Wkurza mnie...

Joyce1302

#6880276 Napisano: 02.09.2022 20:47:55
wkurzyło mnie strasznie to że konkurs ekomobilny w empiku skończył się przed czasem, a formularz wg regulaminu powinien być dostępny do dziś do końca dnia... w ogóle irytujące są te konkursy co nie przestrzegają czasu... to samo było w żaku konkurs niby do 21 a potem się okazało że 28...
0 0

atyde25

#6880342 Napisano: 03.09.2022 11:41:41
Nie powinno się nosić okularów na głowie w sensie włosach bo się rozciągają hahah.Kurde jakby mnie było stać na Gucci czy Chanel a nawet Diora.To może bym takie rady miała w swoimi notesiku wpisane jako piękne prawdy życiowe.
Wkurza mnie pouczanie i układanie świata jak innym się widzi.I nie pilnowanie swojego nosa:)
A tak w trakcie relaksującej  kąpieli już klęłam jak bez urazy szewc.

at-babska

#6880556 Napisano: 05.09.2022 11:12:10
nanajka81 napisał(a):

cb656 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Niby mają szafki w szkole a książki i tak nosić muszą... Bezsensu.

No totalnie bez. emotka emotka

Bezsensu bo każdego dnia mają to samo (młody w pierwszej klasie) a jak dostaną jakieś zadania to pewnie literki do napisania bo co innego się robi w pierwszej klasie?

Mój drugoklasista w pierwszej klasie chyba ani razu nie miał zadane, żeby pisać literki. Męczyli to w klasie. Do domu zwykle dostawał 2-3 zadania z zeszytów ćwiczeń, czasem jakąś czytankę. 

W temacie: nie wkurza, a załamuje poziom moich artystycznych fotek do konka Reginy. Myślałam, że są fajne, ale jak zobaczyłam resztę to emotka
0 0

at-babska

#6880558 Napisano: 05.09.2022 11:17:14

Ja to Was podziwiam. Szkoda by mi było kasy na loterie gdzie przecież nie mam na nic wpływu, a i też szkoda by mi było na promocyjne z tekstami, bo one tam idą pewnie w tysiące więc prawdopodobnie nikt tego nie czyta i też zwykle losują.

Mam podobne podejście do loterii, choć czasem naginam zasady, jeśli loteria dotyczy produktu niezbędnego w moim domu (np. papier toaletowy emotka )). Tekstowe - ciągle się łudzę, że jednak czytają, skoro są agencje, w których nie wygrywam (Smolar, Avanti, Albedo). Generalnie nic nie kupuję specjalnie na konkursy, jedynie optymalizuję koszty i potencjalne zyski emotka
1 cb656 0

nanajka81

#6880619 Napisano: 05.09.2022 15:12:13
at-babska napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

cb656 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Niby mają szafki w szkole a książki i tak nosić muszą... Bezsensu.

No totalnie bez. emotka emotka

Bezsensu bo każdego dnia mają to samo (młody w pierwszej klasie) a jak dostaną jakieś zadania to pewnie literki do napisania bo co innego się robi w pierwszej klasie?

Mój drugoklasista w pierwszej klasie chyba ani razu nie miał zadane, żeby pisać literki. Męczyli to w klasie. Do domu zwykle dostawał 2-3 zadania z zeszytów ćwiczeń, czasem jakąś czytankę. 

W temacie: nie wkurza, a załamuje poziom moich artystycznych fotek do konka Reginy. Myślałam, że są fajne, ale jak zobaczyłam resztę to emotka

szczerze? Myślę że tam sporo fotek jest ściągniętych gdzieś z neta i wrzuconych ot tak bo pasują do konkursu. Poza tym to mało tam jest naprawdę ekstra fotek. Oczywiście się zdarzają fajne ale mnie tam mało które powala na kolana. 
0 0

atyde25

#6880632 Napisano: 05.09.2022 15:30:04
Ile jest zachodu by skorzystać w wpłatomatu Euronetu.Podajesz dane wszystkie numer dowodu,pesel,numer konta,adres.I jeszcze musisz wykonać weryfikacyjną kwotę przelewu z konta w wysokości zwrotego 1 zeta.To chyba ta ochrona przed praniem brudnych pieniedzy.Poczułam się jak naiwniak co podałam te same dane do szalika z Tyskiego.Tylko bez przelewu hahahh:P
Chciałam z PlanetCash skorzystać ale akurat ten co miałam blisko nie miał opcji wpłatomatu:(
A jak chcemy na Mastercard w Żabce też przy pierwszej wpłacie trzeba wszystkie dane te same co wyżej opisane i limit jednorazowej wpłaty 500 zeta.Nie nie jestem gangsterką.
1 katee14 0

atyde25

#6880633 Napisano: 05.09.2022 15:35:51
Jeszcze przy rejestracji trzeba określić żródło dochodu.To jest kontrola jak no nie wiem może to normalne jest tylko ja się nie znam.
0 0

katee14

#6880635 Napisano: 05.09.2022 15:57:41
To samo miałam ostatnio przy rejestracji do Euronetu. I jeszcze wpłacone pieniądze dotarły dopiero trzeciego dnia. A pilnie potrzebowałam na już. Koszmar. Pełna inwigilacja. Jakbym normalnie drugie konto zakładała.
1 atyde25 0

atyde25

#6880646 Napisano: 05.09.2022 16:15:03
Nie wiem gdzie mam ten mój post wpisać.Wszystko miałam numer ID klienta,numer wpłacającego tak podjarana ,zdjęcia jak wykonać poszczególne kroki rejestracji karty.
To teoria.Teraz rzeczywistość.
Włożyłam kartę,dałam wpłata.Zero pytania o te id.Włóż pieniądze,włożyłam,system przeliczył.Wyszła kartka wpłacona kwota.
Jestem w szoku i co teraz po co to wszystko co zrobiłam wcześniej?
0 0

