Wkurza mnie...

southlander

#6880930 Napisano: 06.09.2022 17:01:00
emi napisał(a):

Z IV etapu przykładowo oczyszczacz wygrała "praca",która  jest bardzo powszechna, nawet dostępna jako tapeta   

Ale to akurat nie jest to samo zdjęcie. Jak na moje oko, oba są zrobione z odrobinę innego kąta. Prawda że można dyskutować na ile ta sama kompozycja popularnej miejscówki to już plagiat, ale to jeszcze nie jest dowód że akurat to zdjęcie jest innego autorstwa niż uczestnika.
1 radziosny 0

radziosny

#6880933 Napisano: 06.09.2022 17:08:09
emi napisał(a):

madllen napisał(a):

emi napisał(a):

Wkurza na maxa, że Regina nagradza KRADZIONE prace. Tylko w IV etapie wygrały 4 zdjęcie bezczelnie zerznięte z netuemotka
Nikt tego nie sprawdza, nie widzi? , to wali po oczach na I rzut

Jak jest tak jak mówisz zgłaszaj. Mam nadzieję, że agencja zareaguje odpowiednio. emotka  

To jest trochę dziwnie zorganizowane.
Czy sprawdzają, nie wiem, ale widzę w galerii masę zdjęć z internetu, może ok 50%emotka
Dzisiaj opublikowali zwycięzców IV etapu, czyli osoby już ZATWIERDZONE  emotka
Jednocześnie dzisiaj informują za V etap, zwycięzcy będą widoczni za tydzień, dzisiaj nie wiadomo kto i czym .Akurat w V etapie jest niezbyt  dużo zgłoszeń i patrząc na to co nagradzają można się tylko domyślać , że wygrała Eko natura z Panią na tle zapisanej ściany i przyklejonego do ściany ręcznika, ale to okaże się jak opublikują.

Z IV etapu przykładowo oczyszczacz wygrała "praca",która  jest bardzo powszechna, nawet dostępna jako tapeta emotka   
https://ekokonkur...s/402_1661588371.jpg

https://www.alamy...ritory-77725366.html

Na FB jest strona Reginy , wcześniej były tam posty,ale już nie widać, dzisiaj zrobiłam wpis, był chwilę i nie ma emotka

Ogólnie z ciekawości próbowałem znaleźć gdzieś to zdjęcie z Tatrami. I już byłem pewien, że znalazłem źródłowe zdjęcie w internecie, ale później stwierdziłem, że jednak różnią się szczegółami (chociażby, że na tym w internecie wyraźne chmury były). Potem sobie pomyślałem, że ludzie przecież jeżdżą w różne miejsca i robią fotki.
Brałem udział w konkursie, więc jakby okazało się, że ktoś zrobił plagiat to bym się wkurzył..emotka
0 0

nanajka81

#6880939 Napisano: 06.09.2022 18:00:39
radziosny napisał(a):

emi napisał(a):

madllen napisał(a):

emi napisał(a):

Wkurza na maxa, że Regina nagradza KRADZIONE prace. Tylko w IV etapie wygrały 4 zdjęcie bezczelnie zerznięte z netuemotka

Jak jest tak jak mówisz zgłaszaj. Mam nadzieję, że agencja zareaguje odpowiednio. emotka  

Czy sprawdzają, nie wiem, ale widzę w galerii masę zdjęć z internetu, może ok 50%emotka
Jednocześnie dzisiaj informują za V etap, zwycięzcy będą widoczni za tydzień, dzisiaj nie wiadomo kto i czym .Akurat w V etapie jest niezbyt  dużo zgłoszeń i patrząc na to co nagradzają można się tylko domyślać , że wygrała Eko natura z Panią na tle zapisanej ściany i przyklejonego do ściany ręcznika, ale to okaże się jak opublikują.

Z IV etapu przykładowo oczyszczacz wygrała "praca",która  jest bardzo powszechna, nawet dostępna jako tapeta emotka   

Na FB jest strona Reginy , wcześniej były tam posty,ale już nie widać, dzisiaj zrobiłam wpis, był chwilę i nie ma emotka

Ogólnie z ciekawości próbowałem znaleźć gdzieś to zdjęcie z Tatrami. I już byłem pewien, że znalazłem źródłowe zdjęcie w internecie, ale później stwierdziłem, że jednak różnią się szczegółami (chociażby, że na tym w internecie wyraźne chmury były). Potem sobie pomyślałem, że ludzie przecież jeżdżą w różne miejsca i robią fotki.
Brałem udział w konkursie, więc jakby okazało się, że ktoś zrobił plagiat to bym się wkurzył..emotka

Na moje oko tam dużo zdjęć jest ściągniętych z internetu albo ulepszonych w photoshopie. Regina po raz kolejny daje konkursowego ciała - co robią konkurs gdzie trzeba wrzucić fotki przyrody to okazuje się że większość ich jest niesłusznie nagrodzona.
1 emi 0

adamo86

#6880948 Napisano: 06.09.2022 18:40:00
nanajka81 napisał(a):

radziosny napisał(a):

Na moje oko tam dużo zdjęć jest ściągniętych z internetu albo ulepszonych w photoshopie. Regina po raz kolejny daje konkursowego ciała - co robią konkurs gdzie trzeba wrzucić fotki przyrody to okazuje się że większość ich jest niesłusznie nagrodzona.

