Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

MDL

#7288126 Napisano: 17.08.2025 15:02:08
tomasz2 napisał(a):

Kolejny raz w Peroni po wysłaniu danych, zatwierdzeniu nie ma żadnej reakcji po sprawdzeniu kapsla. Nie dostaje żadnego maila z potwierdzeniem na e-maila z udziałem w konkursie. Ktoś też się spotkał z takim problemem ?

Nie ma potwierdzenia na maila, chyba, że się wygra, ale nie jestem tego pewna, bo jeszcze nic nie wygrałam emotka  (Domyślam się, patrząc na poprzednie loterie organizowane przez tą agencję.)
0 0

Jestemnowa

#7288155 Napisano: 17.08.2025 18:35:10
MDL napisał(a):

Loteria Wielkich Serc...chętnie wzięłabym udział, ale jest obkupiona w h&m, aptece, Douglas. Jakby ktoś miał ochotę podzielić się, gdzie jeszcze zdobywacie serca, będę wdzięczna, może być priv  Nie wiem jaki sposób mają Osoby mające powyżej 2 tys. serc, ale nie sądzę, że podzielą się tą informacją emotka  pozdrawiam emotka

Ja zamawiam na inpost fresh ale w tej edycji nie opłaca się aż  tyle serc zbierać bo są tylko iPhone do wygrania czyli jakieś 4000 zł a jedno serce kosztuje 3 zł
1 MDL 0

MDL

#7288157 Napisano: 17.08.2025 18:50:06
Jestemnowa napisał(a):

MDL napisał(a):

Loteria Wielkich Serc...chętnie wzięłabym udział, ale jest obkupiona w h&m, aptece, Douglas. Jakby ktoś miał ochotę podzielić się, gdzie jeszcze zdobywacie serca, będę wdzięczna, może być priv  Nie wiem jaki sposób mają Osoby mające powyżej 2 tys. serc, ale nie sądzę, że podzielą się tą informacją emotka  pozdrawiam emotka

Ja zamawiam na inpost fresh ale w tej edycji nie opłaca się aż  tyle serc zbierać bo są tylko iPhone do wygrania czyli jakieś 4000 zł a jedno serce kosztuje 3 zł

dzięki! emotka
0 0

ZetZ

#7288171 Napisano: 17.08.2025 20:10:31
Drodzy moi, sprzedajecie konkursowe wygrane na olx?? Jakieś doświadczenia? Bezpieczne to?emotka
0 0

8igora9

#7288172 Napisano: 17.08.2025 20:14:20
Dostajecie dzisiaj maile z potwierdzeniem wzięcia udziału w Konkursie Soplicy w Biedronce?
0 0

adamo86

#7288174 Napisano: 17.08.2025 20:17:03
ZetZ napisał(a):

Drodzy moi, sprzedajecie konkursowe wygrane na olx?? Jakieś doświadczenia? Bezpieczne to?emotka

Tak x3.
Chociaż ktoś tu ostatnio opisywał historię zwrotu pustej koperty - od czego OLX umywało ręce.
Ja akurat nie doświadczyłem czegoś takiego i mam same pozytywne wrażenia, a transakcji całkiem sporo emotka
1 ZetZ 0

pikawka

#7288175 Napisano: 17.08.2025 20:20:54
ZetZ napisał(a):

Nie, bo jest to niebezpieczne. Pisał ktoś nawet kilka dni temu, że został  oszukany, bo kupujący dokonał zwrotu i odesłał pustą kopertę… 
Wszystko udaje mi się skrzesać wśród znajomych lub na grupie fb mojego miasta.
1 ZetZ 0

atlantydek

#7288177 Napisano: 17.08.2025 20:22:35
atlantydek napisał(a):

ZetZ napisał(a):

Unikać wysylki przez olx. Coraz więcej oszustów próbujących wyłudzić zwrot kasy za rzekomo niedostarczony towar. Tylko wysyłki po wpłacie bezpośredniej, odbiór osobisty lub aukcja Allegro, choć tam prowizje 

1 ZetZ 0

ZetZ

#7288178 Napisano: 17.08.2025 20:26:34
adamo86 napisał(a):

ZetZ napisał(a):

Tak x3.
Chociaż ktoś tu ostatnio opisywał historię zwrotu pustej koperty - od czego OLX umywało ręce.
Ja akurat nie doświadczyłem czegoś takiego i mam same pozytywne wrażenia, a transakcji całkiem sporo emotka

Dziękuję to odpuszczam.
0 0

ZetZ

#7288179 Napisano: 17.08.2025 20:26:53
atlantydek napisał(a):

atlantydek napisał(a):