Astronautka

#6880689 Napisano: 05.09.2022 20:27:57
Trzeci dzień przedszkola a młody już stan podgorączkowy i pokasłuje. Przez ostatnie trzy miesiące był zdrowy.  Chodził całe wakacje do przedszkola na dyżur. Była niska frekwencja i pewnie dlatego.
Zostało mi jakieś 30 dni opieki a dopiero wrzesień. 
W przedszkolu w sąsiedniej wsi już 2 września jelitowka. 
Rynce opadajom.
0 0

magdalena-chili

#6880695 Napisano: 05.09.2022 21:18:29
atyde25 napisał(a):

Nie wiem gdzie mam ten mój post wpisać.Wszystko miałam numer ID klienta,numer wpłacającego tak podjarana ,zdjęcia jak wykonać poszczególne kroki rejestracji karty.
To teoria.Teraz rzeczywistość.
Włożyłam kartę,dałam wpłata.Zero pytania o te id.Włóż pieniądze,włożyłam,system przeliczył.Wyszła kartka wpłacona kwota.
Jestem w szoku i co teraz po co to wszystko co zrobiłam wcześniej?

Bo na początku musisz się zarejestrować, jak zakładasz nowy adres email to tez musisz podać więcej danych niż tylko adres i hasło. Muszą wiedzieć kogo obsługują, a tu chodzi o kasę, stąd pytania o nazwisko i dane. Tak, i oczywiście chodzi o "pranie", a to że Ty nie pierzesz, nie znaczy ze inni nie piorą. Oni też twierdzą ze nie piorą, pieniążki z najuczciwszej pracy. 

0 0

Maria

at-babska

#6880797 Napisano: 06.09.2022 10:47:08

szczerze? Myślę że tam sporo fotek jest ściągniętych gdzieś z neta i wrzuconych ot tak bo pasują do konkursu. Poza tym to mało tam jest naprawdę ekstra fotek. Oczywiście się zdarzają fajne ale mnie tam mało które powala na kolana. 

Jako, że nie jestem wybitnym fotografem, to podobają mi się prawie wszystkie zdjęcia. Może z wyjątkiem tych upozowanych z papierem - ten poziom wazeliny jest dla mnie nie do przekroczenia, no i papier w lesie kojarzy mi się tylko z jednym emotka  , ale jak widać to skuteczne zagranie. 
1 Green 0

nanajka81

#6880804 Napisano: 06.09.2022 10:58:43
at-babska napisał(a):

Jako, że nie jestem wybitnym fotografem, to podobają mi się prawie wszystkie zdjęcia. Może z wyjątkiem tych upozowanych z papierem - ten poziom wazeliny jest dla mnie nie do przekroczenia, no i papier w lesie kojarzy mi się tylko z jednym emotka  , ale jak widać to skuteczne zagranie. 

w każdym konkursie fotograficznym w którym w ładny sposób rozreklamujesz produkt organizatora - wazelina jest nagradzana. Teraz byle jakie zdjęcia rzadko kiedy mają szansę coś wygrać. Trzeba się wybijać.

emi

#6880868 Napisano: 06.09.2022 13:27:26
Wkurza na maxa, że Regina nagradza KRADZIONE prace. Tylko w IV etapie wygrały 4 zdjęcie bezczelnie zerznięte z netuemotka
Nikt tego nie sprawdza, nie widzi? , to wali po oczach na I rzut

zielonaszpilka

#6880875 Napisano: 06.09.2022 13:45:26
emi napisał(a):

Wkurza na maxa, że Regina nagradza KRADZIONE prace. Tylko w IV etapie wygrały 4 zdjęcie bezczelnie zerznięte z netuemotka

Zglosilas?
1 atyde25 0

adamo86

#6880889 Napisano: 06.09.2022 14:29:37
emi napisał(a):

Zgłoś wraz ze źródłem oryginalnego zdjęcia. Odpisują na maile w tym temacie.
1 ziolko 0

aleksandra008

#6880890 Napisano: 06.09.2022 14:38:47
emi napisał(a):

które to te kradzione?
0 0

madllen

#6880892 Napisano: 06.09.2022 14:48:00
emi napisał(a):

Jak jest tak jak mówisz zgłaszaj. Mam nadzieję, że agencja zareaguje odpowiednio. emotka  

emi

#6880923 Napisano: 06.09.2022 16:22:53
madllen napisał(a):

emi napisał(a):

Jak jest tak jak mówisz zgłaszaj. Mam nadzieję, że agencja zareaguje odpowiednio. emotka  

To jest trochę dziwnie zorganizowane.
Czy sprawdzają, nie wiem, ale widzę w galerii masę zdjęć z internetu, może ok 50%emotka
Dzisiaj opublikowali zwycięzców IV etapu, czyli osoby już ZATWIERDZONE  emotka
Jednocześnie dzisiaj informują za V etap, zwycięzcy będą widoczni za tydzień, dzisiaj nie wiadomo kto i czym .Akurat w V etapie jest niezbyt  dużo zgłoszeń i patrząc na to co nagradzają można się tylko domyślać , że wygrała Eko natura z Panią na tle zapisanej ściany i przyklejonego do ściany ręcznika, ale to okaże się jak opublikują.

Z IV etapu przykładowo oczyszczacz wygrała "praca",która  jest bardzo powszechna, nawet dostępna jako tapeta emotka   
https://ekokonkur...s/402_1661588371.jpg

https://www.alamy...ritory-77725366.html

Na FB jest strona Reginy , wcześniej były tam posty,ale już nie widać, dzisiaj zrobiłam wpis, był chwilę i nie ma emotka
1 radziosny 0