Wkurza mnie...

tomasz3

#6710807 Napisano: 19.06.2020 20:42:56
anaesth napisał(a):

gosiak351 napisał(a):

pawelkoo napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

Na szczęście większość ludzi jest leniwa i nawet zgłoszenie paragonu na loterię ich przerasta emotka

Większość ludzi nawet paragonów nie odbiera od kasjerek. A nawet jak zobaczą na kupionych produktach już w domu, że jest jakiś konkurs to oczywiście paragonu brak emotka

kiedyś mialam takie marzenie, żeby pracować na kasie

A ja w trakcie studiów prawie co wakacje pracowałam na kasie i teraz ubolewam, że nie myślałam wtedy o konkursach i loteriach emotka Myślę, że około 80% klientów nie zabierało paragonów i wszystko lądowało w koszu. emotka

Tak ale czy branie wyrzucanych paragonów to nie przestępstwo? na dodatek w ramach wykonywanej pracy? za to ,chyba zwolnienie
0 0

atyde25

#6710809 Napisano: 19.06.2020 20:46:35
Większość ludzi jest skrajnie leniwa.Zawsze zainteresowanie konkursem czy promocją kończy się na tym,że trzeba podjąć wysiłek i coś dać z siebie.Przerobiłam to wiele razy o jak super jak wygrywasz.Ale jak doszło że trzeba coś kupić by zagrać a jeszcze w takim i takim sklepie.I jeszcze podjąć ten mega wysiłek i zabrać paragon.A potem dalsze problemy coś napisać dać z siebie a może i zrobić zdjęcie.O nie ja nie mam na to czasu,to nie dla mnie.Zauważyłam ,że nie dość,że by chcieli by za nich kupić,napisać za nich.I tylko podać ich adres by wysilili się odbiorem nagrody od kuriera.No niestety moje naiwność dawno się skończyła na takie numery.A wkurza mnie ta dziwna pogoda bo jestem ciągle śpiąca:) A raczej kasjerki to mają w nosie promocje i konkursy więc to nie będzie nasza konkurencja.

prosiaczek

#6710832 Napisano: 19.06.2020 23:03:30
gosiak351 napisał(a):

pawelkoo napisał(a):

Na szczęście większość ludzi jest leniwa i nawet zgłoszenie paragonu na loterię ich przerasta emotka

Większość ludzi nawet paragonów nie odbiera od kasjerek. A nawet jak zobaczą na kupionych produktach już w domu, że jest jakiś konkurs to oczywiście paragonu brak emotka

Ja czasem marzę żeby poderwać pana wózkowego  emotka  :D

bezaczek7

#6710843 Napisano: 20.06.2020 00:27:14
atyde25 napisał(a):

Większość ludzi jest skrajnie leniwa.Zawsze zainteresowanie konkursem czy promocją kończy się na tym,że trzeba podjąć wysiłek i coś dać z siebie.Przerobiłam to wiele razy o jak super jak wygrywasz.Ale jak doszło że trzeba coś kupić by zagrać a jeszcze w takim i takim sklepie.I jeszcze podjąć ten mega wysiłek i zabrać paragon.A potem dalsze problemy coś napisać dać z siebie a może i zrobić zdjęcie.O nie ja nie mam na to czasu,to nie dla mnie.Zauważyłam ,że nie dość,że by chcieli by za nich kupić,napisać za nich.I tylko podać ich adres by wysilili się odbiorem nagrody od kuriera.No niestety moje naiwność dawno się skończyła na takie numery.A wkurza mnie ta dziwna pogoda bo jestem ciągle śpiąca:) A raczej kasjerki to mają w nosie promocje i konkursy więc to nie będzie nasza konkurencja.