Mnie za to zastanawia jak wyrywanie kwiatków i wsadzanie ich do kosza żeby zrobić zdjęcie ma się do dbania o naturę emotka

mietowa

#6880954 Napisano: 06.09.2022 18:52:55
adamo86 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

radziosny napisał(a):

Mnie za to zastanawia jak wyrywanie kwiatków i wsadzanie ich do kosza żeby zrobić zdjęcie ma się do dbania o naturę emotka

To bardziej pokazanie, jak piękna jest natura i jej dary emotka . Akurat to zdjęcie było bardzo ładne i od razu rzucało się w oczy - obstawiałam, że wygra. Szkoda, że żadne z moich nie dostało nawet nagrody pocieszenia. Ale mnie dziś wyniki ogólnie zbiczowały emotka .
2 adamo86, emi 0

emi

#6880960 Napisano: 06.09.2022 19:23:19
radziosny napisał(a):

emi napisał(a):

madllen napisał(a):

emi napisał(a):

Tonie Tatry tylko Gibraltar -  wodospad odsalania.
Tych fotek jest zatrzęsienie, identyczne znalazłam na stronie rosyjskiej,ale nie zapisałam emotka
https://bezkresne...amp;gid=1&pid=12
https://es.dreams...-sale-image237313824

https://lens.goog...LFsiYXV0byIsInBsIl1d
0 0

cb656

#6880963 Napisano: 06.09.2022 19:31:39
emi napisał(a):

A mnie wkurza, że ktoś, kto widzi i wie, że to kradzione (czytaj: potrafi to udowodnić) NIE ZGŁASZA Organizatorom jawnym kanałem. emotka
To jest chore, delikatnie mówiąc.. emotka

emi

#6880966 Napisano: 06.09.2022 19:46:08
cb656 napisał(a):

emi napisał(a):

A mnie wkurza, że ktoś, kto widzi i wie, że to kradzione (czytaj: potrafi to udowodnić) NIE ZGŁASZA Organizatorom jawnym kanałem. emotka
To jest chore, delikatnie mówiąc.. emotka

To , że ja się wkurzyłam nie znaczy, że  chciałam Ciebie wkurzyć.
Wiem jak postępować w takiej sytuacji , nie wkurzaj się emotka
0 0

radziosny

#6880968 Napisano: 06.09.2022 19:50:58
emi, jak narazie nie pokazałaś ani jednego zdjęcia identycznego do tego wodospadu. Są rzeczywiście podobne.. ale równie dobrze ktoś mógł pojechać na wakacje i strzelić tę fotkę emotka
0 0

emi

#6880969 Napisano: 06.09.2022 19:53:34
radziosny napisał(a):

emi, jak narazie nie pokazałaś ani jednego zdjęcia identycznego do tego wodospadu. Są rzeczywiście podobne.. ale równie dobrze ktoś mógł pojechać na wakacje i strzelić tę fotkę emotka

Jasne, że mógł, Gibraltar to nie koniec świata emotka .
1 DAIKOKU 0

olunka

#6881015 Napisano: 06.09.2022 23:42:00
A mnie wkurza, ze ludzie sie chwalą nagrodami, a konkursu na forum nie było

anialistopad

#6881020 Napisano: 07.09.2022 06:38:29
Awuafresh w dino zapomniałam wysłać SMS. Specjalnie byłam w dino po zakupy ,napisałam hasło i go nie wysłałam. Zasnęłam 🧱 😭
1 cb656 0

jagodzianka

#6881036 Napisano: 07.09.2022 08:56:14
anialistopad napisał(a):

Awuafresh w dino zapomniałam wysłać SMS. Specjalnie byłam w dino po zakupy ,napisałam hasło i go nie wysłałam. Zasnęłam 🧱 😭

Kro choć raz nie odwalił takiego numeru nie jest prawdziwym konkursowiczem 😀

darog

#6881048 Napisano: 07.09.2022 10:12:36
olunka napisał(a):

a o jakim konkursie i nagrodach mowa/ kto się chwali?