ZetZ napisał(a):

Unikać wysylki przez olx. Coraz więcej oszustów próbujących wyłudzić zwrot kasy za rzekomo niedostarczony towar. Tylko wysyłki po wpłacie bezpośredniej, odbiór osobisty lub aukcja Allegro, choć tam prowizje 

Ok dziękuję za info.
0 0

ZetZ

#7288180 Napisano: 17.08.2025 20:27:36
pikawka napisał(a):

ZetZ napisał(a):

Nie, bo jest to niebezpieczne. Pisał ktoś nawet kilka dni temu, że został  oszukany, bo kupujący dokonał zwrotu i odesłał pustą kopertę… 

Bardzo dziękuję, no ja słabo z tą sprzedażą ech, nie moje to klimaty.
0 0

ZetZ

#7288181 Napisano: 17.08.2025 20:28:11
adamo86 napisał(a):

ZetZ napisał(a):

Tak x3.

Dziękuję, jednak przemyślę.
0 0

ZetZ

#7288182 Napisano: 17.08.2025 20:28:57
atlantydek napisał(a):

atlantydek napisał(a):

ZetZ napisał(a):

Oj to słabo... dziękuję za ostrzeżenie.
0 0

zezowaty_kot

#7288183 Napisano: 17.08.2025 20:30:13
ZetZ napisał(a):

adamo86 napisał(a):

ZetZ napisał(a):

Tak x3.

Dziękuję to odpuszczam.

Ja na OLX albo Vinted i miałam szczęście nie mierzyć się z oszustami, wszystko przebiegło pomyślnie, bez problemów. Jak mam okazję sprzedać nawet taniej znajomym albo na forum, to wybieram taką opcję.
1 ZetZ 0

8igora9

#7288184 Napisano: 17.08.2025 20:30:35
pikawka napisał(a):

ZetZ napisał(a):

Dziwna sprawa... ja raz miałam taka sytuację, że w transporcie urwał się uchwyt od jednego garnka z dużego zestawu garnków, który sprzedałam. Z kupującą nie dało się dogadać i nie chciała wypełnić formularza szkody dla przewoźnika. W związku z tym dostałam od niej zwrot towaru, a oprócz tego OLX zapłaciło mi za ten towar zaplacił 100%, bo przecież  został uszkodzony. Także może czasem zamulają z mailami i trzeba się pofatygować i do nich zadzwonić, ale finalnie ochrona kupującego i sprzedającego działa całkiem nieźle. 👍
1 ZetZ 0

ZetZ

#7288185 Napisano: 17.08.2025 20:31:34
zezowaty_kot napisał(a):

ZetZ napisał(a):

adamo86 napisał(a):

ZetZ napisał(a):

Tak x3.

Dziękuję to odpuszczam.

Ja na OLX albo Vinted i miałam szczęście nie mierzyć się z oszustami, wszystko przebiegło pomyślnie, bez problemów. Jak mam okazję sprzedać nawet taniej znajomym albo na forum, to wybieram taką opcję.

Dziękuję to popróbuję lokalnie.
0 0

Monika11

#7288186 Napisano: 17.08.2025 20:31:46
atlantydek napisał(a):

atlantydek napisał(a):

ZetZ napisał(a):

Ja tylko przez olx , odkąd allegro prowizje jak z kosmosu zrobiło, nie spotkałam się takimi sytuacjami .Nawet jak ktoś pisze , często mam ,że olx blokuje i mam info ,żeby nie odpowiadać na takie wiadomości.
1 ZetZ 0

ZetZ

#7288187 Napisano: 17.08.2025 20:32:56
Monika11 napisał(a):

atlantydek napisał(a):

atlantydek napisał(a):

ZetZ napisał(a):

Ja tylko przez olx , odkąd allegro prowizje jak z kosmosu zrobiło, nie spotkałam się takimi sytuacjami .Nawet jak ktoś pisze , często mam ,że olx blokuje i mam info ,żeby nie odpowiadać na takie wiadomości.

Dziękuję za odpowiedź, to teraz mam niezły zgryz.
0 0

ktosiek1

#7288189 Napisano: 17.08.2025 20:41:46
U mnie bezproblemowo, ale znajomy (niekonkursowicz) miał ostatnio przypadek wyłudzenia. Kasę ostatecznie dostał, ale co się musiał naodwoływać i udowadniać....emotka
1 ZetZ 0

zielonaszpilka

#7288190 Napisano: 17.08.2025 20:49:06
Wątek ze sprzedażą do WC albo do Szukam. To  żadna dyskusja o konkursie, a zajmuje już mnóstwo miejsca.
0 0