Eurosklep, place wygranym bonem. O, a skad to pani ma? A pamieta pani jak przyszlam i prosilam o rozdzielenie na paragony po 20zl? A no to stad. Intermarche. Pierwsze widze taki bon, tu jest miejscowosc (gdzies daleko w Polsce, siedziba organizatora), ksiegowosc musi sprawdzic czy moge taki przyjac. 5 min pozniej z zaplecza przychodzi jakas kobita, no mozemy przyjac, a skad pani to ma? Z konkursu. A jak, skad pani to wiedziala, to przez internet? Tak. I potem do domu przyslali? No tak. to bardzo czeste przypadki, ze pracownicy nie maja pojecia, ze w ich sklepie cos trwalo lub trwa. 
Z drugiej strony nie ma co kusic losu i rozpowiadac niewlasciwym osobom. Jedynie tym, ktore przyniosa kapsel i powiedza, masz, wygraj tam cos. emotka
1 pikawka 0

gosiak351

#6710854 Napisano: 20.06.2020 08:35:57
prosiaczek napisał(a):

gosiak351 napisał(a):

pawelkoo napisał(a):

Ja czasem marzę żeby poderwać pana wózkowego  emotka  :D

albo kogoś kto wysypuje paragony z koszy XD już widze jak konkursowicz siedział by na kasie i płakał za każdym wydanym konkursowym paragonem 
1 pikawka 0

Claudia77

#6710863 Napisano: 20.06.2020 09:35:33
a mnie wkurza brak wybranych....emotka
0 0

cudaczek121

#6710932 Napisano: 20.06.2020 19:14:37
Wkurza mnie, ze dzis ktos metoda na blika zajumal mi kase z konta! Zlikwidowalam to dziadostwo, ale czy to cos da?Musialam tez zmienic haslo do konta,ech.
0 0

pikawka

#6710933 Napisano: 20.06.2020 19:18:09
Wkurzają mnie moje 4 letnie dzieci. Boszeee dziś dostali małpiego rozumu emotka broją okropnie.Kiedy oni zmądrzeją? emotka
1 androm 0

nanajka81

#6710938 Napisano: 20.06.2020 19:42:49
pikawka napisał(a):

Wkurzają mnie moje 4 letnie dzieci. Boszeee dziś dostali małpiego rozumu  emotka broją okropnie.Kiedy oni zmądrzeją? emotka

zmądrzeją jak będą mieli swoje dzieci haha ty się nie martw, teściowa moja opiekuje się po 12 godzin 2 letnim wnukiem który nie słyszy słowa "nie" i powiem Ci - koszmar takie dziecko. Ciągle biega, wszystko złapie, przekręci, wywali i biegnie dalej. Podziwiam ją za tę cierpliwość bo ja osobiście bym z takim oszalała. Moje dzieci to były strachajła i niejadki a ten zupełne przeciwieństwo - biega i je...
1 kumulacja 0

pikawka

#6710945 Napisano: 20.06.2020 20:05:54
nanajka81 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Wkurzają mnie moje 4 letnie dzieci. Boszeee dziś dostali małpiego rozumu  emotka broją okropnie.Kiedy oni zmądrzeją? emotka

zmądrzeją jak będą mieli swoje dzieci haha ty się nie martw, teściowa moja opiekuje się po 12 godzin 2 letnim wnukiem który nie słyszy słowa "nie" i powiem Ci - koszmar takie dziecko. Ciągle biega, wszystko złapie, przekręci, wywali i biegnie dalej. Podziwiam ją za tę cierpliwość bo ja osobiście bym z takim oszalała. Moje dzieci to były strachajła i niejadki a ten zupełne przeciwieństwo - biega i je...

Moi to jedzą jak starzy emotka  obiad muszę im robić z 2 dan bo o 11.00 pytają kiedy zupa  emotka  Ale przez to, że są we dwójkę w tym samym wieku to strasznie się wzajemnie nakręcają, więc jak boją to z podwójną mocąemotka  

Ja podziwiam takie starsze osoby, które się maluchem zajmują. To jest biegania, sprzątania no i usługiwania cały dzień 
1 kumulacja 0

adriannaa

#6710972 Napisano: 20.06.2020 23:06:32
cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie, ze dzis ktos metoda na blika zajumal mi kase z konta! Zlikwidowalam to dziadostwo, ale czy to cos da?Musialam tez zmienic haslo do konta,ech.

podawałaś komuś numer blik czy jak to się stało?
0 0

taalvikki

#6710973 Napisano: 20.06.2020 23:46:16
nanajka81 napisał(a):

pikawka napisał(a):

skoro dzieci takie irytujące i ogólnie to koszmar, to jak same zmądrzeją, to nie będą mieć własnych. 

mnie wkurza... dobrowolne spłodzenie sobie dzieci, a potem wylewanie żalów na nie w internetach, miast zajęcie się wychowywaniem ich. oraz fakt, że teściom/rodzicom daje się swoje dzieci na wychowanie.