mój nerw to 12 paragonów - zero wysłanych na Empik stacjonarny-"płac visa". Nie wiem...jak to i umknęło?! Bez sensu kupowane jakieś batony po 3 zł...żeby choć zakupy  nadawały się to na inny konkurs..ale nie!
1 DAIKOKU 0

olunka

#6881050 Napisano: 07.09.2022 10:18:53
darog napisał(a):

olunka napisał(a):

a o jakim konkursie i nagrodach mowa/ kto się chwali?

mój nerw to 12 paragonów - zero wysłanych na Empik stacjonarny-"płac visa". Nie wiem...jak to i umknęło?! Bez sensu kupowane jakieś batony po 3 zł...żeby choć zakupy  nadawały się to na inny konkurs..ale nie!

poczytaj wczorajsza dyskusję, byl w zapowiedziach konkurs w Lewiatanie tyskie, który byl rozwiązany 23.08 i pod tym samym linkiem pojawił się konkurs tyskie w Żabce,o którym nie było mowy na forum,a  który trwal do 30.08 i wczoraj rozesłali podobno maile i co niektórzy wygrali
1 darog 0

cb656

#6881052 Napisano: 07.09.2022 10:22:21
olunka napisał(a):

poczytaj wczorajsza dyskusję, byl w zapowiedziach konkurs w Lewiatanie tyskie, który byl rozwiązany 23.08 i pod tym samym linkiem pojawił się konkurs tyskie w Żabce,o którym nie było mowy na forum,a  który trwal do 30.08 i wczoraj rozesłali podobno maile i co niektórzy wygrali

A takie coś to się zgłasza, karniaki czekają na ludków... emotka Regulamin jest jeden i obowiązuje wszystkich tak samo. emotka
0 0

olunka

#6881053 Napisano: 07.09.2022 10:24:40
cb656 napisał(a):

olunka napisał(a):

A takie coś to się zgłasza, karniaki czekają na ludków... emotka Regulamin jest jeden i obowiązuje wszystkich tak samo. emotka

wczoraj się powkurzałam, dzisiaj mi przeszło emotka
0 0

cb656

#6881056 Napisano: 07.09.2022 10:29:50
olunka napisał(a):

Dajmy na to, znajduję jakiś nowy konkurs na Facebooku, patrzę i widzę wpisy wielu starych i znanych konkursowiczów. Rzucam okiem do bazy - cisza. Na forum to samo. Wpisy sprzed kilku dni. Czyli nikt się nie podzielił, chytrusy emotka
Okej, okej, jestem w stanie to zrozumieć. Nie ma obowiązku dodawania do bazy emotka Tylko ścierpieć nie mogę, gdy później taki jeden z drugim chwali się wygraną z takiego zatajonego konkursu emotka No ludzie, litości! Zachowajże człowieku jakieś minimum konsekwencji - nie dzieliłeś się konkursem, nie dziel się swoją radością, bo tylko powoduje ściskoszczęk u tych, którzy nie wiedzieli emotka
P.S. To nie o Tobie, olunka emotka Tak tylko się wylewam ze swojego odwiecznego wqemotka

olunka

#6881062 Napisano: 07.09.2022 10:37:23
cb656 napisał(a):

olunka napisał(a):

Dajmy na to, znajduję jakiś nowy konkurs na Facebooku, patrzę i widzę wpisy wielu starych i znanych konkursowiczów. Rzucam okiem do bazy - cisza. Na forum to samo. Wpisy sprzed kilku dni. Czyli nikt się nie podzielił, chytrusy emotka
Okej, okej, jestem w stanie to zrozumieć. Nie ma obowiązku dodawania do bazy emotka Tylko ścierpieć nie mogę, gdy później taki jeden z drugim chwali się wygraną z takiego zatajonego konkursu emotka No ludzie, litości! Zachowajże człowieku jakieś minimum konsekwencji - nie dzieliłeś się konkursem, nie dziel się swoją radością, bo tylko powoduje ściskoszczęk u tych, którzy nie wiedzieli emotka
P.S. To nie o Tobie, olunka emotka Tak tylko się wylewam ze swojego odwiecznego wqemotka

dokładnie o to mi chodziłoemotka
0 0

lasiglasty

#6881081 Napisano: 07.09.2022 10:59:33
Wkurza mnie, że agencja zwleka tyle czasu z wysyłką bonów do Suntago... weryfikacja zakończona ponad miesiąc temu, nagród mało, bony dostępne od ręki, wysyłka na e-mial, no ileż można czekać... a teraz się dowiaduję, że jeszcze prawie 2 miesiące mają na wysyłkę, więc może sobie kwartał poczekamemotka  niedługo te nagrody będą po roku przychodzić, człowiek zapomni co wygrał...