Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

tosiaczek777

#7351832 Napisano: dzisiaj o 16:58:56
koala33 napisał(a):

W odniesieniu do dzisiejszej dyskusji dot. wyników konkursu Pudliszek, która się niechcący wywiązała w wątku „czy informują”:
Poziom mógł być oczywiście wysoki. I pewnie był. Ale zebrało się nas tutaj już całkiem spore grono osób, które poświęciły sporo czasu na przygotowanie tych filmów. Jedni z doświadczeniem zdobytym na prowadzeniu kulinarnego vloga, drudzy na pracy w marketingu, a trzeci (tu podnoszę rękę) - z niejedną główną na koncie zdobytą taką właśnie formą zgłoszenia, czyli filmem. I wszyscy my, okazuje się, nie weszliśmy do puli 24 głównych.
Ktoś musiał nie wejść, wiadomo. Ale tak tu sobie odpisujemy i wychodzi na to, że każdy z nas okazał się nie trafić w gust, choć przecież każdy z nas zrobił zupełnie inny film, i wszyscy grupowo zdobyliśmy kocobluzy. Tymczasem w mdw zero wpisów o głównych. Na 24.
Przy jednej głównej cisza jest zrozumiała. Ale przy tylu naprawdę zastanawia.

Były wczoraj 2 wpisy o nagrodzie głównej w MDW
1 plaziks 0

koala33

#7351833 Napisano: dzisiaj o 17:05:02
tosiaczek777 napisał(a):

koala33 napisał(a):

W odniesieniu do dzisiejszej dyskusji dot. wyników konkursu Pudliszek, która się niechcący wywiązała w wątku „czy informują”:
Poziom mógł być oczywiście wysoki. I pewnie był. Ale zebrało się nas tutaj już całkiem spore grono osób, które poświęciły sporo czasu na przygotowanie tych filmów. Jedni z doświadczeniem zdobytym na prowadzeniu kulinarnego vloga, drudzy na pracy w marketingu, a trzeci (tu podnoszę rękę) - z niejedną główną na koncie zdobytą taką właśnie formą zgłoszenia, czyli filmem. I wszyscy my, okazuje się, nie weszliśmy do puli 24 głównych.
Ktoś musiał nie wejść, wiadomo. Ale tak tu sobie odpisujemy i wychodzi na to, że każdy z nas okazał się nie trafić w gust, choć przecież każdy z nas zrobił zupełnie inny film, i wszyscy grupowo zdobyliśmy kocobluzy. Tymczasem w mdw zero wpisów o głównych. Na 24.

Jezu w takim razie wszystko cofam! Nie widziałam, przepraszam. Myślałam że wszystko poszło dzisiaj, a dziś widziałam same kocobluzy i klapki. W tej sytuacji nie było tematu. Ktoś wygrał, ktoś przegrał.
0 0

atlantydek

#7351836 Napisano: dzisiaj o 17:08:22
Czy w KitKat było jakieś ograniczenie wygranych na osobę?
0 0

vixen

#7351838 Napisano: dzisiaj o 17:11:48
atlantydek napisał(a):

Czy w KitKat było jakieś ograniczenie wygranych na osobę?

Nie

NowyAleStary

#7351839 Napisano: dzisiaj o 17:12:08
tosiaczek777 napisał(a):

koala33 napisał(a):

tak, dwa wpisy były wczoraj na forum, a ja dodatkowo kojarzę dwie osoby, które również zdobyły 10 tys, a nie wpisują się na forum - jedna to moja znajoma, a druga osoba, to ktoś od niej z rodziny, może to nie za wiele, ale zawsze cos emotka
1 koala33 0

-Triss-

#7351851 Napisano: dzisiaj o 17:54:06
Mój pogląd na konkurs Pudliszki jest taki, że NIE nagradzali profesjonalistów (sama jestem "branżowa"). Wysłałam 4 zgłoszenia (1 film, 3 zdjęcia) - z czego jedno tylko dlatego, że miałam dodatkowy paragon do wykorzystania. Cel tego jednego zgłoszenia był tylko taki, aby zobaczyć ile ogólnie było zgłoszonych prac i czy owo zdjęcie otrzyma chociaż skarpetki (zwykła fota makaronu w pomidorowym sosie z mało estetycznym tekstem dodanym w... Paincie). Efekt? Kocobluza wygrana tna to zdjęcie, a mój profesjonalny filmik i estetyczne zdjęcia z dość kreatywnym podejściem do każdego z dań do chwili obecnej nie otrzymały nic. :D 
Nie takie porażki się obchodziło, ale kurczę, po co do regulaminu wpisywać w takim razie kryterium oceny pod względem unikalności, innowacyjności, kreatywności i formy emotka  
No nic, ciśniemy dalej emotka

koala33

#7351852 Napisano: dzisiaj o 17:59:45
-Triss- napisał(a):

Mój pogląd na konkurs Pudliszki jest taki, że NIE nagradzali profesjonalistów (sama jestem "branżowa"). Wysłałam 4 zgłoszenia (1 film, 3 zdjęcia) - z czego jedno tylko dlatego, że miałam dodatkowy paragon do wykorzystania. Cel tego jednego zgłoszenia był tylko taki, aby zobaczyć ile ogólnie było zgłoszonych prac i czy owo zdjęcie otrzyma chociaż skarpetki (zwykła fota makaronu w pomidorowym sosie z mało estetycznym tekstem dodanym w... Paincie). Efekt? Kocobluza wygrana ta to zdjęcie, a mój profesjonalny filmik i estetyczne zdjęcia z dość kreatywnym podejściem do każdego z dań do chwili obecnej nie otrzymały nic. :D 
Nie takie porażki się obchodziło, ale kurczę, po co do regulaminu wpisywać w takim razie kryterium oceny pod względem unikalności, innowacyjności, kreatywności i formy emotka  
No nic, ciśniemy dalej emotka

No to mamy jasność. Ja wysłałam jedno zgłoszenie, więc ciężko mi porównać. Ale jeśli nagrodzili ci najsłabsze zgłoszenie, to bardzo dużo to mówi o podejściu organizatora do tematu. No i właśnie, pozostaje ten żal o spuszczanie się nad kryteriami w regulaminie, skoro - na twoim przykładzie widać to wyraźnie - jednak nie te kryteria miały przy przyznawaniu nagród największe znaczenie.
Ale nie takie porażki się brało na klatę, prawda. emotka
1 -Triss- 0