wrażenie, że to było w tamtym roku. O tempie w konkursowym świecie to już nie wspomnę. Dziś usiadłam do konkursowych notatek, a one z lutego, kiedy to już sierpień się kończy... 

Dla mnie również planeta kręci się nieco za szybko emotka Bardzo pomógł mi zakup spersonalizowanego planera na początku roku - jedynie na czas dwutygodniowego urlopu odłożyłam go w kąt, to mój wierny kompan emotka Wymyślam też różne metody regularnego "wykrawania" dla siebie kawałeczka z czasowego tortu codzienności: tu godzinka, tam dwie... emotka

kukuleczka

#6874337 Napisano: 04.08.2022 22:06:58
joan napisał(a):

melancholia napisał(a):

Dla mnie również planeta kręci się nieco za szybko emotka Bardzo pomógł mi zakup spersonalizowanego planera na początku roku - jedynie na czas dwutygodniowego urlopu odłożyłam go w kąt, to mój wierny kompan emotka Wymyślam też różne metody regularnego "wykrawania" dla siebie kawałeczka z czasowego tortu codzienności: tu godzinka, tam dwie... emotka

Mnie tez. Zauważam to w szczególności podczas tygodnia roboczego. Mam wrażenie, że czas płynie w trybie "turbo". Kończę pracę o 15, więc omijam największe korki w mieście, a mimo to jak wrócę (choć jadę ok 10min),  wskoczę po pieczywo i ewentualne brakujące produkty (mam sklepik osiedlowy tuż pod blokiem), zrobię obiad, poprasuję kilka ubrań lub wrzucę pranie jest juz 18. Jak? emotka   sprzątanie 1xtydzien, tak samo odkurzanie. A jest nas dwójka, bez psa czy kota więc mieszkanie ledwo co się brudzi... A mimo to czasem przez cały tydzień nie mam czasu na konkursy..

notta

#6874517 Napisano: 05.08.2022 21:54:03
dyrektywa DAC7 - olx i vinted pod nadzorem Urzędów Skarbowych. Jeśli ktoś tam sprzedaje to warto mieć na uwadze termin 1.01.2023

incendio12

#6874814 Napisano: 08.08.2022 12:25:04
Wkurza mnie brak możliwości wybrania sposobu dostawy nagród emotka  Ile to by ułatwiło gdyby po wygranej dało się wybrać np dostawę Inpostem do paczkomatu.. Nic nie było by złego w zwykłych firmach typu dpd, gdyby nie to, że oni zawsze przychodzą rano, kiedy nikogo nie ma w domu. Czemu nie ma kurierów przywożących paczki wieczorem kiedy zwykle przynajmniej jeden domownik jest w domu emotka  
1 nelunia 0

notta

#6874821 Napisano: 08.08.2022 12:44:23
incendio12 napisał(a):

Wkurza mnie brak możliwości wybrania sposobu dostawy nagród emotka  Ile to by ułatwiło gdyby po wygranej dało się wybrać np dostawę Inpostem do paczkomatu.. Nic nie było by złego w zwykłych firmach typu dpd, gdyby nie to, że oni zawsze przychodzą rano, kiedy nikogo nie ma w domu. Czemu nie ma kurierów przywożących paczki wieczorem kiedy zwykle przynajmniej jeden domownik jest w domu emotka  

Maja te pick-upy. Wystarczyłoby przekierowanie zwykłe z kuriera na punkt odbioru.
0 0

anaesth

#6874822 Napisano: 08.08.2022 12:45:03
incendio12 napisał(a):

Oj tak. A jak na złość nagrody zazwyczaj przychodzą DPD. Ostatnio miałam z nimi okropne przejścia. 
Jak dobrze, że nic nie wygrywam  emotka
0 0