zielonaszpilka

#6710977 Napisano: 21.06.2020 00:04:29
cudaczek121 napisał(a):

Wydawało mi się, że blik to jedna z najbezpieczniejszych metod płatności? Jak to się stało, że ktoś Ci ukradł pieniądze z konta?! Przecież tam najpierw trzeba odczytać i wklepać numer blik z telefonu,  a potem jeszcze potwierdzić pinem...
0 0

cudaczek121

#6710978 Napisano: 21.06.2020 00:31:19
Ktos sie podszyl pod mojego znajomego, ja sie spieszylam, bo akurat mama mnke zawolala i nieopatrznie kliknelam.Znam adres bankomatu, z ktorego zostala pobrana kasa, ale znajac zycie tam pewnie nie ma monitoringu.
0 0

Gość: kermit

#6710980 Napisano: 21.06.2020 00:43:05
cudaczek121 napisał(a):

Ktos sie podszyl pod mojego znajomego, ja sie spieszylam, bo akurat mama mnke zawolala i nieopatrznie kliknelam.Znam adres bankomatu, z ktorego zostala pobrana kasa, ale znajac zycie tam pewnie nie ma monitoringu.

Czyli takie coś?
https://www.googl...szustwo-na-blik/amp/
0 0

magdalena-chili

#6710987 Napisano: 21.06.2020 08:12:26
cudaczek121 napisał(a):

każdy bankomat ma "wszytą", wbudowaną kamerę
0 0

Claudia77

#6710989 Napisano: 21.06.2020 08:15:40
pikawka napisał(a):

się nie przejmuj, każdy wiek ma swoje prawa.)) niech rozrabiają - tzn., że są zdrowe i ciekawskie świata - będziesz za tym tęsknić jak wyfruną z gniazda

zielonaszpilka

#6711007 Napisano: 21.06.2020 10:20:36
cudaczek121 napisał(a):

Ok, czyli nie wykorzystali żadnej luki samego blika. Ktoś się podszył pod Twojego znajomego i sama podałaś mu numer i zaakceptowała transakcje, tak? W takim wypadku nie musisz odinstalowywać blika ani zmieniać hasła, bo nikt Ci się na konto nie włamał i blik nie ma z tym wiele wspólnego. Jeśli ten podszyty znajomy odzywał się na FB, to jemu włamali się na konto na fb - poinformuj go o tym. Zgłoś sprawę na policji, może jednak coś im się uda zdziałać. I nigdy, nikomu nie podawaj numeru blika, pinu do kart, haseł do konta i zawsze czytaj smsy z banku - czy kod do potwierdzenia dotyczy transakcji, która zlecilas, czy zgadza się kwota i numer konta. Jesli to bliski znajomy/ktoś z rodziny pisze do Ciebie na FB, a Ty chcesz mu pomóc, to zawsze weryfikuj sytuację telefonicznie, dzwon i potwierdzaj, że rzeczywiście ten znajomy/ktoś z rodziny Cię o to prosi. Mam nadzieję, że nie ukradł Ci dużo i że uda się namierzyć oszusta.
1 xxdesiree 0

mama-l-k-m

#6711010 Napisano: 21.06.2020 10:32:49

taalvikki napisał(a):
że teściom/rodzicom daje się swoje dzieci na wychowanie.

A potem pretensje, że nie tak wychowują ich dzieci, że ich wina bo to... bo tamto...
Wczoraj właśnie wysłuchałam jakie pretensje ma znajoma do swojej teściowej i sama jej powiedziałam, aby się zwolniła i zajęła dziećmi, a nie narzeka na darmową pomoc przy dzieciach i że może wyjść spokojnie z domu na 10h... smutne bo zamiast być wdzięcznym to za plecami obmawia emotka
0 0

cudaczek121

#6711011 Napisano: 21.06.2020 10:33:01
Zielonaszpilka,doskonale wiem, kto mnie okradl i oszukal.Pisalam do niego na fb.Odpisal w wulgarnych slowach, zebym nie sciemniala, kilka osob juz tak do niego pisalo, ze je oszukal,ale jak twierdzi,nic mu nie udowodniono.https://www.faceb...m/szymon.uszakiewicz To jego profil.Przestrzegam wszystkich!
1 kumulacja 0